Svatba ve venkovském stylu: Romantické farmy a ranče pro váš den D

Venkovská svatba

Má pro vás venkov své kouzlo? Je to skvělé místo pro svatbu. Poradíme, na co při organizaci venkovské veselky nezapomenout, a přinášíme také tipy na několik lokalit, kde by se vám mohlo líbit.

Venkovská svatba
Unsplash.com

Svatba v duchu venkova je skvělá pro ty, kdo chtějí prožít den v pohodě, neformálně, s nenuceností a blízko přírodě, zvířatům, loukám a lesům či farmaření. Vizuálně se s ní spojuje jemnost, přirozenost, rostlinné motivy a přírodní materiály. Jak na ni?

1. Vyberte správné místo

Pro rustikální svatbu se doslova nabízí venkovní obřad a hostina. Zvolte si areál, kde budete mít k dispozici louku, velkou zahradu, mýtinu, sad, farmářský dvůr. Nebo alespoň terasu. Pokud se obáváte nestálého počasí, vsaďte na party stan nebo týpí.

Další a velmi oblíbenou možností je rekonstruovaná stodola.

Praktické: Je celá řada farem a starých usedlostí, které vám zajistí kompletní svatební služby, jiné pouze pronajmou prostory. V druhém případě se ujistěte, že má dané místo dostatečné zázemí, které cateringové firmě umožní nachystat pohoštění.

Máte zájem o konkrétní tipy? Čtěte dál a dozvíte se, která místa se nám líbí.

2. Materiály, barvy a dekorace

Základním materiálem na dekorace a mobiliář pro venkovské svatby je dřevo. Vhodné jsou i další přírodní materiály: kámen, přírodniny (větve, pampová tráva, šišky, sláma), holé zdivo. S tímto trochu hrubším základem efektně ladí jemné textilie jako krajka, juta, macramé, háčkované dečky, mušelín. Příjemnou atmosféru podpoří tkané koberečky a vlněné plédy.

K tématu zapadnou dřevěné stoly a židle nebo lavice, komodky, dekorativní stěny, staré dveře a žebříky, kolečka a trakaře, sudy a kádě. Na stole se bude vyjímat masivní barevné sklo, keramické talíře nebo mosaz. Nezapomeňte na svícny a voskové svíce.

Venkovskou svatbu v moderním stylu vystřihnete na jedničku, když vsadíte na jemnost, světlé, přirozené a zemité barvy s jemnými odstíny růžové, žluté nebo zelené. Ladit bude také letošní Pantone odstín Peach Fuzz.

3. Květiny

K jemné estetice rustikální veselky se hodí jemné květiny, jako například karafiáty, pivoňky, růže, eustomy (jícnovky), levandule, luční a zahradní kvítí, slunečnice. Nezapomeňte na hojnost zeleně. Především jsou vhodné lokální rostliny, kapradiny či bylinky, ale pěkně je doplní také populární eukalypty. Ke stylovému dekorování využijete i nevěstin závoj (šater, gypsophyla).

Přirozeně bude působit namixované aranžmá s různě vysokými stonky, z nádob využijete vázy po babičce či keramiku. Trochu okoukané, ale vždy užitečné jsou zavařovačky nebo lahve od vína.

4. Další detaily

Venkovský dotek dopřejte také pohoštění. Nabízejte poctivou domácí kuchyni nebo vegetariánské chody. Připravte nahý svatební dort ozdobený živými květinami nebo ovocem, se zemitými chutěmi, jako jsou jablka, hrušky, karamel, skořice, čokoláda, oříšky. Podávejte poctivé domácí koláče.

Nevěsta může svůj vzhled obohatit šaty volného, pohodlného střihu s áčkovou linií a z přírodních materiálů. Z doplňků se uplatní tematické výšivky, džínová bundička, květinový věnec do vlasů, úzký kožený vázací pásek, klobouk, vysoké boty…

A teď už jsou na řadě naše tipy na dokonalé venkovské svatební lokality.

Angusfarm Soběsuky u Nepomuku

Venkovská svatba, Angusfarm Soběsuky
Angusfarm.cz

Angusfarm Soběsuky leží nedaleko Nepomuku v Plzeňském kraji. V krásném areálu s velkou zahradou, jezírkem a stodolou, kde prožijete den v příjemné rodinné atmosféře.

Jsou tady připraveni na vše, co během dne potřebujete stihnout: svatební obřad (venkovní v zahradě s jezírkem a altánkem), hostinu a oslavu (v rustikální stodole s možností využít vinný sklípek, případně lze prostory dále rozšířit o party stan) a ubytování (v penzionu).

Venkovská svatba, Angusfarm Soběsuky
Angusfarm.cz
Venkovská svatba, Angusfarm Soběsuky
Angusfarm.cz

Vychutnáte si skvělou a vysoce hodnocenou „slow food“ kuchyni založenou na čerstvých sezónních surovinách od lokálních dodavatelů. Hlavně pokud milujete pořádný flák masa, tak jste na správném místě. Nebojte se ale, pochutnají si tady také vegetariáni.

Během dne můžete využívat prostory také pro náladové fotky.

Venkovská svatba, Angusfarm Soběsuky
Angusfarm.cz

Aby váš den proběhl bez chybičky, o to se postará svatební koordinátorka Hana Šulcová, podle vašich požadavků zajistí svatební dekorace, hudební doprovod, foto a video, kadeřníka, vizážistu, floristu, zapůjčení plátna, projektoru, aparatury i malířského stojanu.

Kapacita:

  • stodola – až 80 hostů plus stan
  • ubytování – 14 pokojů

Ekofarma Sádky u Kunovic

Venkovská svatba, Ekofarma Sádky
Farmasadky.cz

Agropenzion Ekofarma Sádky najdete u Kunovic nedaleko Uherského Hradiště. Je obklopený krásnou přírodou, leží na vinařské cyklostezce v srdci Slovácka, takže zde není nouze ani o dobré víno, ani o srdečné lidi. Zaměřují se na pěstování bio ovoce, především jablek. A můžete tady prožít okouzlující svatební den.

V oploceném areálu o rozloze 5 hektarů je rybník, les, sad a louka, které využijete je nejen pro svatební aktivity či romantické fotky, ale svůj den můžete zpestřit také koupáním, hrami, sportovním kláním či projížďkou na pramici.

Venkovská svatba, Ekofarma Sádky
Farmasadky.cz

Svatební obřady se odehrávají pod korunami stromů, hostina v restauraci nebo pod pergolou, pro přenocování je k dispozici penzion.

Venkovská svatba, Ekofarma Sádky
Farmasadky.cz
Venkovská svatba, Ekofarma Sádky
Farmasadky.cz

Součástí pronájmu je základní výzdoba a mobiliář, ceny se odvíjejí od zvolených balíčků a služeb. Obřad si musíte domluvit samostatně na matrice v Kunovicích.

Venkovská svatba, Ekofarma Sádky
Farmasadky.cz

Jedno upozornění pro milovníky konfet: po obřadu můžete bez problémů házet rýži, živé okvětní plátky nebo bubliny z bublifuku, zakázány jsou ale plastové konfety. Kdo by ale chtěl takové přírodní, ekologicky hospodařící místo hyzdit plasty.

Kapacita:

  • obřad – 120 osob
  • hostina – 120 osob
  • ubytování – 14 pokojů

Ranč pod Skálou Třebívlice

Venkovská svatba, Ranč pod Skálou
Rancpodskalou.cz

Rodinný Ranč pod Skálou se rozkládá na samém okraji obce Třebívlice mezi Mostem a Lovosicemi. Hlavním centrem zájmu jsou tady koně. Pro milovníky těchto zvířat je to tedy jedinečné místo, kde si mohou říct své ano. Přijet k oltáři v sedle nebo mít romantické jezdecké svatební fotografie? Tady žádný problém.

Venkovská svatba, Ranč pod Skálou
Rancpodskalou.cz

Útulný malý areál sází na jednoduchost, ale stylovost. Svatba tady je vhodná pro lidi, kterým nevadí troška nepohodlí, chtějí vzít svatbu do vlastních rukou a voní jim vzduch kolem koní.

Areál si můžete pronajmout na svatební obřad pod širým nebem a hostinu ve stanu. Možné je i ubytování ve zrekonstruovaném karavanu, dřevěné chatce, vyladěné maringotce nebo po vlastní ose ve svém stanu, karavanu či obytňáku.

Venkovská svatba, Ranč pod Skálou
Rancpodskalou.cz

V případě zájmu v chladných dnech využijete sudovou saunu, kdykoliv během roku zase místní rančerskou kapelu. Děti budou jistě nadšené ze zdejšího mini zookoutku. Můžete si pronajmout také koně na vyjížďku nebo fotky.

Venkovská svatba, Ranč pod Skálou
Rancpodskalou.cz

Kapacita:

  • areál – do 60 osob

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close