Neobvyklé snubní prsteny. Najděte si originály, které vyjádří vaši osobnost

Neobvyklé snubní prsteny

Zlato vás neláká, ale přesto chcete nějaké snubní prsteny jako symbol vašeho svazku? Vyberte si z originálních šperkařských řešení.

Neobvyklé snubní prsteny
Unsplash.com

Snubní prsteny jsou důležitou součástí svatebního obřadu a po svatbě slouží jako připomínka manželství. No a je to také šperk, který pravidelně nosíme. Proto většinou věnujeme jejich výběru pečlivou pozornost.

Nejčastěji se setkáme s prstýnky z ušlechtilých kovů. Zejména zlato je tradičním symbolem stálosti, která provází manželství. Oblíbené jsou i prsteny z oceli, platiny, stříbra nebo třeba titanu.

TIP: Přečtěte si více o vlastnostech různých materiálů na snubní prstýnky.

Nadčasový design jednoduchého, ničím nepřerušeného kroužku stvrzuje čistotu pravé lásky, bohaté zdobení a kamínky zase zdůrazní, jak je pro vás váš svazek vzácný.

Možná ale prstýnky nejste zvyklí nosit nebo jen hledáte něco, čím se odlišíte. Máme pro vás tipy na neobyčejné materiály a originální designy, které vyniknou jak během toho krásného, romantického okamžiku, kdy je před nejbližšími navléknete na prst své lásce, tak i při každodenním nošení.

Snubní prsteny z neobvyklých materiálů

Karbon. Černé uhlíkové vlákno vypadá naprosto úžasně. Navíc je neuvěřitelně lehký a velice odolný. Hodí se pro všechny, kteří mají rádi jedinečnost, a také pro ty, komu by tradiční prsten na ruce překážel.

Neobvyklé snubní prsteny, karbonové snubní prsteny
Etsy.com / Savicki.cz

Wolfram neboli tungsten. Tento materiál je extrémně tvrdý a šperky se považují za nejodolnější vůbec. Hodí se, pokud pracujete rukama nebo jste outdoorový typ. A jako bonus – wolframový prsten je velice lesklý a nabízí mnoho designových možností v kombinaci s dalšími materiály.

Neobvkylé snubní prsteny, wolframové prsteny
Etsy.com, opál a wolfram

Keramika. Prsteny z Hi-Tech Ceramic jsou lehké a překvapivě i velice odolné. Vyzařují eleganci a stylovost, krásně se kombinují i s drahými kovy a drahokamy. A jsou vhodné i pro alegiky.

Neobvyklé snubní prsteny, keramické snubní prsteny
Sunnyrings.com / Glamira.cz

Damascénská ocel. Zvláštní druh oceli je typický svou nepřehlédnutelnou kresbou. Snubní prsteny z tohoto materiálu jsou odolné a i po letech vypadají i bez větší údržby jako nové. Intenzitu vzoru si můžete vybrat, podle vašeho vkusu mohou být velmi jemné i výrazné.

Neobvyklé snubní prsteny, prsteny z damašské oceli
Kredum.cz

Dřevo. Dobrá volba pro přírodní typy. Kresba, barva a lesk dřeva jsou okouzlující a na dotek přinášejí pocit hřejivosti. Tyto prstýnky se vyrábějí obvykle z tvrdých druhů dřev metodou ohýbání, takže jsou odolné vůči poškrábání i prasknutí. Bývají také ošetřeny, takže snesou běžné mytí rukou – nedoporučuje se však s nimi například koupat nebo pracovat s chemickými čisticími prostředky.

Neobvyklé snubní prsteny, dřevěné snubní prsteny
Simplywoodrings.com / Glamira.co.uk

Pryskyřice. Šperky s různými zajímavými materiály zalitými do průhledné – bezbarvé nebo tónované – pryskyřice jsou mimořádně efektní. Zkuste je využít jako snubní prsteny, budete zaručeně originální.

Neobvyklé snubní prsteny, prsteny z pryskyřice
Etsy.com

Silikon. Silikonové snubní prsteny jsou ideální pro sportovní typy, které nechtějí cítit žádné omezení na ruce. Hodí se také pro alergiky a všechny, kdo vnímají prsten spíš jako symbol než velkou investici.

Neobvyklé snubní prsteny, silikonové snubní prsteny
Facebook.com/antri.rings

Snubní prsteny v originálním designu

Přírodní motivy. Nechte se inspirovat větvičkami, ptačími hnízdy, lístky nebo třeba úchvatným vzorem, který vytváří rozlitá rtuť.

Neobvkylé snubní prsteny
Eppi.cz / Korbicka.com
Originální snubní prsteny
Korbicka.com

Tepané. Povrch prstenu vytepaný do mnoha malých plošek působí rustikálně a díky odrážení světla z jednotlivých plošek také z každého úhlu jinak.

Tepané snubní prsteny
Mialis.cz / Kredum.cz

S patinou. Lesk vás neláká? Zkuste matné prsteny nebo vyberte sadu s patinou, která dodá vašim kroužkům zdání starobylosti.

Snubní prsteny s patinou
Etsy.com / Bario-neal.com

S pískem a minerály. Trendy stylem je vložení vámi vybraného materiálu do dřevěného rámečku. Může to být dekorativní písek nebo nadrcené minerály – čisté nebo ve směsi.

Neobvyklé snubní prsteny, prsteny s pískem
Woodenstyle.cz / Etsy.com

Se starobylými rytinami. Máte rádi historii? Nechte se vyrobit prstýnky, které jako by vypadly z dob starých Vikingů, Keltů nebo Slovanů. Můžete skusit historizující nebo moderní rytiny.

Snubní prsteny s rytinou, gravírováním, neobvyklé snubní prsteny
Digbyandiona.com / Etsy.com

Strukturované. Hrubý povrch je rozhodně originální a zaujmete s ním. Díky vlastní struktuře nepřebuje kroužek už žádné další zdobení. Skvělá volba pro minimalisty.

Neobvyklé snubní prsteny, prosteny s drsným povrchem
Mialis.cz

S otiskem prstu. Mějte něco od své lásky vždy při sobě. Je něco osobnějšího a romantičtějšího, než když si na snubní prsten necháte vyrýt otisk prstu toho druhého?

Snubní prsteny s otiskem prstu, originální snubní prsteny
Savicki.cz

Kuličkové. Prstýnky sestavené z mnoha malých kuliček kovu působí lehoučkým, až éterickým dojmem.

Originální snubní prsteny
Michalkadanik.cz

Půlené. Zkombinujte materiály nebo struktury a vzory do neotřelé kombinace. Spásné řešení pro všechny nerozhodné snoubence.

Originální snubní prsteny
Eppi.cz

Skládačka. Patříte k sobě jako dva dílky puzzle, jste zkrátka dvě půlky jedné duše? Vyjádřete to i svými prsteny, které do sebe vzájemně zapadnou nebo se jejich design doplňuje a až společně je úplný.

Originální snubní prsteny
Etsy.com
Originální snubní prsteny
Michalkadanik.cz

Nerovnoměrné. Snubní prsteny nemusí mít vždy přesné linie. Nerovnoměrnost jim dodá zvláštní, neokoukané kouzlo. Žádný není stejný, a přitom se dokonale doplňují. Jako vy.

Originální snubní prsteny
Mialis.cz

Propletené. Prstýnek složený z více kroužků nám připomíná, že život a každá věc i každý člověk v něm má více vrstev. V partnerství jde o to, poznat a milovat všechny vrstvy vašeho protějšku.

Propletené snubní prsteny, originální prsteny
Prsteny.cz / Prosperk.cz

S úlomky kamenů. Drahé kameny jsou tak krásné. I ty se ale dají použít originálním způsobem. Také vám tento prstýnek připomíná vykládané desky středověkých knih?

Originální snubní prsteny
Refinery29.com

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close