Jak pohostit svatebčany stylově. 6 tipů na moderní catering

Trendy svatební pohoštění 2024

Hostina je důležitou součástí svatby. Je to oslava jednoho důležitého a romantického kroku. Hosté možná zapomenou, co jste měli na sobě, ale budou si pamatovat, jak se najedli. Inspirujte se našimi šesti tipy na skvělý kulinářský zážitek.

Trendy svatební hostina 2024.
Unsplash.com

Vliv sociálních médií je vidět i v oblasti svatebního pohoštění. Lidi už nic už neohromí, vše už někdy viděli na Instagramu, nebo dokonce osobně zažili. Aby si prožitky a věci zapamatovali, potřebují něco bombastického, nebo originálního a neokoukaného.

Nabídněte jim pohoštění podle nejnovějších trendů. Pohoštění, které má myšlenku, je zábavné a přinese širší zážitek, než jen naplnění žaludku. I když to jde ruku v ruce, bez skvělé kuchyně se ani v tomto případě neobejdete.

Ale nebojte se, pokud jste chtěli servírovat tradiční knedlíčkovou polévku a svíčkovou. I klasické chody můžete vytvořit tak, aby byly trendy. Například když ho připravíte ze surovin od místního farmáře, který své krávy chová s láskou a plodiny pěstuje bez chemie.

6 nápadů na atraktivní a moderní pohoštění

1. Interaktivní stanice. Nechte své hosty, ať si sami dochutí a zkombinují jídlo podle své chuti. Můžete takto nabídnout například těstovinový bar, masa s omáčkami, saláty, hamburgery, nebo dokonce pizzu. V létě oceníte zmrzlinový bar a v zimě zase horkou čokoládu s různými příchutěmi.

Trendy svatební pohoštění 2024
Brides.com

2. Vegetariánské a veganské menu. Stále více lidí řeší nějaké stravovací omezení. Někdo ze zdravotních důvodů, někdo z etických. Milým gestem vstřícnosti je nabídka vegetariánských a veganských jídel, případně bezlepkových nebo bezlaktózových pokrmů. Nebojte se servírovat je vedle masových chodů, hosté si vyberou. Bezmasé občerstvení bude vyhovovat také těm, kdo hledají už k večeru po celodenním jezení něco lehčího.

Trendy svatební občerstvení 2024.
Hellomagazine.com

3. Práce s kouřem. V letošním a příštím roce velí kulinářská múza používat uzené přísady. Nemusí jít o celý chod, ale jednotlivé suroviny, jako je uzený losos či klobáska, jídlo příjemně osvěží. Hodí se do jídel, ale i do nápojů. Koktejly připravené s pomocí nakuřovací pistole získávají originální dřevité aroma, navíc je jejich míchání velmi efektní.

Trendy svatební pohoštění
Whimsyandspice.com

4. Regionální, lokální a sezónní potraviny. Stále pokračuje obliba místních potravin. Je to ekologické a sociální. Omezujete tak uhlíkovou stopu a umožníte navíc výdělek lokálním farmářům a dodavatelům. Mnohdy se navíc jedná o bio potraviny s osobní péčí a individuálním přístupem, které vynikají bohatší chutí a vůní, než průmyslově zpracované suroviny.

Trendy svatební pohoštění 2024
Ruffledblog.com

5. Nealkoholické koktejly. Sexy míchané nápoje osvěží každou oslavu. Není ale nutné se při nich dopovat alkoholem. Nabídněte skvělé drinky i těm, kdo alkohol nepijí. Ať už je to proto, že budou řídit, nebo jim jednoduše nechutná. Vedle nealkoholických mocktailů nezapomeňte ani na domácí limonády, tolik oblíbené u dospělých i dětí.

Trendy svatební pohoštění 2024
Chrisjevans.com

6. Svačinky na cestu domů. Klasickým zvykem v našich končinách je svatební výslužka. Kus dortu a cukroví ve vkusné krabičce jistě potěší. Novou a praktickou možností, jak výslužky posunout k modernější podobě, jsou malé svačinky na cestu domů ve stylu fast foodu. Zabalte hostům minipizzy, malé hamburgery nebo hranolky, můžete přidat také malou limonádu na spláchnutí. Uvidíte, že jim po dlouhém svatebním veselí přijde trocha energie vhod.

Trendy svatební pohoštění 2024
Apracticalwedding.com

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close