Jste budoucí maminka a budete se vdávat? Poradíme, jak na dokonalé a pohodlné svatební šaty

Čekáte miminko a chystáte svatbu? V současné době je více než pravděpodobné, že mnohé nevěsty musí plánovanou svatbu odložit, nebo ji posunout na termín, který může znamenat i změnu garderoby. Co vzít v úvahu při výběru těhotenských svatebních šatů a jaké máte možnosti, to zjistíte o pár řádků níž.

Stojíte před otázkou zda přešívat svatební šaty? Nastavovat a všívat kusy látky a rafinovaně to nazdobit krajkou? Nebo raději sáhnout po úplně nových, pro těhotné nevěsty přímo navržených, modelech svatebních šatů? Máme tipy právě pro vás.

Možná už máte v rodině někoho, kdo podobnou situaci musel řešit. Dnes mají nevěsty mnoho možností. Hlavní je zvážit časový harmonogram. Vzít v úvahu datum svatby, stupeň těhotenství a předpokládané změny tělesných proporcí.

Neobejdete se bez centimetru a dobré krejčové, ochotné a schopné případně i na poslední chvíli vše poopravit. Takové švadlenky, svatební salony či dokonce specializované svatební návrhářky najdete na doporučení známých nebo také v mobilní aplikaci Bride Advisor, která je pro vás ke stažení zdarma a shrnuje databázi prověřených svatebních dodavatelů. Při výběru svatební výbavy pro těhotnou nevěstu platí: kvalitní, přírodní materiály mají přednost.

Čím tedy začít ?

Jako vždy v první řadě je spodní prádlo. Bez kvalitního, dobře padnoucího spodního prádla, nebudou sedět žádné šaty. Mějte v zásobě několik velikostí podprsenek, nebo zvolte šaty, které mají živůtkovou část zpevněnou, či podprsenku přímo všitou. I tady, ale raději počítejte s volnějšími parametry, které lze případně vhodně upravit.

Další dílky prádla, které se skrývají pod šaty, volte z přírodních materiálů, vyvarujte se všech zařezávajících se gumiček. Pamatujte, že nohy mohou natékat, volte vhodnou, pohodlnou obuv. Dnes je možné si vybrat pohodlnou a zároveň velmi módní obuv, nebo si nechat boty vyrobit přímo na míru.

Nikdy se nedá na 100% odhadnout, jak se vaše tělo bude v těhotenství měnit, je proto prozíravé zvážit více možností.

Jak vybrat vhodné šaty?

Dnes je už dosti běžné, že nevěsty mají bříško, není nutné halit se do širokých rozevlátých závojů a maskovat, co se dá. Naopak, asi se shodneme, že těhotná nevěsta je vlastně ohromně krásná a sexy. Neslevujte ze svých představ o nádherných svatebních šatech. Není proč, jen zvolte variantu, které zahrne vaše změněné proporce.

Zamyslete se nad tím, zda chcete šaty spíše volnější nebo pevně obepínající. Jako budoucí maminka máte jedinečnou příležitost ukázat krásu své postavy v šatech, které vás budou doslova kopírovat. Taková nevěsta je nenapodobitelný originál a navíc zatraceně sexy. Pokud chcete upnuté šaty, zvolte dostatečně pružný materiál, aby vás netísnil.

Dále zvažte jaký dekolt byste chtěli na šatech mít, jakou délku šatů a rukávy nebo bez rukávů. Ukázat ramena znamená odvést pozornost od bříška. To může někomu vyhovovat.

Volnější střihy nebo řasené, případně vrstvené šaty jsou univerzálnější. Klasické je prostřižení pod prsy a navazující sukně. Tento typ šatů se lehce přizpůsobí vašemu tělu a většinou bez větších úprav. Tyto střihy jsou v všech délkách, mají dlouhé i krátké rukávy, nebo žádné.

Cítíte se lépe v sukni ke kolenům? Moderní, svěží nevěsta, která ráda tančí, může zvolit tuto variantu.

Ani klasika nemusí přijít zkrátka, krásné šaty pro princeznu, ve kterých jen málokdo může poznat, že je něco jinak.

Myslete na své pohodlí

Doporučujeme vzít v úvahu i očekávaný průběh svatby. Pro těhotnou ženu, zejména ve vyšším stupni těhotenství nemusí být několikeré přestupování z auta do auta a dlouhá chůze po hradebním nádvoří moc pohodlná. Jedná se o velkou či malou svatbu? Jaké budou nároky na pohyb, délku obřadu, tanec a další aktivity, které se od nevěsty očekávají?

Samozřejmě, něco můžete z programu vyškrtnout, ale naše rada zní, máte-li v plánu více pohybu, zvolte šaty volnější a sukni kratší. Vyberte pohodlné boty, mějte připraveny náhradní střevíce, polštářek na sezení a další věci, které vám celý váš velký den pomohou zpříjemnit.

Kromě toho, že chcete vypadat nádherně, si jistě chcete svatební den také užít v radosti a pohodě. Vždyť těhotenství je krásné a náročné zároveň.

 

Zdroj fotografií: Thebump.com, Tiffanyrose.com, Seraphine.com, Pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close