Vivienne Westwood Bespoke 2023. Kolekce inspirovaná noční oblohou oslňuje odvážnými nápady

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Svatební kolekce, která opět posouvá hranice, mísí tradiční a oblíbené prvky se zcela novým pojetím a opěvuje dokonalost vesmíru. Asi tak by se dala shrnout letošní řada Bespoke od Vivienne Westwood.

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Jméno Vivienne Westwood znamená, že nemůžete čekat žádnou usedlou, tradiční módu. Přesto má tento módní dům zástupy fanoušků i v těch nejprestižnějších kruzích. Jak to dělají? Návrhářce se už ve svých začátcích podařilo namíchat dokonalou směs rebelství, hledání nových pohledů na módu a dokonalého řemesla.

Ve svých svatebních kolekcích akcentuje silnou ženu, která se nebojí ukázat své já. A tak si klidně oblékne krátké šaty s korzetem a k tomu holínky potištěné károvaným vzorem. Silnou DNA značky dnes nese manžel návrhářky Andreas Kronthaler. Jaké originální nápady se svým týmem připravil pro řadu Couture, to jste si mohli přečíst v nedávném článku. Dnes se budeme věnovat druhé řadě s modely připravovanými na míru, tedy Bespoke, alias Made to Order.

Tajemná a zářivá kolekce

Tvary, barvy a explozivní detaily této kolekce odrážejí tajuplnou nekonečnost hlubin noční oblohy. Základním pevným bodem modelů jsou hluboké výstřihy a bohaté řasení drapérií na těle nevěsty. Okolo tohoto základu obíhají jako planety kolem slunce doplňky v podobě plášťů, vleček a kabátků a dotvářejí dynamickou siluetu. Textura hladkého lesklého saténu, bohatých flitrů a metalické odlesky vytvářejí doslova nadpozemský třpyt.

Nechybí tradiční prvek, bez nějž bychom si svatební Vivienne Westwood ani nedokázali představit, a tím jsou propracované korzety. Z barev se můžeme kochat stříbřitě bílou i zlatavými a blush tóny, s nimiž kontrastují sytě barevné rudé či smaragdové róby.

Značka už léta klade důraz na udržitelnost. V této kolekci se projevuje v podobě ekologicky vytvořených materiálů, od látek, jako je umělé hedvábí, až po ozdobné aplikace. Ale také zařazením barevných modelů, které nevěstám umožní využít je i po svatbě bez velkých úprav.

Vydejte se do nadpozemských sfér

Astral

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Úzký model s ultra hlubokým výstřihem, zvýrazněnými rameny a dlouhými rukávy zdobenými knoflíčky. Vidíme hojné řasení, zajímavostí je, že živůtek a rukávy jsou díky nápaditému střihovému řešení a aranžování vytvořeny z jediného kusu látky. K minimalistickému pojetí vynikne nápadně zdobený závoj.

Šaty jsou k dispozici také v sytých barvách, jako je zelená, temně modrá či půlnočně černá.

Aurora

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Hravý kousek volitelně dekonstruující sukni s vykukující spodničkou sází na zajímavé zavinutí vytvářející vzadu dva šůsky sepnuté knoflíkem. Nechybí tradiční korzet, tentokrát se spadlými rameny a viditelným zadním panelem se zipem. Délku sukně vám přizpůsobí na míru, stejně jako barvu.

Šatičky jsou pod názvem Aurora Lace k dispozici také v krajkovém provedení.

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Comet

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Asymetricky řešený model se šikmo střiženou minisukní, která po straně a vzadu přechází do dlouhé sukně a vlečky. I zde vršek tvoří korzet s hlubokým oválným výstřihem a odhalenými rameny, tentokrát inspirovaný 18. stoletím.

Eclipse

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Áčkově střižený model vytváří velmi elegantní siluetu. Má korzet modelující postavu, který zvýrazňuje dekolt díky srdcovému tvaru a zavazování na mašli v přední části, a dlouhou sukni s vlečkou a vysokým rozparkem. Řasení sukně podtrhuje oblouk sníženého pasu.

Galaxy

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Další velmi elegantní silueta připomínající antické sochy. Úzká, mírně do áčka se rozšiřující sukně díky nápaditému řasení zdůrazňuje pas a boky, korzetový živůtek modeluje vrchní polovinu těla. Na dekolt upozorňuje řasený pás stříbrné látky, k němuž pasují rukavice.

Pokud se vám líbí základní střih, ale chcete ho ještě nějak ozvláštnit, je tu varianta Galaxy Cape s dramatickou watteau vlečkou.

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Luna

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Další z asymetrických minišatů mají volný, áčkový střih doplněný vzadu dlouhou vlečkou ve stylu watteau splývající ze šikmo střiženého lemu zadní části. Ten ještě zdobí několik vrstev volánů. Zatímco jedno rameno je odhalené, druhé skrývá nabíraný rukáv. Korunu všemu nasazuje nádherná krajka.

Minerva

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Ano. I u Vivienne Westwood natrefíte na svatební šaty bez korzetu. Příkladem je tento asymetrický třpytivý model s netradičně řešeným živůtkem s řasením, rozdílnými ramínky, na stranu umístěným výstřihem na zádech a s mírně se rozšiřující sukní s vlečkou. Blikotající hvězdy připomínají lesklé pajetky na žoržetu.

Nebula

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Chyběla vám doteď v kolekci plesová róba se širokou sukní? Už nemusí, je tady Nebula. Korzetový živůtek doplňuje objemná vrstvená, asymetricky strukturovaná sukně kombinující různé materiály a opět výrazně pracující s aranžováním a řasením materiálu. Zajímavě vypadají také kroucená ramínka rámující elegantní dekolt.

Nova Cora

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Hned v několika variantách se vrací model Nova Cora. Základem jsou úzké svatebky se štíhlou siluetou. Korzetový živůtek zdobí srdíčkový výstřih s ozdobnou manžetou, v pase na něj navazuje mírně se rozšiřující sukně s vlečkou.

Šaty jsou k dispozici ve světlém i sytě rudém provedení, krajkové, opatřené v pase připnutou kontrastní dramatickou vlečkou, ale také v mini provedení.

Svatební šaty Vivienne Westwood Bespoke 2023

Zdroj fotografií: Viviennewestwood.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close