Nejkrásnější barevné kombinace pro podzimní svatbu

Svatba v barvách podzimu, nevěsta a ženich

Podzim se začíná vybarvovat. A tak je na čase podívat se také na podzimní barevné palety, které se budou dokonale hodit k říjnové a listopadové veselce.

Barvy podzimního listí
Unsplash.com

Podzim je typický pestrými a sytými barvami. Po zaprášených jemných odstínech léta se obracíme i k tmavším oblastem barevného spektra.

Listí na stromech, plně zralé plody, nízké slunce během krátících se odpolední, ale také ranní mlhy, jiskřivá jinovatka a odrazy nebe v kalužích po dešti. To vše vytváří nenapodobitelnou magii, s níž si nás podzim stále znovu získává. Pro všechny, komu se zamlouvá myšlenka podzimní veselky, je tady barevná inspirace. Vybrali jsme ty nejúžasnější podzimní barevné kombinace, které skvěle vystihnou náladu tajemného ročního období.

Švestková, tmavě zelená a béžová

Fialová, zelená, béžová svatba

Neobyčejná trojice oslavující tu stránku podzimu, která svědčí o bohaté úrodě a zachycuje přírodu v posledním vzedmutí hojnosti těsně předtím, než se vše začne připravovat k zimnímu spánku. Tmavý odstín syté, šťavnaté fialové se skvěle vyjímá na tmavě zeleném podkladu, lehkost přináší jemná béžová.

Fialová, zelená, béžová svatba
Etsy.com / Lingsmoment.com / Pinterest.com / Wedding-venues.co.uk

Kombinace bude krásně vypadat na svatebních tiskovinách a naprosto přirozeně se sejde ve svatební kytici a květinové výzdobě. Můžete využít třeba podzimní astry a jiřiny v těchto nádherných sytých tónech.

Fialová, zelená, béžová svatba
Intimateweddings.com / Zazzle.com

V barvách nechte vytvořit také svatební dort a sladkosti.

Fialová, zelená, béžová svatba
Junebugweddings.com / Weddinginvitespaper.com

K navození dramatické barevnosti svatební tabule poslouží zelený sametový ubrus, švestkové textilní ubrousky a tónované nádobí. Elegantní styl zase vytvoříte s béžovými ubrusy se zajímavou texturou, sytě zelenou rostlinnou dekorací a fialovými servítky. K teplým podzimním barvám se skvěle hodí zlaté doplňky jako příbory.

Fialová, zelená, béžová svatba
Weddingsinhouston.com / 48fields.com

Zlatožlutá a hnědá

Zlatožlutá a hnědá svatba

Zlatisté a hnědé tóny spadaného listí prozářené zlatým sluncem a tlumené hnědou zemí po dešti, to je přesně atmosféra, kterou vyjadřuje tato nečekaná svatební barevná paleta. Možná vás kombinace překvapuje, protože to nejsou právě typické svatební barvy. K teplému podzimu se však dokonale hodí a přinese úžasný efekt.

Pokud toužíte po svatebním stylu, jaký nenajdete na každém rohu, tak právě s touto barevností ho zaručeně dosáhnete.

Zlatožlutá a hnědá svatba
Kaylanicolephotos.com / Marrymetampabay.com / Etsy.com / Lynzeyclaraphotography.com

Vlnu podzimního světa naladíte s pomocí zlatohnědých tiskovin, ale i nábytku. Krásné bude třeba sametové křeslo se žlutým čalouněním a hnědým rámem.

Zlatožlutá a hnědá svatba
Blog.margoandbees.com / Womangettingmarried.com

Dobře se vám bude zdobit svatební dort a sladkosti, stejně jako svatební tabule. Tady se hodí hnědé dřevo, jak v podobě stolů a židlí, tak i podložek pod talíře. Doplníte ho žlutými ubrusy a ubrousky. Docílíte tak krásně rustikálního vzhledu. Pokud vás to ale víc táhne k eleganci, pak neváhejte a natáhněte bělostné ubrusy, hnědou zastoupíte dekoracemi, jako jsou slánky či svícny.

Zlatožlutá a hnědá svatba
Weddingchicks.com
Zlatožlutá a hnědá svatba
Todaysbride.ca / 100layercake.com / Theforwardsphoto.com

Vínová, pudrově růžová, šalvějová a slonovinová

Vínová, růžová, šalvějová a slonovinová svatba

Jemný opar nad lesem v rozkvětu babího léta připomíná spojení zastřených odstínů růžové, slonovinové a zelenkavé, oživené sytou barvou červeného vína. Je důkazem, že i tlumené barvy umí ty správné podzimní vibes.

Zkombinovat více než tři barvy už vyžaduje odvahu a velkou dávku opatrnosti. S naším návodem to ale půjde jedna dvě. Uvedená kombinace je skvělá v tom, že ji můžete vyladit podle svého a pokaždé bude jiná. Upřednostníte intenzivní vínovou, nebo budou vaším základem jemné barvy, zatímco syté víno se stane pouze občasným akcentem? Záleží jen na vás.

Vínová, růžová, šalvějová a slonovinová svatba
Southernweddings.com / Etsy.com / Pinterest.com / Fabmood.com / Ruffledblog.com / Kateaspen.com / Blog.wedsites.com

Toto spojení si přímo říká o vyjádření v podobě květinové výzdoby a spousty zeleně. Správnou barvu má šalvěj nebo eukalyptus.

Vínová, růžová, šalvějová a slonovinová svatba
Etsy.com

Květinové motivy promítnete také na svatební dort nebo pozvánky. Pracovat ale můžete také s plochami barev.

Vínová, růžová, šalvějová a slonovinová svatba
Etsy.com
Vínová, růžová, šalvějová a slonovinová svatba
Pinterest.com / Roxykitchen.com / Pinterest.com

S paletou se dobře pracuje také při dekorování svatební tabule. Výhodou je, že tyto příjemné barvy jsou samostatně velmi oblíbené, takže bez potíží seženete jednotlivé položky. K dostání je dokonce tónované sklo, ubrusy, ubrousky i talíře. A pak už je jenom na vás, jak je svým originálním přístupem namixujete tak, aby vzniklo jedinečné a právě vaše spojení.

Vínová, růžová, šalvějová a slonovinová svatba
Hernaturalway.com / Etsy.com

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close