Ženich v roce 2023? Výrazné barvy, drobné vzory a pohodlná elegance

Trendy pro ženichy v roce 2023

Trendy roku 2023 pro ženichy jsou jasné. Směřují ke zvýraznění jeho osoby vedle nevěsty. Proto v nabídce uvidíte vedle nestárnoucí klasiky také jistou dávku výraznějších outfitů a doplňků.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Unsplash.com

Pro ženichy se letos otevírá řada možností, jak na sebe vedle nevěsty také upozornit. Od stylové klasiky se smokingem a zářivě naleštěnými botami, přes odlehčenou hravost v podobě drobných potisků a výrazných barev, až po hru s doplňky.

Právě na ty bude zaměřeno hodně pozornosti. Už dávno neplatí, že doplňky si vybírá pouze nevěsta. Různé detaily, kterými ucelí svůj vzhled a zároveň mu dodají osobitost, má k dispozici také ženich a muži toho stále častěji využívají.

Ženich v roce 2023 se tak může vydat několika stylovými cestami.

  • Je zde (a vždy bude) klasická formální elegance.
  • Vedle toho se však stále uplatňuje nenucená jednoduchost a pohodlí bez kravaty či saka.
  • Zajímavé je porozhlédnout se ve vintage či hipsterských vodách, kde se hodně pracuje s detailem, materiálem, doplňky.
  • A velkým tématem letos bude již zmíněná hravost s lehkostí, které svatební modely pánů osvěží.

11 trendů pro ženichy 2023 detailním pohledem

Zajímavé detaily

Věcí, na kterou se pánská svatební móda letos opravdu intenzivně zaměřuje, jsou netradiční detaily.

Spatříte třeba saka zdobená zipy, kabátky neobvykle přepásané opaskem, zavinovací střih saka nebo žakárové tkané vzory – pro odvážnější na celém obleku, pro přece jen lehce opatrnější ženichy třeba na kravatě.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Pinterest.com / Malefashiontrends.tumblr.com
Trendy pro ženichy v roce 2023
Afrikrea.com

Hodně budou k vidění také výrazné či kontrastní knoflíky. Na košili, na vestičce nebo na saku. Drobnost, s níž vykouzlíte hodně efektu.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Afrikrea.com / Patyrns.com

Doplňky

Zájem bude také o doplňky. Pomohou personalizovat váš vzhled, výběrem té správné sady drobností se z generického, neidentifikovatelného ženicha stanete sami sebou.

Vedle tradiční kravaty/motýlka a kytičky do klopy jsou to třeba barevné tkaničky, odvážné ponožky, vzorované kapesníčky, na míru vybrané manžetové knoflíčky či hodinky. Ať už klasické na zápěstí nebo kapesní s řetízkem. Jediná podmínka je, aby ladily k celkovému stylu vašeho oblečení.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Artofthegent.com

Jen pozor, pokud budete volit doplňků více, zkombinujte je tak, aby k sobě seděly, a celek působil harmonicky, nikoliv přeplácaně. Nejde o to, navěsit na sebe co nejvíce věcí, ale pečlivě vybrat ty, které s vám nejvíce souzní.

TIP: Vyberte jeden doplněk a udělejte z něj nepřehlédnutelný akcent jako korunu vašeho outfitu.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Bojoni.com / Bridelifestyle.com

Pletenina

Velmi zajímavým a zatím skutečně neokoukaným detailem je vzorovaná pletenina. Bude se hodit zejména v chladnějších obdobích roku. Oblékněte místo saka vlněný svetr, nebo si pod sako dejte pletenou vestičku. Existují i pletené kravaty.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Greenweddingshoes.com / Burnettsboards.com / The-wedding.ru / Theweddingplaybook.com

Přírodní tóny

Klasickou barevností ženicha je černá a bílá – černý oblek s bílou košilí. Tím samozřejmě nic nezkazíte, ale pokud hledáte méně formální ladění a navíc se vaše svatba odehrává v létě, možná se vám víc zalíbí světlá kombinace přírodních neutrálních tónů.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Rockmywedding.co.uk / Kaiserschote.de / Bridelifestyle.com, foto Beba Vowels

Letošní ženichové budou totiž mít v oblibě takové barvy, jako je písková, krémová, světle béžová, případně terakota, rez a podobné zemité odstíny. Můžete je také citlivě namíchat do jednoho vzhledu.

Výrazné barvy

Jestliže přírodní barvy nejsou vaší paletou, sáhněte naopak k výrazným odstínům. Ty budou totiž v tomto roce velkým hitem. A co víc, lze je i sladit s barvami svatebního dekoru – květin, výzdoby svatební tabule či pozvánek. A samozřejmě i doplňků nevěsty, abyste ukázali, že jste skutečně sehraný pár.

A které barvy to letos vyhrávají? Rozhodně modrá, ale žádná kancelářská usedlá nuda. Modrá bude světlá, jasná a výrazná.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Womangettingmarried.com / Stitchandtie.com / Marthastewart.com / Haleyrichterphoto.com

Top hitem budou také všechny možné odstíny vína (od jemné růžové, přes třešňovou, šarlatovou, švestkovou, až po červenohnědou – vše ve stylu barvy roku 2023 Viva Magenta).

Trendy pro ženichy v roce 2023
Bridelifestyle.com, foto Jordan Voth / Emmahillfilmphotography.co.uk / Blue-orchid-events.com / Bridelifestyle.com / Greenweddingshoes.com

Z loňských sezón přetrvává také zelená a zelenomodrá, opět v zářivém provedení. V každém případě, ženich v barvách bude vidět!

Trendy pro ženichy v roce 2023
Bridelifestyle.com / Ruffledblog.com

Monochromatický look

U barev ještě chvíli zůstaneme. Nejde totiž jen o konkrétní odstíny, ale i jejich zakomponování do celku. Klasickým způsobem je barevný prvek s neutrálním, tedy například barevná košile k šedému obleku, nebo naopak barevný oblek s bílou košilí.

Je to ale také jednobarevný vzhled, se stejnými nebo podobnými intenzivními tóny pro oblek i košili. Vypadá to velice elegantně a promyšleně, a proto patří v roce 2023 mezi žhavé volby.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Onefinedayweddingfair.com.au

Vzorek

Stále je oblíbený také vzorek. Ale oproti extravagantním motivům z minula se výrazně zmenšil. Ženichové šílí po drobných potiscích, zejména na doplňcích. Hitem je mikroprint, kterého si povšimnete až zblízka. Najdete ho na kravatách, kapesníčcích i sakách.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Onefabday.com

Jestliže vás malé vzorky neoslovují, třeba si vyberete velkou kostku nebo káro, které se těší také přízni paní módy.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Pinterest.com

Každopádně to je opět hravé, svěží a nekonvenční.

Samet

Oblíbeným materiálem je samet. Ideální na sako v případě svatby v některém z chladnějších měsíců. Na léto, pro něž je sametové oblečení příliš těžké a teplé, jsou k dispozici doplňky. Motýlek, kapesníček či sametem potažené manžetové knoflíčky z vás udělají šik elegána znalého módy.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Amberandmuse.com

Pohodlí a jednoduchost

Pokud jde o celkový styl ženicha, mnoho z nich hledá pohodlí a jednoduchost. Střihy jsou volné, příjemné, vzhledu vládne minimalismus. Právě při tomto stylu se uplatní jeden pečlivé vybraný doplněk, který outfit dokonale doladí.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Hellomay.com.au

Vintage

Pořád je v kurzu také inspirace v minulosti. Staňte se perfektním gentlemanem pro sovu dámu. Nádech zašlých časů dodá jak pojetí obleku (například stojací límec, širší klopy či třeba vypasované sako s úzkými kalhotami), tak i doplňky. Hodí se šle, kapesní hodinky, vázací motýlky, tvíd či brokát.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Tziacco.de

TIP: Vytvořte eleganci ve stylu hvězd starého Hollywoodu v třídílném obleku s vestičkou a klasickým napomádovaným účesem s pěšinkou.

Nadčasová klasika

Vedle boho a hipsterských ženichů, vintage stylu či nenucené neformální elegance si své místo na výsluní drží také nadčasová klasika se smokingem a bílou košilí. Tento styl se skvěle hodí pro svatbu v kostele, na zámku nebo v jiném luxusním a formálnějším prostředí.

Trendy pro ženichy v roce 2023
Weddingchicks.com

Podmínkou, aby byl tento styl v souladu s posledními trendy, je výběr kvalitních materiálů, perfektně padnoucích pohodlných střihů a promyšlená celková koncepce včetně decentních doplňků.

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close