Lihi Hod oslavuje život. Kolekce jaro/léto 2023 je inspirována zázrakem rozkvétajících květů

Lihi Hod jaro/léto 2023

Kolekce Lihi Hod pro jaro a léto 2023 nese název Mystic Flower. Tajuplné květy skrývají zas a znovu ve svých plátcích překvapivá tajemství zrození. A stejně tak jednotlivé modely jsou plné překvapivých odhalení a objevů.

Lihi Hod jaro/léto 2023

Návrhářka Lihi Hod založila svou značku v roce 2010. To už měla za sebou přední módní vzdělání v Izraeli a praxi u legendárního Diora v Paříži, kde pracovala po boku Johna Galliana. Od roku 2014 pravidelně uvádí kolekce na Bridal Fasion Weeku v New Yorku.

Její styl by se dal popsat jako moderní elegance. Hod vyvažuje bohatou zdobnost a plno popracovaných detailů s nadčasovostí, klasickou siluetou a jemnou romantikou. Pro návrhářku je důležité prvotřídní technické provedení modelů, stejně jako luxusní látky, ruční výšivka je často tvořena na míru pro každou kolekci. Vždy klade důraz také na to, aby šaty byly nejen efektní, ale také nositelné a pohodlné. Mají v nevěstě pomoci, aby se uvolnila, získala sebevědomí a energii projít dlouhým a náročným dnem jako skutečná hvězda.

Tajuplná květina rozkvétá v oslavě života

Kolekce Mystic Flower je pozvánkou k oslavě života.

Inspirace přišla, když návrhářka sledovala ve své zahradě rozkvetlé květiny. Okouzlila ji nádhera přírody, bohatství života, který s řemeslnou dokonalostí vytváří v každém květu nový začátek, nové zrození. Kolekce v sobě nese poselství touhy po nové, šťastné budoucnosti, která pro každou nevěstu může začínat právě jejím svatebním dnem. Zdrojem inspirace se stal elegantní proces postupného rozkvétání, rozevírání okvětních plátků, které v sobě skrývají překvapení, tak jako i jednotlivé modely skrývají ve vrstvách a detailech drobná kouzla.

Druhým zdrojem inspirace pro materiály a provedení se stala 20. a 30. léta 20. století. Éra radosti, optimismu, nových začátků a radostného očekávání lepší budoucnosti, která se vyžívala v luxusních materiálech, detailech, bohatém zdobení, třpytu a lesku.

Kolekce v duchu znovuojevené klasiky obsahuje nadčasové siluety, řasení a transparentní plochy, stejně jako bohaté vrstvení látek. Ty vybrala pro jejich kvalitu a přirozenou krásu a nechává ji v hladkých, rozmáchlých plochách řádně vyniknout. Pečlivé ruční výšivky byly vytvořeny na míru přímo pro designérku.

Ani letošní jarní kolekce se neodchyluje od unikátního stylu Lihi Hod, v němž snoubí jednoduchost a zdobnost. K hladkým, minimalisticky zdobeným šatům přidá bohatě vyšívaný a řasený plášť či jednoduchou nadčasovou siluetu ozdobí detailní výšivkou.

Rozkvést a zářit

Allure

Lihi Hod jaro/léto 2023

Elegantní úzký pouzdrový model s živůtkem bez ramínek s hlubokým srdíčkovým vykrojením, se štíhlou siluetou modelovanou v zadní části linií knoflíků a prodlouženou do mírné vlečky. Minimalistický model je dokonalým základem pro variace. Pas zdůrazní široký opasek, něžnost a zdobnost přidá průhledný rozevlátý plášť s nabíranými rukávy. V jiné verzi je možno překrýt celé šaty krajkovou svrchní vrstvou s dlouhým rukávem.

Bianca

Lihi Hod jaro/léto 2023

Nápaditá práce s látkou dominuje šatům Bianca. Mají asymetricky řasený živůtek bez ramínek s hlubokým vykrojením do V a elegantními knoflíčky na zádech. Širokou sukni zdobí vzadu nabírání a vlečka a po celé délce vysoký rozparek. Hlavním dekorativním prvkem je zde krása samotného hedvábného materiálu.

Camille

Lihi Hod jaro/léto 2023

Lihi Hod jaro/léto 2023

Čistá klasická elegance je vlastní tomuto modelu. Na nadčasový střih korzetového živůtku bez ramínek se zvýrazněnými košíčky navazuje bohatá rozšířená sukně zdobená vzadu velkou extravagantní mašlí. Pas můžete opět podtrhnout širokým opaskem. Čistota střihu a provedení dává vyniknout nádhernému materiálu i ženskosti nositelky a stává se podkladem pro další variace v podobě vysokých rukavic a dalších doplňků.

Ella

Lihi Hod jaro/léto 2023

Lihi Hod jaro/léto 2023

Jemným dívčím dojmem působící svatební šaty klasického střihu. Živůtek s rovným výstřihem a mírně vykrojenými zády je opatřen krajkovými ramínky, středně široká nadýchaná sukně volně splývá a přechází do vlečky. Wow efekt vnáší asymetrická ruční korálková výšivka na topu, kterou na horní části sukně doplňují 3D květy.

Jasmine

Lihi Hod jaro/léto 2023

Sofistikovaná dámská elegance doslova vyzařuje z tohoto modelu. Zahalená, postavu kopírující silueta je plná překvapení. Základem je nenucený přiléhavý střih s dlouhým rukávem, lodičkovým výstřihem a vysokým rozparkem. Nečekané pohledy vnáší transparentní detaily s perličkovou výšivkou v pase a na manžetách rukávů. Efektní je asymetrie, řasení a vlečka.

Lilu

Lihi Hod jaro/léto 2023

Jemná vznešenost a elegance jsou vlastní svatebním šatům Lilu. Korzetový živůtek obloučkovým výstřihem vpředu i na zádech zdobí efektní překřížené řasení a výšivka. Nápadným detailem jsou spadlé krátké rukávky, které je možno nosit samotné, nebo ještě s návlekem pro následný dojem dlouhého rukávu. Bohatá široká sukně s nabíráním a vlečkou díky překrývání látky důmyslně skrývá vysoký rozparek, který bude vidět jen tehdy, když o to budete stát.

Milly

Lihi Hod jaro/léto 2023

Elegantní bílé minišaty mají živůtek bez ramínek, kterému dominuje zavinovací efekt překřížené látky. Hladkou plochu šatů dále narušuje jen tenký šev zdůrazňující pas. Kontrastním prvkem se stává dlouhý rozevlátý plášť s dramatickými nabíranými rukávy.

Nadia

Lihi Hod jaro/léto 2023

Variace na slip dress založená na propracovaném řasení. Základem je úzký pouzdrový střih kopírující postavu, živůtek bez ramínek s rovným výstřihem a rovná sukně s rozparkem a vlečkou. Jiskru jí dodává právě asymetrické nařasení živůtku a horní poloviny sukně, vzadu potom nestejnoměrně dlouhé vrstvy vytvářející vertikálně spadající volán. Odnímatelné nabrané rukávy umožní střídat looky během dne.

Nela

Lihi Hod jaro/léto 2023

Kompozice Nadia má také pouzdrový střih kopírující postavu. Velice elegantně působí manžeta podél horní části živůtku, která je vpředu shrnutá a ozdobená perličkou. Vršek modelovaný svislými švy doplňuje úzká sukně se zavinovacím efektem a rozparkem.

Noa

Lihi Hod jaro/léto 2023

Kouzelná róba s korzetovým živůtkem a širokou sukní s dlouhou vlečkou. Vršek má srdíčkový tvar výstřihu a je promyšleně modelovaný pro vytvarování postavy. Sukně je klasická, elegantní, plesová s výrazným nabíráním v zadní části pro bohatší dojem. Povrch šatů zdobí jemná květinová výšivka. Model vypadá velmi hezky samotný, ale také ve spojení se širokým páskem a vysokými rukavicemi – obojí mu dodává elegantní, až aristokratické vyznění.

Nova

Lihi Hod jaro/léto 2023

Úzké svatební šaty si hrají s transparentními plochami, výšivkou a vrstvením. Klasický střih živůtku na ramínka s hlubokým oválným výstřihem a rovné sukně vytváří úzkou elegantní siluetu. Drama vnáší trendy průsvitnost, přiznaná struktura topu a dlouhá vlečka. Top detailem je dokonalá korálková výšivka připomínající krajku, která zdobí větší část povrchu šatů.

Terra

Lihi Hod jaro/léto 2023

Elegantní kousek působí jako látka náhodně naaranžovaná na ženské tělo. Úzký střih nechává vyniknout křivky postavy, dlouhá vlečka přináší slavnostní vibrace a rozparek zase mírné pikantní osvěžení. Živůtek bez ramínek má vykrojení do V a efektní volné špičky, na tuto variaci navazuje asymetrické zavinutí. Hladký nezdobený model můžete zkombinovat se svrchními vrstvami, odnímatelnými rukávy a dalšími prvky.

Zdroj fotografií: Lihihod.com, Wwd.com, Fashionweekonline.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close