Květinové svatební šaty. Umí být neuvěřitelně romantické, ale také elegantní

Květinové svatební šaty

Květinové svatební šaty jsou jako stvořené pro letní svatbu. Podle toho, jaké pojetí zvolíte, mohou působit romanticky i elegantně. Tady jsou ty nejkrásnější.

Květinové svatební šaty
Clairepettibone.com

Svatební šaty s motivem květin jsou stálicí mezi nevěstami i svatebními návrháři. Letos se velké oblibě těší barevně vyšívané modely s lučními kvítky. Najdete ale i inspiraci luxusními zahradami a bohatými rozkvetlými záhony.

K designérům, u nichž s největší pravděpodobností najdete alespoň jedny svatební šaty s kytkami, patří: Claire Pettibone, Zuhair Murad, Carol Hannah, Marchesa Bridal, Monique Lhuillier, Georges Hobeika, Viktor & Rolf a mnozí další.

Pokud se vám květinové téma líbí, určitě zvažte možnost, že ozdobí vaše svatební šaty. Ačkoliv se to možná nezdá, má opravdu široký rozptyl. Květované šaty na svatbu budou zkrátka vypadat dokonale (a vy v nich!), bez ohledu na styl, který zvolíte. Romantické, boho, vílí, princeznové i elegantní. Květina jako jedinečný akcent může zdobit dokonce i minimalistické svatební šaty.

Přinášíme vám proto nádhernou květinovou inspiraci.

Květované svatební šaty v barvě

Něžné poloprůsvitné svatební šaty jako pro vílu zdobí celoplošná barevná výšivka drobných lučních kvítků. Plánujete-li neformální svatbu v přírodě, nemůžete vybrat nic lepšího.

Květinové svatební šaty
Weddingforward.com

Romantické áčkové šaty s bohatou vrstvenou sukní, zdobené květy růží laděnými do fialova, osloví všechny romantické duše, které nebaví čistě bílá. V tomto střihu šatů vám bude velmi pohodlně po celý den. Vetkněte do vlasů živé květy, které budou ladit se šaty. I do kytice se v tomto případě hodí nádherné velkokvěté růže.

Svatební šaty s květinami
Weddingforward.com, šaty Digio Bridal

Květy nemusí být jen v podobě výšivky nebo potisku na celých šatech. Velmi efektní jsou i v podání dílčího akcentu na jednom místě, jako v tomto případě ve výstřihu. Svatební šaty s velkou sukní a překládaným živůtkem zdobeným trojrozměrnými květinami v tónech bílé a zlaté jsou jako pro princeznu. Velkou roli zde hrají také nápadné rukávy a hra s průsvitností materiálu.

Svatební šaty se zdobeným živůtkem
Tirdress.com

Originální je také nápad na malované svatební šaty. Nekonvenční nevěsta v nich může naplno popustit uzdu svému módnímu a výtvarnému cítění. Květiny jsou vděčným motivem.

Malované svatební šaty
Weddingforward.com

Tyto elegantní pouzdrové svatební šaty s květinami nám vzaly dech. Motiv letmo připomene Japonsko, střih vyzdvihne štíhlou postavu a přídavná sukně dodá potřebnou jiskru.

Květované svatební šaty
Praisewedding.com, šaty Hermione De Paula

Květinové svatební šaty s barevnou výšivkou jsou hitem letošní sezóny. Tady je motiv umístěn v centru modelu, který tak podtrhne krásu postavy přesýpacích hodin. Výšivka v oblasti bříška však pomůže vykouzlit tvary i tam, kde se jich nedostává.

Květované šaty pro nevěstu
Praisewedding.com, šaty Sassi Holford

Zdobený živůtek a jednobarevná sukně, to je skvělý kompromis mezi tradicí bílých svatebních šatů a potřebou barev. Vršek šatů můžete designově sladit s motýlkem, kravatou nebo kapesníčkem pro ženicha. Stejné nebo typově podobné květiny neváhejte zařadit také do svatební kytice.

Květinové svatební šaty, vyšívaný živůtek
Weddingforward.com

Chcete jít svou vlastní cestou? Vyberte si celobarevné svatební šaty s 3D aplikacemi barevných květů. Střih s tenkými ramínky a hlubokým výstřihem na zádech je nejen efektní, ale také velice pohodlný. Jeho jednoduchost ponechá prostor, aby vyniklo překrásné zdobení.

Kětované svatební šaty
Weddingforward.com

Sladké bílo-růžové svatební šaty s holými zády se hodí pro jemnou, drobnou nevěstu. Jemně tónovaný podklad oživují bílé kvítky, díky nimž se šaty perfektně hodí pro svatbu na lesním palouku, stejně jako na pláži.

Barevné svatební šaty s květinami
Praisewedding.com, šaty Hermione De Paula

Květinová krajka či aplikace na průsvitné látce imitující holou kůži umí vytvořit iluzi tetování. Může být kdekoliv, ale nejčastěji tyto efekty najdete na dlouhých rukávech nebo zádech. Aby krajkové květinové tetování vyniklo, nezapomeňte vyčesat vlasy nahoru nebo na stranu.

Květinové svatební šaty, iluze tetování, svatební šaty s holými zády
Weddingforward.com, šaty Claire Pettibone

Jemné, téměř neviditelné květinky

Líbí-li se vám květiny, ale hledáte jemnost, toto jsou svatební šaty pro vás. Model s drobnými aplikacemi není nijak extravagantní, ale při bližším pohledu vynikne éterická krása výšivky.

Květované svatební šaty
Weddingdressesguide.com, šaty Anna Campbell

Jemné jsou také krajkové květinky, které tvoří top těchto jednoduchých svatebních šatů. Nijak nekřičí do světa, ale květinový motiv je zachován.

Krajkové svatební šaty, květované svatební šaty, krajkové květiny
Marylisebridal.com, šaty Soulsister

Svatební šaty s kvítky tón v tónu

Poměrně jemně působí i typ svatebních šatů, kdy zdobení má stejnou nebo velmi podobnou barvu, jako podklad. Šaty tón v tónu vám umožní využít i výraznější aplikace a výšivky, aniž by vypadaly nepřiměřeně nápadně.

Zkuste třeba tyto šaty v tónu tlumené bílé, které zdobí velké, stejnobarevné květy a listy.

Svatební šaty s květy
Praisewedding.com, šaty BHLDN Hearst Gown, foto Christy Johnston – kopie

Jednoduchý a příjemný střih, jemný champagne odstín a třpytivá výšivka tón v tónu. To jsou svatební šaty, které se perfektně hodí pro neformální svatbu v kruhu nejbližších. Budou sedět i ke stále oblíbenému vintage stylu.

Svatební šaty
Us.needleandthread.com

I jednobarevné svatební šaty ale mohou získat provokativní nádech, když využijete možnosti, které vám nabízí iluze, průsvitnost a květinová výšivka.

Květinové svatební šaty
Millanova.com

Květinové svatební šaty s 3D aplikacemi

Velký efekt přinášejí trojrozměrné aplikace. Jsou oblíbené už několik sezón. A motiv květin se pro tento typ zdobení přímo nabízí. Co říkáte na tyto fialkové, zcela nepřehlédnutelné svatební šaty s obřími látkovými květy ze stejné látky?

Barevné svatební šaty, šaty s květinami, fialové svatební šaty
Praisewedding.com, šaty Kiyoko Hata

Nikdo vás ale nepřehlédně ani v tomto modelu s jemnými 3D kvítky a lístky ve slonovinové barvě. Podmínkou, aby takto bohatě zdobené šaty měly ten pravý efekt, je jednoduchý střih.

Svatební šaty s květinami
Weddingforward.com, šaty Galia Lahav

Květinové svatební šaty jsou v prvé řadě romantické, ale umí být i velice elegantní. Jako například tento model pouzdrových, postavu kopírujících šatů s výraznými květinovými nášivkami. Slaměný klobouk jejich eleganci jen podtrhne. V takovémto modelu budete zkrátka za dámu.

Květované svatební šaty
Praisewedding.com, šatys Made Bride by Antonea, foto Jacobo Pachón

Barevné princeznovské šaty s výraznou, zářivě bílou 3D výzdobou se hodí pro svatbu na zámku či v luxusním hotelu. Hlásají eleganci a vysoký styl.

Květované svatební šaty
Zuhairmurad.com

Jako rozkvetlá louka působí tento model posetý pestrobarevnými 3D květinami, které najdete i ve vlasech nevěsty. Celé šaty vyvolávají dojem pohybu a letní svěžesti.

KVětované svatební šaty, svatební šaty s aplikacemi květin, barevné svatební šaty
Praisewedding.com, šaty Kiyoko Hata

3D květinami zdobený korzetový vršek vymodeluje perfektní postavu. Dodá křivky i tam, kde jich je méně, proto je ideální pro menší poprsí. Hladká sukně k tomu zajistí volnost pohybu. Tento krásný model zaručí, že se ve svůj svatební den budete cítit skutečně dokonale.

Vyšívané svatební šaty
Weddingforward.com, šaty Papilio Wedding

Květiny a minimalismus

Květinová výšivka a minimalismus zdánlivě nejsou dohromady. Nemusíte ale mít barokní bohatství vzorů a křivek, ani vílí rozevlátost, a přece si můžete dopřát svůj oblíbený motiv květin. Jednoduchým šatům dodají právě ten zajímavý akcent, který je pozvedne od obyčejnosti k mimořádnosti. Jak dokazují i tyto sochařsky modelované svatební šaty s květinovým detailem na bocích a čelence držící závoj.

Minimalistické svatební šaty s květinami
Viktor-rolf.com

Bohatá aranžovaná látka, zdobená pouze květinovou krajkou podél dekoltu, to je hlavní charakteristika těchto svatebních šatů. Dokonale snoubí jednoduchost a zdobnost, aniž by působily přeplácaně. Jsou tak volbou pro všechny milovníky květin a minimalismu současně.

Svatební šaty s výšivkou květin
Millanova.com

Zdroj úvodní fotografie: Clairepettibone.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close