9 svatebních trendů, které by měla nevěsta roku 2018 vědět!

Týden svatební módy přišel a odešel, a my jsme se prokousali přes kvantum svatebních šatů navržených pro letošní sezonu 2018, aby jsme vám usnadnili hledání. Chcete se dozvědět nejnovější trendy svatebních šatů, než-li se pustíte do shánění těch vašich? Zatímco trendy svatebních šatů v minulé sezóně stále nekončí (šaty bez ramínek, obzvláštnění modrou a nesmrtelné krajky!). Ovšem i v této sezóně došlo k novému upgradu některých detailů. Rok 2018 přinese nové střihy rukávů, dámské šaty ve střední délce dle vizi Audrey Hepburnové, princeznovské kapuce nebo i moto – bundy. A nejen to bude hýbat sezónou 2018!

 

Princeznovské pláště

Designéři šlapou na paty Sněhurce, ikdyž klobouky nebo jiné vlasové příkrasy zůstávají trendy, závoj se mírně proměňuje v plášť překrývající svatební šaty. Ať už jsou dlouhé, střední nebo miniatury, na tento trend si přijdou na své zřejmě hlavně nevěsty v následující zimní sezóně.

Svatební šaty od Elie Saab                              Naeem Khan                                     Zuhair Murad

Svatební šaty od Allison Webb                              Berta                                     Alexandra Grecco

Svatební bundy

Nejste-li příznivci tzv. princess stylu, právě vás by mohla nadchnout idea s moto – bundou. Bundy navrženy tak, aby samozřejmě ladili se stylem a materiálem svatebních šatů. Garantujeme, vám, že v podzimním a zimním svatebním období bude nejedna nevěsta nadšená. Hodí se na svatby “boho” stylu, ovšem také pro elegantní dámy. Možná si tento trend převezmete i do denního šatníku.

Svatební šaty od Monique Lhuillier                        Monique Lhuillier                     Allison Webb

Svatební šaty od Gracy Accad                            Inbal Dror                                Justin Alexander 

Oddělené rukávy

Říká se tomu evoluce trendu svatebních šatů. Designéři jsou stále ochotni předvést ramena nevěst, ale v této sezóně se trend doplňuje o malý detail. Odnímatelné rukávy byly jedním z velkých trendů svatebních šatů například i u Very Wang 2018, o které jsme již letos psali.

Svatební šaty od Monique Lhuillier                        Mark Zunino                                   Oleg Cassini

Svatební šaty od Victoria Kyriakides                          Idan Cohen                                    Vera Wang

Střední délka

Toto se týka všech nadšenců stylu Audrey Hepburnové! Nejnovější trend délky svatebních šatů se cítí vytažen přímo z šatníku bohyně obrazovky z padesátých lét. Tento sladký trend se cítí znovuobjevený a hodí se pro nevěstu, ve  klasickém vintage stylu.

Svatební šaty od Elie Saab                                    Naeem Khan                           Naeem Khan

Svatební šaty od Gracy Accad                             Inbal Dror                                 Inbal Dror

Odstíny růžové a nahé

Blush trend je prolínání různě barevných spekter, zde se budeme pohybovat v různých odstínech růžové a nahé. Od růžové a broskvové z dílny Naeema Khana až po měkké odstíny nahé u Elie Saabové, Alexandry Grecco, Inbal Dror a dalších.

Svatební šaty od Naeem Khan                             Naeem Khan                                Lazaro

Svatební šaty od Inbal Dror                                     Alexandra Grecco                         Lazaro

Mini mini

Nevěsty ukažte nohy! Nejste příznivcem svatebních rób? Pro letní horké měsíce vám příjdou vhod mini svatební šaty – a šortky. Působí spíše mnohdy strohým elegantním střihem a šaty můžete s jistotou využít také u jiné příležitosti.

Svatební šaty od Marchesy                             Gracy Accad                           Rime Arodaky

Svatební šaty od Viktor & Rolf Mariage

Svatební kalhoty

I nevěsta nosí kalhoty! Většina návrhářů ukázala, že v této sezoně se objevuje nejméně jedna kombinéza nebo kalhoty a tento trend jsme nemohli nezmínit. Ačkoli jsou obvykle vyhrazeny pro elegantní svatby v městské prostředí, doufáme, že tento trend se skutečně i do českého prostředí. Nezapomeňte někdy je mnohem lepší  přiklonit se k dokonale padnoucímu kostýmku, než-li sáhnout po nepadnoucích šatech. Zde svět svatby opravdu potřebuje více inspirovaný stylu Biancy Jagger!

Svatební šaty od Viktor & Rolf Mariage                            Naeem Khan                                     Lela Rose

Svatební šaty od Monique Lhuillier                             Gracy Accad                                 Rime Arodaky

 

Ramenní šměrovací ramínka

V této sezóně se objevuje nová klasika, tenká ramínka na šměrování zakončené různými detaily.

Svatební šaty od Inbal Dror                                Naeem Khan                                 Elie Saab

 

Čisté a moderní

Někdy je tato volba prostě nejlepší! A to je jistě případ těchto nádherných svatebních šatů. Žádné okrasy, žádný rozruch a příkrasy. Prostě jen čistý a moderní vzhled, který nás všechny již zasáhl po 90. letech – minimalismu.

Svatební šaty od  Matthew Johnson                        © dan and corina lecca                                Pronovias

Svatební šaty od   Courtesy of Amsale                              Dan Lecca                              Viktor & Rolf Mariage

Zdroj: brides.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close