Haute couture pro letošní jaro 2018, aneb Vera Wang opět přináší 21 vznešených kusů.

Každý nový rok přináší nové očekávaní, co se trendů týče. Rok 2018 tomu samozřejmě nebude jinak. Možná né každý obyčejný smrtelník si může dovolit okamžitě sáhnout do Haute couture módy, ovšem sledovat kam se ubírá je i pro nás důležité. Je dobré mít v oku, jaké střihy se budou nosit, nebo jaké materiály a barvy budou in. Takže první komu hrábneme do šatníku bude sofistikovaně dramatická Vera Wang a její kolekce pro jaro 2018.

 

„Vnímám sebe jako rozhodčího vkusu,“ řekla Vera Wang v rozhovoru pro Vogue v roce 1990, která je proslulá svým svatebním stylingem až do posledního detailu. V krátké době se její značka stala zlatým standardem ve svatebních šatech na zakázku.

Wang se narodil v roce 1949 v New Yorku bohatým rodičům, přistěhovalcům. Její otec byl výkonným ředitelem ve farmaceutickém průmyslu, byla dítěm feudálního čínského válečníka. Pár opustil Čínu krátce před komunistickou revolucí a nakonec se usadil na Upper East Side na Manhattanu. Wang byla vzdělávána na prestižních soukromých školách a byla konkurenceschopná bruslařka. V roce 1968, bruslenahradila móda.

Její podpisový styl je jasný:
Bílé svatební šaty, šaty družičky a doplňky jsou známé po celém světě pro jejich sofistikované drama a ženské detaily, které jsou ideální pro každou moderní nevěstu.

Ovšem s každou sbírkou se Wang vyvíjí se svou nevěstou a nabízí alternativy. Dle mého osobního názoru je tímto jedna z mála, která rozvíjí svou vlastní podstatu a pouze  do ní vloží něco nového, co zrcadlí trendy následujícího roku.

V této sezoně šampióni Wang přikrývali asymetrické styly, obrovské hedvábné korzety a nečekané detaily. „Je to nějaký nový způsob, jak se podívat na vznešenost,“ řekla stručně.

V moři měkkého osvětlení nejnovější svatební šaty značky Vera Wang  představující míle jemných tkaniček a vzdušných tylí. V kolekci najdete kimono, robustný korzet s mohutnou sukní a také rozevláte šaty s detaily. Tuto boho – image narušila parukami  extravagantního střihu a kouřově černou kulisou, která je přímo ze série děsivého filmu. A přesto, těsně za scenérií uvidíte spoustu podhodnocených prvků. Wang si postavila své jméno na přesných záhybech, elegantním drapání a dobře uvážených detailech. Podívejte se například na rukávy, na první pohled nepraktické až dolů na podlahu (jsou ovšem odnímatelné, takže můžete bezpečně a pohodlně dělat vše co se vám zlíbí). Nebo květiny větší než vaše hlava – také odnímatelné. Zde je tedy všech 21 šatů ze sbírky.

 

 

 

 

Co z  této kolekce tedy plyne pro nás a pro jarní trendy 2018? Stále se trochu budeme držet tak oblíbeným boho-stylem, Wang se drží svých oblíbených materiálů, což je ručně trhaný italský týl, ze kterých vytvaří robustné sukně a krajkového rukávu. Dále využívá šifon,saténový šifon, strukturuvanou vlnu, a organzu na detaily. Více, či méně se drží střihu A- linie a drží se palety světlé YVORY A čistě bílé.

 

 

 

 

 

Svatební šaty se týkají sebevyjádření a nevěsta by si měla vybrat šaty, které odrážejí, kdo je nad všemi ostatními.
– Vera Wang

 

[LES FAÇONS]

Zdroj: verawang.com

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close