Vivienne Westwood jaro 2022: Chic nápady pro originální nevěsty

Kolekce Vivienne Westwood 2022

Královna nekonvenční módy Vivienne Westwood nemohla nechat bez povšimnutí letošní svatební sezónu, pro kterou je typická nová energie, chuť se bavit a maximalismus. Jak vypadá jedna z kolekcí této punkové módní hvězdy?

Kolekce Vivienne Westwood 2022

Chic, moderní a vždy s jiskrou provokace. To je Vivienne Westwood v módě běžné i svatební. Pro rok 2022 jsou pod její značkou k vidění hned 3 kolekce: „made-to-order“, „couture“ a „Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood“.

„Při navrhování modelů pro letošní kolekce jsme byli plní radosti z nových začátků.“

Brigitte Stepputtis, vedoucí oddělení svatební módy Vivienne Westwood pro Vogue

Tři kolekce spojuje módní odvaha, maximalistické využití detailů a samozřejmě perfektní krejčovina. Najdete zde trendové variace na ikonické modely, jako Cocotte nebo Rhea, ale i zcela nové návrhy. Nechybí proslulé dokonale provedené korzety, bohaté zdobení kameny, peřím či perlami, ale i úchvatné postavu podtrhující siluety.

Hlavní myšlenkou je jedinečnost a možnost přizpůsobit model představě nevěsty, a to jak prostřednictvím výběru materiálu, šití či úpravy svatebních šatů na míru, tak i množstvím doplňků.

Naše nevěsty jsou volnomyšlenkářky a v roce 2022 je víc než kdy dřív podporujeme, aby si samy stvořily svůj svatební look.“

Brigitte Stepputtis, vedoucí oddělení svatební módy Vivienne Westwood pro Vogue

Zaměřme se v tomto článku blíže na nejvíce krotkou řadu made-to-order, z níž se tají dech.

Made-to-order

Řada made-to-order oslavuje nové začátky prostřednictvím 15 modelů a 9 doplňků, pro které je typická proměnlivost. Hra s průsvitnými látkami, variabilními prvky a trojrozměrnými siluetami vytváří až nadpozemskou kvalitu modelů jako ušitých pro bohyně. Moderní twist přinášejí korzety prozrazující svou strukturu, romantiku pak vrstvy lehoučkého tylu.

Kolekce je navíc udržitelná, protože pracuje s recyklovanými a eko-certifikovanými materiály, z nichž mnohé jsou veganské. Podívejte se na vybrané kousky.

Venus

Kolekce Vivienne Westwood 2022

Mladistvý a nekonvenční je tento ultrakrátký model s korzetem. Na první pohled upoutá asymetrie, skládaná látka a 3D krajková květinová aplikace.

Camille

Kolekce Vivienne Westwood 2022

Jasná struktura a forma jsou stavebními kameny těchto svatebních šatů. Oko přitáhne originální korzet a řasení na bocích jemně zdůrazňující ženské tvary.

Cora Cocotte

Kolekce Vivienne Westwood 2022

Nová tvář tohoto slavného kousku dokonale podtrhuje všechny lichotivé rysy ženské postavy. Pro tento model je typický výstřih s vodou a navazujícími krátkými rukávky tvořící krásný dekolt. Odkazuje na styl vysoké společnosti z 18. století, zatímco přes boky sapdající nařasená sukně připomíná antické sochy.

Rhea

Kolekce Vivienne Westwood 2022

Proměnlivost je tím hlavním slovem spojujícím se s šaty Rhea. Nepřehlédnutelné tylové, bohatě řasené rukávy lze nosit více způsoby a jsou odnímatelné, stejně jako vlečka.

Minerva

Kolekce Vivienne Westwood 2022

Minerva oslňuje svým asymetrickým řešením a hluboko odhalenými zády, stejně jako efektním řasením lesklého splývavého saténu i dalších materiálů, v nichž je dostupná.

Princess

Kolekce Vivienne Westwood 2022

Chybí vám v této kolekci romantické, jemně vyšívané róby s princeznovskou sukní? Princess se záplavou volánů, širokou sukní a jemnou rostlinnou výšivkou by měla vyše touhy uspokojit.

Freyja

Kolekce Vivienne Westwood 2022

Sofistikovanou variabilitu přináší Freya. Má odnímatelnou vlečku a asymetricky modelovaný korzetový top s jedním rukávem, který opticky prodlužuje postavu.

Zdroj: Viviennewestwood.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close