„Radostné srdce dodává tváři krásu“, říká Simona Buchtová, make-up artistka.

Protože je líčení důležitou součástí svatebního dne každé nevěsty, připravily jsme pro vás rozhovor se Simonou Buchtovou, nadanou make-up artistkou, která vás seznámí s tím, jak se ke své práci dostala.

@Simona Buchtová

 

Dobrý den, jsem ráda, že jste si na mě udělala čas. Můžu se vás zeptat, jak jste se dostala k profesi Make-up artisty?


Tahle otázka je mi velmi často kladena zákaznicemi.
Původně jsme zamýšlela být středoškolskou učitelkou. O oboru vizážistiky jsem téměř ani netušila. Vždycky jsem ale ráda malovala a tvořila, takže mám pocit, ze tvoření make-upu je jen jinou alternativou toho, co jsem už ráda měla.
Jednou mě kamarádka požádala, zda bych jí neudělala vizáž k jejímu focení, které si domluvila. (A hádám, ze jen z šetřících důvodů nevyužila vizáž nabízenou k focení.)
To jsme se poprvé ocitla v pozici vizážistky. Chvíli jsem u fotografa zůstala a během toho potkávala různé lidi, kteří mě přiváděli k dalším kontaktům a já tak získávala nové zkušenosti. V podstatě jsem se za pochodu učila být vizážistkou (mám tak spoustu vtipných příběhů, jak jsem vařila z vody, protože mi buď chyběl materiál, nebo znalosti).

Přestože se to stalo mým koníčkem, dlouho mě nenapadlo, že by mě to jednou mohlo i živit.

 

Máte nějaký pracovní úspěch, na který jste hrdá?

Nad touhle otázkou jsem nikdy nepřemýšlela, je toho spoustu, co mi dělá radost, ale spíš, když se celkově ohlédnu nad tím, jak to (mé malé podnikání) celé vzniklo, tak se cítím uspokojeně/hrdě. Je spoustu drobností, které už možná beru jako samozřejmost, ale samozřejmostí nejsou.

A pak také, když se mi zákaznice vracejí, a stávají se z nich stálé klientky (to často přechází v přátelský vztah a to mám na své práci moc ráda).

 Jaké služby nabízíte, najde u vás místo i nevěsta?

Co se služeb týká, je to vcelku rozsáhlá nabídka.
Počínaje u zákaznic, které se nechají líčit na jakoukoliv příležitost, přes různá focení, přehlídky, firemní/ pracovní focení, plesy a svatby. Svatby jsou v podstatě moje sezónní zaměstnání, kvůli kterému jsem si musela odříct letní dovolené.

Zaměřujete se spíše na tradiční líčení nebo vám nevadí i extravagance?

Miluju, když můžu tvořit, takže extravagance si u mě místo najde, ale netýká se to běžného make-upu, ale spíše focení, kde k tomu mám model, který mi dovoluje takhle si vyhrát.
Převážně razím názor – méně je někdy více. A snažím se ženy učit jen podtrhnout a jemně zvýraznit, než namalovat.

Jsou podle vás nějaké make-up / skin care rituály, které by měla každá žena dodržovat?

Myslím, že základ v make-upu je dobrá pleť, o kterou se pečuje. Tudíž čištění, pak určitě dobrý spánek, (ideálně se naučit jít spát do 10 až půl 11. a brzy vstávat, tohle mně osobně velmi pomohlo od únavy a kruhů pod očima a navíc máte mnohem delší den.

Je něco, co chcete našim čtenářkám vzkázat?

Věřím v přísloví – Radostné srdce dodává tváři krásu.


Zdroj: Simona Buchtová

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close