Námořnická svatba. Lodě, plachty a modrobílé pruhy s chutí dálek

Námořnická svatba

Je voda váš živel a jste přesvědčeni, že v minulém životě jste museli být námořníci? Uspořádejte si svatbu v námořnickém stylu. Následující řádky vám přinášejí spoustu inspirace a praktických tipů na perfektní svatební místa, barvy a dekorace.

Námořnická svatba
Unsplash.com

Námořnická svatba je výrazně tematická, přitom ale klasická a nadčasová. Snoubí se v ní dobrodružství dálek a relax na pláži, je plná kontrastů mezi divokými vlnami a klidně spočívajícím pískem.

Přímořskou atmosféru navodíte velmi snadno. Stačí použít vhodné barvy: bílou, námořnicky modrou, pískovou, nebesky modrou a mořsky tyrkysovou, měděnou a zlatou, pro kontrast červenou a přírodní zelenou.

Námořnická svatba
Pinterest.com / Tumblr.com / Chasingrainbowsforever.tumblr.com / Pinterest.com

Přidejte typické motivy, jako jsou pruhy, vlnky, siluety letících ptáků, majáků a lodiček. V tomto duchu se ponesou také další dekorace: mušle, oblázky, lahve s pískem, maják, loďky, lana. Ideální textilií bude plátno, juta, šifon, tyl, síťovina.

Námořnická svatba
Aliciakeats.com / Pinterest.com / Weddingforward.com / Alchemyfineevents.com

Jak na námořnickou svatbu

Vyberte správné místo

Námořnická svatba by se měla odehrávat na lodi nebo u vody. Obřad a oslavu na Vltavě vám zajistí například Pražská paroplavební společnost, na Labi zase Labská plavební společnost. Na Vranovské přehradě kotví loď Pařník, na Baťově kanálu se můžete vzít na lodi Morava.

Námořnická svatba
Paroplavba.cz

Romantiku na Brněnské přehradě nabízí hotel U Šuláka, atmosféru mořských vlků pak restaurace U Kotvy. Na přehradě lipenské zkuste romantickou restauraci Molo.

Námořnická svatba
Mololipno.cz

Rozešlete tematické pozvánky

Abyste hosty už dopředu naladili, rozešlete námořnické pozvánky. V pořádku budou klasické papírové v příslušném designu, ale klidně sáhněte i po něčem originálním. Pobaví papírové lodičky, přívěsek kotvy nebo kousek provázku s lodním uzlem. Trasu na místo obřadu namalujte na starý „pergamen“ a označte jako cestu k pokladu nebo ji vyveďte do podoby námořní mapy.

Námořnická svatba
Flickr.com / Hillcitybride.com / Concertinapress.blogspot.com / Duoparadigms.com
Námořnická svatba
Pinterest.com

Ve stejném designu jako pozvánky nechte udělat také jmenovky, menu, zasedací pořádek a další tiskoviny.

Námořnická svatba
Brides.com / Stylemepretty.com

Nevěsty, vsaďte na doplňky

Zvolte svatební šaty, které se k námořnické svatbě hodí. Pravděpodobně něco uvolněně elegantního, spíše pohodlného, žádnou nadýchanou šlehačku. Vtipný bude vetkaný motiv drobných vlnek nebo proužků, hodit se bude i čistý minimalismus. Mořské vlky připomenete také drobnými detaily ve vlasech, střevíčky nebo například náušnicemi s kamenem v barvě námořnické modři (safír, lapis lazuli, iolit, azurit apod.).

Námořnická svatba
Blog.theknot.com / Tidewaterandtulle.com / Purpletree.ca / Rebeccaarthursblog.com

S nevěstou by měly ladit její družičky.

Námořnická svatba
Ultimatebridesmaid.com

Objednejte námořnickou kytici

Svatební kytice pro nevěstu, případně maminky, svědkyně a družičky, může drobnými detaily připomínat vaše zvolené téma. Ať už je to pruhovaná modrobílá stuha, přívěsek kotvy, kompasu či kormidla, nebo uvázaný kousek námořnického lana. Květy se budou hodit nejen bílé, ale i v jakékoliv jiné barvě, styl spíše elegantní.

Námořnická svatba
Weddingchicks.com / Weddingforward.com

Skvělé téma pro ženicha

Zatímco obvykle se do tématu snadněji stylizují dámy, tentokrát si na své přijdou i muži. Dokonalou volbou bude oblek v námořnicky modré barvě nebo modré kalhoty s bílým sakem (či naopak). Na uniformu poukáže dvouřadé sako a detaily. Určitě pořiďte korsáž v námořnickém stylu s květinou ze svatební kytice nebo i bez ní, tematické manžetové knoflíky, ozdobu kravaty nebo odznak. Skrytým vtípkem jsou námořnicky laděné ponožky. A na fotografování potom nezbytná kapitánská čepice.

Námořnická svatba
Shine.yahoo.com / Marthastewart.com / Equallywed.com / Elizabethannedesigns.com

Vystylujte místo pro svatební obřad a oslavu

Pokud vás baví design, při dekorování svatebních míst se vyřádíte. Využijete spoustu detailů, které ozdobí svatební oblouk, slavnostní tabuli, fotokoutek, sladký a nápojový bar.

Námořnická svatba
Alchemyfineevents.com / Diodecor.com
Námořnická svatba
Weddingwire.com / Inspiredbythis.com
Námořnická svatba
Weddingforward.com / Itallstartedwithpaint.com
Námořnická svatba
Catchmyparty.com / Ruffledblog.com

Svatební dort a občerstvení

Elegantní svatební dort v modrobílé kombinaci s námořními motivy jistě potěší každého cukráře, který si rád odpočine od všech těch roztomilých květinek, ptáčků a srdíček.

Námořnická svatba
Flaxstudios.com / Thecakeblog.com / Weddingforward.com

Motiv můžete přenést také na další sladkosti, ale dokonce i slané občerstvení v podobě malých plachetnic. Do vysloužilé loďky naskládejte chlazené nápoje a máte originální drink bar.

Námořnická svatba
Pinterest.com / Prettymyparty.com
Námořnická svatba
Carolabaktzoethoudertjes.nl / Glamourandgraceblog.com

Detaily a zábava

Jak praví rčení a potvrzuje zkušenost mnohých nevěst a svatebních profesionálů, kouzlo se skrývá v detailu. Připravte pro hosty drobnosti, které tématu vzdají hold. Od vývazků přes svatební informační cedule, pomůcky pro pohodlí hostů (kšilty, plédy, žabky na přezutí) a podložku pro snubní prstýnky až po dárečky. Každá maličkost ukáže, že jste si dali záležet.

Námořnická svatba
Stylemepretty.com / Weddingforward.com

Tematická může být také zábava. Nechte hosty, aby vám napsali vzkaz s přáním na záchranný kruh, kormidlo, kotvu nebo plachty modelu lodi, menší i velcí se zabaví také při malování na oblázky.

Námořnická svatba
Gonecoastalchxbch.blogspot.com / Idoyall.com / Pinterest.com

Na památku k výslužce přidejte lanový náramek, lahvičku s pískem a mušličkami, přívěsek v podobě funkčního kompasu, poděkování za účast v podobě vzkazu v lahvi, pravý námořnický truňk.

Námořnická svatba
Smile.amazon.com / Rusticfolkweddings.com / Alchemyfineevents.com

Zdroj úvodní fotografie: Theknot.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close