Ženich v létě. Jak být elegantní, a přitom se v obleku neupéct

Letní oblek pro ženicha

Letní svatby, zejména ty pod širým nebem, jsou krásné a romantické. Vaše pohodlí ale může padnout za oběť vysokým teplotám. Nevěsta snadno najde lehoučké svatební šaty, v nichž jí ani největší vedro nebude vadit. Ale co ženich, který by měl mít oblek? Máme pro vás pár tipů na stylové letní outfity pro muže.

Letní oblek pro ženicha
Lilyandlime.com

Svatba je příležitost pro slavnostní a elegantní oblečení. V parném létě se však může stát, že v třídílném vlněném obleku se budete cítit stísněně, přílišné horko a nepohodlí pak vaše dojmy z vlastního svatebního dne dokonale zhatí. Nehledě na to, že v určitém stylu budete mezi svatebčany v lehkých letních outfitech působit jako pěst na oko. Jak být i v horkém počasí za správného gentlemana?

Letní vzhled ženicha krok za krokem

1. Najděte svůj styl: Domluvte se s nevěstou na tom, v jakém stylu se svatba ponese a jaký typ šatů bude mít, abyste ladili. Od toho se bude odvíjet i směr, kterým se bude ubírat vaše oblečení. Pokud bude svatba elegantní, budete se muset popasovat s formálnějším oblečením, když zvolíte ležérní, venkovský či boho styl, můžete si dovolit i méně formální podobu obleku. Svatba ve stylu jižním a plážovém si pak vysloveně říká o dovolenkový styling, klidně i s nádechem exotiky.

TIP: Svěřte se do odborných rukou. Specialisté v půjčovnách obleků vám poradí ohledně módních barev i stylu, který se bude hodit k vašemu svatebnímu ladění. A navíc si oblek nemusíte kupovat, pokud víte, že takový světlý model už k jiným příležitostem nevyužijete.

Půjčovny obleků najdete v každém velkém městě. V Praze například Půjčovna pánských obleků, v Brně Ceremoni, v Praze, Brně a Zlíně má pobočky Suits Up.

2. Rozhodněte se pro skladbu outfitu: V teplém počasí se hodí letní oblek, není zcela nutné mít vestičku. Jinou možností je také spojení kalhot a lehkého saka. Pro neformální svatbu užijete dokonce i kalhoty s vestičkou bez saka. Pokud jde o střihy, hledejte hlavně pohodlí. Jestli na to máte postavu, šik bude sako ve střihu slim fit nebo modern fit, abyste vytvořili elegantní siluetu, ale kdybyste byste se v něm měli cítit příliš stísněně, zůstaňte věrní regular fit.

3. Vyberte materiál: V létě budou nezbytné látky vzdušné a prodyšné. Skvělou volbou je bavlna, plátno, šifon, lněné tkaniny nebo směsi bavlny se lnem. Vyhněte se těžkým materiálům, jako je vlna nebo polyester, které jsou v horku opravdu nepohodlné. Kalhoty by měly mít vyšší podíl bavlny pro větší pohodlí.

4. Vsaďte na světlé barvy: Pro letní vzhled jsou ideální jemné odstíny jako světle šedá, béžová a další neutrály, velmi oblíbená je pudrově modrá. Odvážnější muži mohou sáhnout i po moderních pastelech, k nimž patří mátová, olivová, lososová či levandulová. Variantou je čistě bílý outfit, jen pozor na barvicí jídla – různé omáčky, víno nebo ovoce mohou na světlých látkách zanechat věčné stopy.

TIP: Přečtěte si, jak vystrojit kompletně bílou svatbu.

5. Pamatujte na správnou košili: Určitě hledejte kousky z lehkého materiálu, například odlehčené letní bavlny. Na letní svatbu si můžete podle stylu dovolit i jemné vzory a pastelové barvy. V případě, že je akce neformální, bude přijatelný i krátký rukáv, i když pro zachování stylu gentlemana doporučujeme rukáv dlouhý, který případně ohrnete na předloktí.

6. Letní styl doladí vhodné doplňky: Na formálnější svatbu budete muset mít kravatu nebo motýlka. Pořiďte si lehký a vzdušný model s jemným vzorkem nebo ve světlé barvě. Méně formální akce snese i ležérní rozhalenku bez kravaty. Důležité je také to, co si obujete. Zvolte pohodlnou a lehkou obuv v ladící barvě, klidně světlé. Ideální jsou kožené nebo semišové mokasíny, pokud to samozřejmě dovolí dress code a místo konání svatby. Nezapomeňte na další doplňky jako kvalitní pásek či decentní hodinky. Ve slunečném počasí oceníte klobouk, sluneční brýle a kvalitní krém na opalování.

7. Vychytávky proti pocení: Skvělý pocit vám zajistí účinný antiperspirant. Pokud se bojíte skvrn na košili, vyzkoušejte vložky do podpaží. V případě, že jdete do formálního stylu, doporučujeme pod košili podvlékací tričko v tělové barvě, které zabrání vzniku skvrn.

Inspirace pro elegantní letní ženichy

Jemná krémová barva je ideální letní volbou.

Letní oblek pro ženicha.
Strictlyweddings.com

Elegance v mátové s béžovými doplňky pro šik moderní ženichy.

Letní oblek pro ženicha.
Mordenhall.com

Khaki neformální styl se hodí k boho svatbě v módním resortu či na pláži.

Letní oblečení pro ženicha.
Wiaofellas.com

Čistě bílá kombinace povznese váš vzhled k vysoké eleganci.

Letní oblek pro ženichy.
Stylemepretty.com

Na vlnách jemně modré, která působí chladivým dojmem, na horko zapomenete.

Letní oblek pro ženicha.
Etsy.com

Jemně vyladěné tóny slézové, stříbrné a bílé jsou originální.

Letní oblečení pro ženicha.
Us.asos.com

Vřesová s tmavě šedou je jedinečná dvojice pro ženicha, který se nebojí být vidět.

Letní outfit pro ženicha.
Asos.com

Svěží vzorovaný motýlek je dokonalým detailem pro letní náladu.

Letní oblečení pro ženicha.
Junebugweddings.com

Rovná kravata se vrací. V šalvějové barvě působí příjemně chladivě.

Letní doplňky pro ženicha.
Pouted.com

Květovaná kravata v letním stylu je hravá a moderní.

Letní oblečení pro ženichy.
Mandyford.com

Nechcete jednobarevný oblek? Dvoubarevná kombinace působí nenuceně.

Letní oblečení pro ženichy.
Giorgenti.com

Len je lehký materiál, který chladí i v největším parnu.

Lněný oblek pro ženicha.
Etsy.com

Ležérně bez saka a vesty? Využijte šle. Když ne pro ženicha, tak pro svědka a nejbližší kamarády.

Letní oblek pro ženicha.
Modernhall.com

Jemně šedá barva se těší oblibě, protože je velmi elegantní.

Letní oblek pro ženicha.
100layercake.com

Tmavě modrý oblek nahradí při formální příležitosti černou.

Letní oblek pro ženicha.
Ranchoguejitoweddings.com

Vestička v přírodních tónech má své kouzlo. Hodí se, pokud máte neformální veselku.

Letní oblečení pro ženicha.
Stylemepretty.com

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close