Svatba na vinici. To pravé pro nevyléčitelné romantiky a milovníky vína

Svatba na vinici

Dlouhé řady keříků vinné révy na mírně zvlněných svazích, romantické letité sklepy, hrozny, vinný mošt a vynikající víno na přípitek. Tak může vypadat vaše svatba na vinohradu. Přečtěte si pro a proti, než si půjdete zamluvit termín.

Svatba na vinici
Unsplash.com

Svatba na vinici, to jsou dechberoucí výhledy a příjemné, uvolněné prostředí ideální pro nenucenou, elegantní a velmi stylovou svatbu. Pokud máte rádi víno a krásné okolí, pak je to pro vás ideální místo.

Co vám svatba na vinohradu přinese?

  • úchvatné výhledy
  • romantické vybavení a dekorace
  • nádherné pozadí pro svatební fotografie
  • spoustu kvalitního vína na přípitek i občerstvení
  • příležitost pro zajímavé aktivity pro svatebčany, jako je například prohlídka sklepa nebo degustace vína pod vedením odborníka
  • možnost spárovat menu s vhodným vínem
  • s největší pravděpodobností obřad, hostinu i ubytování na jednom místě
  • příjemné klima jižní Moravy nebo Mělnicka
  • obvykle milé lidi, kteří se kolem vína pohybují

Má svatba na vinici nějaké nevýhody?

  • sezónní omezení – nejkrásnější bude tato oblast v létě a začátkem podzimu, v průběhu září a října se však můžete dostat do kolize s obdobím sklizně
  • menší výběr vhodných míst, o která je velký zájem
  • možné omezení pro jiné alkoholické občerstvení, než je víno
Svatba na vinici
Minnetonkaorchards.com

Na co při zařizování svatby na vinici myslet?

Rozhodně na čas. Zamluvte si termín na vybraném místě co nejdřív, protože o ně bývá velký zájem. Vaše destinace možná nebude nejsnadněji dostupná, proto si promyslete také dopravu svých hostů. Na malé vsi může být problémem parkování, zvažte proto nějaký hromadný prostředek, jako třeba autobus, který je přiveze, vysadí a poté zase odveze. Zeptejte se, zda je na místě možné ubytování a pro kolik osob. Pokud neubytujete všechny, poptejte se po dalších penzionech po okolí.

Víno svádí k pohodovému, příjemnému trávení času. Proto i vaše svatba nejspíš proběhne v tomto nenuceném, uvolněném stylu. Ke svatbě na vinici se hodí téma provensálské, folklórní, rustikální a romantické. Určitě neprohloupíte ani s boho stylem. Věnujte pozornost detailům, výzdobě a výběru hudby, vše bude hrát svou roli.

Pokud to je možné, využijte venkovní prostory s výhledem v kombinaci s romantickým interiérem. Místní dostupné dekorace budou nejspíš rustikální, dřevěné, určitě se najdou vinné sudy, tematická bude réva. Z barev budou krásné syté tóny bobulí, vínová, zelená a zlatá. Scenérii doplní světýlka. Svatba na vinici si také doslova říká o pohoštění ze sezónních, lokálních zdrojů.

Tipy na okouzlující místa pro svatbu na vinici

Zaujalo-li vás téma svatby na vinici, máme pro vás pár tipů, kam se můžete obrátit.

Hotel Vinice Hnanice

Vinařská obec Hnanice leží na hranici Národního parku Podyjí na hranici s Rakouskem, nedaleko Znojma, obklopena malebnými vinohrady. Jen kousek od obce vyrostl luxusní hotel Vinice Hnanice, kde nabízejí překrásné prostory pro svatbu od A do Z. Můžete zde mít vnitřní i venkovní obřad a oslavu až pro 150 hostů. Přímo v hotelu může přespat 66 lidí, pro další jsou pak k dispozici nedaleké apartmány.

Můžete využít hotelových dekorací nebo si zajistit vlastní, připraví pro vás i různé svatební tradice, jako je vítání svatebčanů s rozbíjením talíře či přípitkem. Samozřejmostí je menu pro lidi s různými potravinovými intolerancemi nebo alergiemi. Pro své hosty můžete objednat prohlídku vinařství s degustací.

Hotel Vinice Hnanice
Vinice-hnanice.cz
Hotel Vinice Hnanice
Vinice-hnanice.cz
Hotel Vinice Hnanice
Vinice-hnanice.cz

Sklep Na vyhlídce

Řekněte si „ano“ v okouzlujícím prostředí Pálavy, kde se nachází Sklep Na vyhlídce s jedinečnou atmosférou, skvělou gastronomií a obrovským prostorem pro mnoho svatebních hostů. K využití je 200 míst na terase, 150 míst ve svatebním stanu, 120 míst v kryté venkovní části a 60 míst ve sklepě. Zařídí vám svatbu na klíč včetně ubytování, cateringu a dekorací, pokud budete chtít, poradí i s dalšími detaily, jako je například doprava hostů.

Svatební místo dělá čest svému jménu – jsou odsud nádherné výhledy na unikátní pálavskou krajinu.

Sklep Na vyhlídce
Sklepnavyhlidce.cz
Sklep Na vyhlídce
Sklepnavyhlidce.cz
Sklep Na vyhlídce
Sklepnavyhlidce.cz

Vinařství Nosreti

Kousek od Velkých Pavlovic v malebné obci Zaječí se nachází rodinné Vinařství Nosreti. V rozlehlém areálu je mnoho možností pro velké i malé svatby. Velký venkovní areál s terasou, prostorný historický vinný sklep či tradiční moravská vinárna se mohou stát svědkem vašich nejkrásnějších chvil. Velmi atraktivní jsou zde zimní svatby.

V roce 2019 se vinařství umístilo na 2. místě v anketě Svatební místo roku. Zkušená svatební koordinátorka vám pomůže s výzdobou i průběhem celého svatebního dne.

Vinařství Nosreti
Vinarstvinosreti.cz
Vinařství Nosreti
Vinarstvinosreti.cz
Vinařství Nosreti
Vinarstvinosreti.cz

Zdroj úvodní fotografie: Herecomestheguide.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close