Svatby na farmě nebo ve stodole stále frčí. Jak se vám líbí tato krásná místa?

Svatba ve venkovském stylu

Svatba ve venkovském stylu je stále populární a asi ještě dlouho bude. Pokud láká i vás, nabízíme několik krásných míst, kde takovou veselku snadno uskutečníte.

Svatba ve venkovském stylu
Unsplash.com

O rustikální a venkovské svatbě jsme toho už napsali celé romány. Není divu, mezi snoubenci je toto téma velice populární.

  • Je různorodé a můžete ho přizpůsobit svému vkusu. Od svatby s koňmi, přes boho veselky, až po oblíbené cottagecore.
  • Navozuje neformální, ale přitom stylovou atmosféru.
  • Spoustu času strávíte venku, v obklopení přírody či zvířat, pokud je to váš šálek čaje.
  • Mnoho věcí se dá pořídit levně vlastními silami.
  • Můžete využít nejrůznější vysloužilé nebo neobvyklé předměty jako vhodné dekorace. Například žebříky, lahve, jablka nebo dýně.

Ale pokud byste si mysleli, že venkovská a rustikální svatba musí být jen nízkorozpočtová a neokázalá, pěkně byste se pletli. Venkovské téma můžete totiž zpracovat i luxusně i nenápadně. Je jen na vás, jaký přístup zvolíte a co vám dovolí váš svatební rozpočet.

Základem je najít vhodné místo, kde svůj den prožijete. Po celém Česku je mnoho krásných statků a stodol, kde se svatby pořádají. My jsme dnes vytipovali dvě z nich.

Ekofarma Sádky

Ekofarma Sádky s romantickým agropenzionem se nachází v Kunovicích nedaleko Uherského Hradiště, v malebném prostředí Slovácka. Z Hradiště sem dojdete i pěšky a rovnou si u toho můžete notovat „Když jsem šel z Hradišťa…“

Na farmě prožijete celý svatební den.

Areál o rozloze 5 hektarů nabízí rozlehlou louku, rybník, les a jablečný sad, kde můžete odpočívat a slavit, sportovat (vybrané náčiní je k dispozici zdarma), plout na lodičkách (i jejich zapůjčení je bezplatné) nebo se vykoupat. Za poplatek vám půjčí mnoho krásných dekorací, party stan a další vybavení. Novinkou je půjčení fotobudky.

Svatba ve venkovském stylu, Ekofarma Sádky
Farmasadky.cz

Obřady se nejčastěji konají venku pod speciálně k tomu účelu postavenou pergolou. Na hostinu jsou zde i prostorné kryté místnosti. Maximální kapacita je 120 hostů na obřad (výjimkou je obřad na mole, kam se vejde jen 30 přihlížejících) i na hostinu. Ubytuje se 36 lidí.

Svatba ve venkovském stylu, Ekofarma Sádky
Farmasadky.cz
Svatba ve venkovském stylu, Ekofarma Sádky
Farmasadky.cz

Obřad si musíte domluvit na matrice v Kunovicích, za svatbu mimo obřadní síň hradíte matrice obvyklý poplatek. Cena za svatební obřad na ekofarmě pod obřadní pergolou včetně ozvučení, baldachýnu a základní výzdoby je 3 500 Kč. Za obřad na palouku, v sadu nebo na mole si ještě o tisícovku připlatíte. Pozor, doporučujeme vynechat házení konfet či plastových okvětních lístků, není zde dovoleno.

Hostinu zde účtují formou all inclusive, takže už dopředu víte, kolik zaplatíte. Děti do 3 let se nají bezplatně a pokud vás slaví víc než 20, novomanželé dostanou pokoj na přenocování zdarma. Oslavy končí v 1 hodinu po půlnoci.

Už teď si můžete rezervovat termíny na rok 2024.

Svatba ve venkovském stylu, Ekofarma Sádky
Farmasadky.cz

Dvůr Hoffmeister

Dvůr Hoffmeister leží v Číčovicích, jen kousíček od Prahy. Autem se sem dostanete z centra do 30 minut, z letiště do 10 minut, z Kladna do 15 minut. Lokalita nabízí také dobré možnosti parkování a s logistikou vám majitelé ochotně poradí.

Dvůr se hodí na svatbu ve stylu vše na jednom místě, zvládnete tu obřad, hostinu i nocleh. A také pořídíte kouzelné svatební fotografie s atmosférou.

Je to krásný, romantický statek plný malebných zákoutí ve velké zahradě. Zde můžete mít obřad až pro 120 lidí, místo vám vyzdobí podle vašeho přání (k dispozici je hned několik stylových slavobrán). Uspořádání obřadu je v ceně pronájmu areálu na svatbu. Aktuální ceny najdete v ceníku na webu.

Svatba ve venkovském stylu - Dvůr Hoffmeister
Dvur-hoffmeister.cz

Od dubna do září si na obřad můžete zvolit také kapli v Číčovicích, kde za páteční civilní obřad zaplatíte 4000 Kč. Obec spadá pod matriku v Tuchoměřicích. Tam se musíte obrátit, ať máte zájem o obřad na Dvoře Hoffmeister nebo v kapli.

Hostina probíhá v prostorné stodole a na jídle si skutečně pochutnáte. Umí pohostit i lidi s různými stravovacími omezeními, vegetariány a vegany. Kapacita stodoly je 120 osob. Pro hosty zdaleka je k dispozici 16 krásných pokojů, vejde se do nich celkem 54 nocležníků.

Svatba ve venkovském stylu - Dvůr Hoffmeister
Dvur-hoffmeister.cz
Svatba ve venkovském stylu - Dvůr Hoffmeister
Dvur-hoffmeister.cz

Pokud budete mít zájem, zajistí pro vás i další svatební nezbytnosti, jako jsou květiny, hudba (i živá), fotograf či kameraman, bar i svatební zábava. K dispozici je zdejší svatební koordinátorka, ale můžete využít vlastní. Připraveni jsou na svatby různých stylů i velikostí.

Ve Dvoře je nejen restaurace a hotel, ale také jezdecký areál. Proto se skvěle hodí pro tematickou svatbu s koňmi. Můžete se s nimi vyfotit, v rámci svatebního programu si prohlédnout stáje, děti se svezou na poníkovi.

Zajímavostí jsou levnější minisvatby v týdnu, nebo veselka v magické datum. Už teď si můžete registrovat termíny na rok 2024.

Svatba ve venkovském stylu - Dvůr Hoffmeister
Dvur-hoffmeister.cz

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close