Elie Saab v kolekci pro podzim 2023 povolal řeckou Múzu a vytvořil dokonalou harmonii

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Podzimní kolekce libanonského mága módy je ve znamení lyrické krásy a klasické dokonalosti. Nechte se povznést až na Olymp s kolekcí Ozvěna Polyhymnie.

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Polyhymnie je Múza hymnických zpěvů a sborové lyriky. Je zobrazovaná v hlubokém zamyšlení a svou přízeň věnuje oslavným básním na vznešené hodnoty, jako je dobro, krása a život sám, a líčení krás přírody, dojmů, nálad a citů.

A právě ta políbila návrháře při tvorbě podzimní kolekce po rok 2023. Vznikl z toho chvalozpěv na harmonickou krásu a ženskost nevěsty, vznešenou a čistou ve svých dokonalých liniích. Nezůstává však u nějakých abstraktních klasických hodnot. Pevné základy modelů v podobě perfektního vyváženého střihu oživují prvotřídní materiály a rafinované zdobení, jež přináší ducha moderní současnosti.

Elie Saaba nikdo nemůže nařknout z minimalismu. Značka je proslulá svou bohatou zdobností, třpytem a leskem, promyšlenými detaily a nápaditými střihy. Je to značka pro ty, kteří se nebojí být vidět, zářit a upoutávat pozornost množstvím atraktivních ozdobných prvků. Podzimní kolekce An Echo of Polyhymnia v tomto směru nijak nezklamala očekávání.

Ozvěna Polyhymnie

Kolekce stojí na perfektních střizích, které pomáhají modelovat oslnivé klasické siluety plesové róby s širokou sukní, postavu kopírující mořské panny i antikou inspirované volné áčkové kompozice.

Třpytivé korálky a glitry vytvářejí přebohatou výšivku rostlinných motivů včetně vavřínových listů odkazujících na věnce vítězů antických dob. Doplňuje je nejjemnější krajka a tyl a v kontrapunktu stojí mramorově bělostná plocha hedvábí. Hraje se s transparentností, vrstvami, kontrasty, překvapivými momenty.

Kolekce vzdává hold hodnotám antického umění, kterými jsou symetrie, rovnováha a harmonie vyvolávající tichý úžas. Nechte se i vy unést do kraje vyvážené, vznešené krásy.

Dostaveníčko s Múzou zblízka

Look 1

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Elegantní klasický model připomíná antické sochy. Hladké mírně lesklé hedvábné mikádo obepíná postavu v siluetě mořské panny, model má odhalená ramena se zdobeným dekoltem a dlouhým rukávem. Vznešenost podtrhuje dlouhá svrchní sukně do vlečky.

Look 2

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Střihově minimalistické pouzdrové šaty bez ramínek, s rovným tvarem výstřihu a menší vlečkou bohatě zdobí třpytivá trojrozměrná výšivka vavřínových lístků. Model bude kompletní s odpovídajícím závojem lemovaným stejnou výšivkou.

Look 3

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Lehoučké tylové svatební šaty s výstřihem do V a rozšířenou sukní s vlečkou zdobí po celé ploše pruhy z třpytivých flitrů, které jim dodávají atraktivní texturu. Nápadité je řešení živůtku s překříženými liniemi.

Look 4

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Maximalistický kousek s odhalenými rameny, dlouhými rukávy a bombastickou sukní. Základem je přiléhavý střih od stehen rozšířený záplavou tylových volánků, které se rozlévají do široké sukně s vlečkou. Překrásné je obloučkové zdobení výstřihu a detailní bohatá výšivka v orientálním stylu z flitrů, korálků a perliček.

Look 5

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Princeznovské šaty tvořené přiléhavým živůtkem, zdůrazněným pasem a širokou sukní zdobí na hladkém podkladu trojrozměrná výšivka lístků, rozmístěná v ombré efektu, kdy hojně pokrývá top a postupně na sukni mizí do ztracena.

Look 6

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Královsky působící svatební šaty mají klasický střih s rozšířenou sukní a dlouhou vlečkou, dlouhý rukáv a iluzivní průsvitnou vrstvu v oblasti dekoltu a ramen vytvářející dojem něžné nevinnosti. Ten podtrhuje také jemná celoplošná výšivka kvítků.

Look 7

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Model v duchu antiky oslňuje širokými ramínky, výstřihem do V, zvýrazněnou oblastí pasu a nápaditými spadlými rukávy. Silueta mořské panny je obohacena o dlouhou vlečku. Kouzlo završuje celoplošná třpytivá výšivka.

Look 8

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Slavnostní svatební šaty z jemné krajky Chantilly nám vzaly dech. Mají velkou plesovou siluetu s postavu obepínajícím topem s dlouhými rukávy a širokou sukní s vlečkou, originálně je pojatá zejména horní část. Má tzv. královský výstřih (Queen Anne) s malým zvednutým límečkem, dekolt pokrývá transparentní látka. Záda pak zdobí velký průstřih kruhového tvaru.

Look 9

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Éterický tylový model s volnou vrstvenou sukní má výstřih do V, odhalená záda a především okouzlující stříbrnou výšivku zdobící ramínka a podtrhující štíhlý pas.

Look 10

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Pečlivá geometrická výšivka z flitrů, korálků a perliček zdobí tento nádherný tylový kus. Svislé linie sukně prodlužují postavu a poukazují na krásně splývající dlouhou sukni s vlečkou. Motiv ostrých linií drží také rovný výstřih s odhalenými rameny.

Look 11

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Pohodlný jednoduchý kousek uchvacuje hlubokými výstřihy do V vpředu i vzadu, naznačeným pasem a především nádherným dekorem tvořeným pravidelně se střídajícími panely z krajky, korálků, flitrů a třpytivých kamínků.

Look 12

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Jako z romantického filmu o nevěstě. Tak se budete cítit v těchto svatebních šatech z hladkého hedvábného mikáda. Živůtek s hlubokým výstřihem ozvláštňuje zavinovací efekt a rukávky tvořené 3D květinami. Famózní je také extradlouhá vlečka.

Look 13

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Svatební šaty klasického střihu s dlouhým rukávem a malým kulatým výstřihem ke krku zdobí dramatická lesklá výšivka, kontrast plné a transparentní vrstvy, zářivý opasek a dlouhá princeznovská vlečka.

Look 14

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Nepřehlédnutelný model pro milovnice pozornosti, který však stále ctí pravidlo harmonické vyváženosti. Klasický střih obohacují výrazné 3D květiny z organzy a perliček v oblasti vršku, jež efektně kontrastují s hladce splývající sukní. Hluboký výstřih do V a odhalená záda doplňují tylové mašle na ramenou.

Look 15

Elie Saab: svatební kolekce podzim 2023

Velká plesová róba s odhalenými rameny a spadlými ramínky je zdobena symetrickými řadami tylových volánů, které se pravidelně střídají s nude vrstvou třpytivě vyšívaného tylu.

Zdroj fotografií: Eliesaab.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close