Romantika nebo elegance? Marchesa Bridal přináší ve svých svatebních šatech od každého kousek

Svatební šaty pro mnoho z nás znamenají jednu z mála příležitostí, jak si obléknout něco opravdu mimořádného. Proto je na ně zaměřena pozornost velké části budoucích nevěst. Pro všechny milovníky krásné svatební módy přinášíme inspiraci tvorbou americké módní značky Marchesa Bridal.

Šaty Marchesa známe z červených koberců, večerní róby byly dlouhá léta oblíbené mezi herečkami na všechny významné gala příležitosti. Náhlou stopku popularity znamenala pro firmu, kterou v roce 2004 založily návrhářky Georgina Chapman a Keren Craig, aféra s hollywoodským producentem Harvey Weinsteinem, manželem Chapmanové. Bojkot trval do roku 2018 a prověřil kvality návrhů.

Svatební linie ve zkoušce časem obstála a nadále přináší každou sezónu sofistikované kolekce. Pod značkou Marchesa Bridal nebo odvážnější a hravější Marchesa Bridal Notte nabízí skvělý mix elegance a romantiky v luxusním balení.

Marchesa romantická

Kolekce Marchesa Bridal pro podzim 2020 se inspiruje v ikebaně – japonském stylu aranžování kvatin. Květiny jsou pro tuto značku určujícím motivem a tentokrát dostaly ještě větší prostor než jindy. Výšivky a 3D okvětní plátky coby dekorativní aplikace na šatech doplňuje celkově vyznění, kdy každá část modelu, od střihu, přes šití, materiál, modelovací prvky, až po ony zmíněné dekorace, má stejný význam. Propojení stejně významných částí je totiž hlavním principem ikebany.

Výsledkem jsou neobyčejně lehké šaty, které nepotřebují žádné velké výztuže ani záplavu spodniček, takže jsou velmi pohodlné. Nevěsta v nich má volnost pohybu a může si užívat svatební den, místo, aby řešila a neustále upravovala nekonečné vrstvy šatů a kostic.

Typickými dekoračními prvky této kolekce jsou drobné perličkové výšivky, okvětní lístky a kvítky, řasení, stuhy, tyl. Hravost prozrazují překvapivé detaily, jako holá záda nebo velké tylové mašle a aplikace. Štíhlé střihy jemně kopírují postavu a akcentují přirozenost. Najdete šaty všech typů – princeznovské, áčkové i úzké. Klasické linie doplňují nadčasové výstřihy a působivé vlečky.

Éterický dojem zvyšují tylové a šifonové pláštíky. V těchto svatebních šatech budete zkrátka vypadat i cítit se, jako něžná víla zasypaná okvětními plátky.

Marchesa sofistikovaná

Řada Marchesa Notte nabízí méně éterickou variantu svatebních šatů. Jsou zde hladké minimalistické modely, kterým dodává šik vyznění nádherný materiál a drobné detaily, jako jsou skryté kapsy, šněrování, překvapivé průstřihy na zádech nebo bocích či zavinovací efekt. Jiné modely jsou zdobené elegantní krajkou a květinovými nášivkami či drobnými mašličkami.

I tady si na své přijdou nevěsty, které mají rády uvolněnost a pohodlí a chtějí si užít svůj den bez velkého omezování velkou hmotou svatebních šatů. Modely jsou lehké, vzdušné a svou siluetou akcentují ženskost. Vyberou si je nejspíš nevěsty milující módu a poutavé drobnosti, jež tvoří kouzlo celku.

Svěží nápadité modely nesou stopy nadčasové klasiky, ale s poklonou módní odvaze, hravosti a otevřenosti. Pokud je móda vaším koníčkem, milujete ženskost a romantiku, modely Marchesa a Marchesa Notte vás určitě osloví.

Marchesa Notte nabízí také kolekci šatů pro družičky.

Značkové butiky svatební módy Marchesa najdete v Miláně a Londýně, pro nákup on-line se obraťte na zákaznický servis přímo na stránkách výrobce. Můžete se také jen inspirovat tímto okouzlujícím stylem a nechat si podobné šaty ušít. S hledáním salonu vám může pomoci svatební aplikace Bride Advisor, kterou si zdarma stáhnete do svého mobilu.

 

Zdroj fotografií: Marchesa.com, Brides.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close