Perly na svatbě? Jistě! Podívejte se na naši perlovo-vintage svatební inspiraci

Perly jsou nádherné šperky a k něžné nevěstě se mimořádně hodí. Vytvářejí dojem elegance, nevinnosti a vintage nádechu. Na druhou stranu se s nimi pojí jedna varovná pověra. Jak to s ní je a jak mít perlovou svatbu, pokud na pověry nedáte, na to se podíváme na dalších řádcích.

Pixabay.com

„Kolik perel, tolik slz“, říká jedna svatební pověra. Proto by se prý nevěsta měla perlám obloukem vyhnout. Jiné hlasy ale ujišťují, že to platí pouze pro pravé mořské perly, zatímco říční nebo umělé perly jsou prý z obliga. Ať už na pověru věříte a sáhnete proto po „bezpečné“ variantě, nebo vám tento předsudek nic neříká a klidně se odvážíte i do mořských perel, máme pro vás krásnou vintage inspiraci.

Pro vintage svatbu volte barevné kombinace v pudrově růžové, meruňkové, béžové, šedomodré a podobných zastřených barvách ve spojení s bílou nebo slonovinovou či champagne. Skvělou volbou bude také zlatá a další metalické tóny, které ještě podpoří vznešené vyznění celé výzdoby. Perly vyniknou také na tmavším podkladě, jako je smaragdová, petrolejová nebo rubínová, ideálně opět v poněkud tlumeném odstínu.

1stdibs.com, Elegantweddinginvites.com, Fabmood.com, Theperfectpalette.com, Somethingturquoise.com, Etsy.com, Pinterest.com

Šperky pro nevěstu i ostatní účastníky

Nevěstu krásně ozdobí perlový náhrdelník. Víceřadový kratší ozdobí dekolt, ale zajímavý může být i jednořadý dlouhý, který necháte volně splývat. Krom náhrdelníku mohou zapůsobit také jemné perlové náušničky nebo náramek. Šperky mají v klenotictvích, ale když budete mít štěstí, originální kousek s historií seženete také ve starožitnictví. Nebo je dokonce možné, že nějaký koluje ve vaší rodině?

Ohlovelyday.com

A co takhle perlová aplikace na svatebních šatech? Pro vintage perlovou svatbu se budou hodit také šaty – nejspíš s úzkou siluetou a prvorepublikovým nádechem – pošité malými perličkami.

Na hlavu můžete pořídit elegantní klobouček se závojíčkem, fascinátor nebo závoj ve stylu našich prababiček. Hodit s bude i perličkový závoj. Vše seženete v online svatebních salonech, na Fleru nebo si je můžete nechat ušít na míru.

Knotsvilla.com, Pinterest.com, Etsy.com, Elstile.ru

Nezapomeňte na svatební kytici.

MyVintageWeddingAust.com

K ní dolaďte korsáž pro ženicha, kterou vnesete perlové téma i do pánského outfitu. Vše vhodně doladí kravata nebo motýlek ve vybraném nostalgickém odstínu vaší svatby.

Redfloral.co.uk

Nezapomeňte na stylové družičky! A perly jistě potěší také maminky svatby.

Stylemepretty.com

Perlové dekorace

K perlové svatbě s nádechem starých časů nesmí chybět stylová výzdoba obřadního místa. Hodí se k ní také květiny, svíčky, krystalky, plátky růží nebo stuhy v odpovídajících barevných tónech.

Pinterest.com, Ayayhome.com, Bridalguide.com, Theknot,com, Confettidaydreams.com

Ozdobte perlami také svatební tabuli a židle.

Bellethemagazine.com
Weddbook.com
Lovemydress.net

Můžete zkusit i další dekorace, perlové girlandy nebo například svícny. Světlo svic se na perlách nádherně odráží!

Whatthewedding.com
Modwedding.com

Perly musí zdobit také svatební dort a cukroví – ideálně ty jedlé.

Inspirujte se!

Theknot.com, Knotsvilla.com, Libertyinlove.co.uk, Thedecohaus.com
Vintagelaceweddingcards.co.uk, Etsy.com, Imaginediy.co.uk
Stylemepretty.com
Cedarwoodweddings.com

Úvodní foto: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close