Minimalistické svatební šaty vládnou letošním trendům

Minimalistické svatební šaty

Minimalismus vtrhl do svatebních šatníků před pár lety a od té doby je neopustil. Vyberte si z našich tipů ty nejkrásnější minimalistické svatební šaty pro každý svatební styl.

Minimalistické svatební šaty
Brides.com, foto Rache Havel

Minimalismus znamená jednoduchost, čisté linie a perfektní krejčovské provedení. Jednoduchost však v žádném případě neznamená nudu! Naopak. Minimalistické svatební šaty pracují s luxusními materiály, hrají si se strukturou látek, s efektem do posledního milimetru promyšlených a přesně vypracovaných střihů a s kouzlem detailu.

I minimalismus u svatebních šatů umožňuje různá pojetí a nabízí různé způsoby, jak ze šatů vytvořit jedinečný, nezapomenutelný kus. Patří-li vaše srdce čistému stylu, zatímco přemíra dekorací vám nic neříká, jste tu na správném místě. Projděte si naše tipy, určitě mezi nimi najdete své vyvolené svatební šaty.

Další svatební tipy a pomůcky k plánování najdete v mobilní aplikaci Bride Advisor. Stáhněte si ji a ulehčete si svatební přípravy.

Minimalistické svatební šaty pro každou nevěstu

Hladké linie

Esencí minimalismu jsou čisté, jednoduché svatební šaty. U nich hraje velkou roli prvotřídní kvalita materiálu a také naprosto dokonalý střih a bezchybné provedení. Každý křivý šev a kroutící se látka je vidět a zásadně zkazí veškerý dojem. Investujte proto do co nejkvalitnějšího provedení.

A u hladkých modelů pozor, důkladně také vyzkoušejte, jestli se hodí právě pro vaši postavu a jestli není příliš tenký materiál. Tyto modely totiž nemají aplikace, které by odvedly pozornost od toho, co nechcete zdůrazňovat.

Minimalistické svatební šaty
Hitched.co.uk, Amsale
Minimalistické svatební šaty
Brides.com
Minimalistické svatební šaty
Hitched.co.uk, Essense of Australia

Kouzlo materiálu

Vyberte si jedinečný materiál, který je ozdobou sám o sobě. Pak už bude stačit jen velmi jednoduchý střih, na němž právě speciální materiál nejlépe vynikne, a vaše svatební šaty budou nezapomenutelné.

Hrát si můžete také s kontrastem hladkých a strukturovaných látek, které pomohou modelovat siluetu svatebních šatů.

Minimalistické svatební šaty
Stylemepretty.com

Zvýraznění postavy

Svatební šaty, které kopírují postavu, dokonale splní svůj účel na postavě ve tvaru přesýpacích hodin. Můžete zvolit úzké pouzdrovky nebo šaty střihu mořské panny. Elegantní linie budou efektní samy o sobě, ale snesou i sousedství nějakého nápaditého detailu, nejčastěji v oblasti dekoltu.

Minimalistické svatební šaty
Hitched.co.uk, Morilee by Madeline Gardner
Minimalistické svatební šaty
Hitched.co.uk, Morilee
Minimalistické svatební šaty
Hitched.co.uk

Na jedno rameno

Asymetrie má vždy velký úspěch. Nejen, že tento zajímavý detail přitáhne pohledy svatebčanů, ale umí kouzlit i s vaší postavou – pomůže zamaskovat drobné nedostatky.

Minimalistické svatební šaty
Hitched.co.uk, Essense
minimalistické svatební šaty
Lofficielusa.com

Překvapivá záda

Bezkonkurenčně zapůsobí šaty s výrazným detailem na zádech. Zatímco vpředu vypadají čistě a jednoduše, jakmile se k hostům otočíte zády, zůstanou bez dechu. Mohou to být holá záda, velká mašle, krajkové tetování nebo elegantně spadající drapérie.

Minimalistické svatební šaty, svatební šaty s holými zády
Brides.com
Minimalistické svatební šaty, svatební šaty s holými zády
Tadashishoji.com

Detaily, detaily

Drobné nápadité detaily, které upoutají oko pozorného diváka, čímž z obyčejného modelu vytvoří geniální dílo, jsou typické právě pro minimalistický styl svatebních šatů. Mašlička, nečekaně překřížená látka, krajkové rukávky, jednoduchý volán či třeba šněrování zajistí, že vaše svatební šaty budou vypadat jednoduše a slavnostně zároveň.

Minimalistické svatební šaty
Brides.com
Minimalistické svatební šaty, svatební šaty s krajkovými rukávy
Hitched.co.uk, La Sposa
Minimalistické svatební šaty
Hitched.co.uk, Maggie Sottero

Princeznovské

Řákal někdo, že minimalistické svatební šaty nemohou mít velkou sukni? V této kategorii najdete opravdu všechny styly a princeznovské svatební šaty ve stylu plesové róby nejsou výjimkou. Kouzlo dělá nejen velká nadýchaná sukně, ale také hluboký dekolt nebo třeba kapsy, které se stanou oním detailem, kdy se z obyčejných šatů stanou speciální.

Minimalistické svatební šaty, princeznovské svatební šaty
Hitched.co.uk, Maggie Sottero
Minimalistické svatební šaty, princeznovské svatební šaty
Hitched.co.uk, Essense

Glamour styl

Jestli se chcete cítit jako hollywoodská hvězda na červeném koberci, sáhněte po pouzdrových šatech s odepínací polosukní, zvolte dramatickou vlečku nebo jiný nepřehlédnutelný detail, který má zaručený wow efekt.

Minimalistické svatební šaty, glamour svatební šaty
Stylemepretty.com
Minimalistické svatební šaty, glamour svatební šaty
Hitched.co.uk, Pronovias

Jak nosit minimalistické svatební šaty

Minimalistické svatební šaty využije každá nevěsta: klasická, boho i taková, která plánuje velkolepou událost sezóny pro společenskou smetánku. Záleží nejen na samotných šatech, ale i na tom, jak jejich minimalismus pojmete.

Jak doplnit minimalistické svatební šaty? Zapálená minimalistka sáhne po jemných, neokázalých špercích s osobním významem. Elegantní nevěstě se budou zamlouvat jednoduché moderní doplňky v geometrických tvarech.

Hledáte dramatický efekt? Zvolte k jednoduchým šatům kontrastní, výrazný závoj až na zem, plášť sahající z ramen k patám nebo nepřehlédnutelné náušnice až na ramena. Sázkou na jistotu je také dlouhá vlečka nebo odepínací svrchní sukně, s níž vykouzlíte z honosnějšího modelu na svatební obřad rázem jednoduché svatebky, v nichž se budete cítit uvolněně během svatební hostiny.

Minimalistické svatební šaty
Hitched.co.uk, St. Patrick

K minimalistickým svatebním šatům se perfektně hodí velká rozevlátá svatební kytice podle posledních floristických trendů. Taková kytice se může stát okouzlující dominantou vašeho outfitu. V jednom stylu naopak váš styling udržíte, když si pořídíte jednoduchou, neokázalou kytku.

Jen pozor, ať to celé nepřekombinujete. Vyznáváte-li minimalistický styl, jeden strhující prvek je fajn, ale neměli byste vytvořit přeplácanou směs detailů. Vybírejte uvážlivě a myslete na to, že v hlavní roli nakonec nebudou vaše šaty ani šperky, ale vy a vaše láska.

Zdroj úvodní fotografie: Fashionista.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close