Svěží jarní květiny dodají jiskru vaší svatbě. Vybírejte jarní svatební kytice podle srdce a řeči barev

Svatby jsou povoleny, i když zatím jen v malém. Krásná svatební kytice z čerstvých jarních květin může na vaší svatbě zářit a vonět. Množná přišel čas dát přednost tomu, co nám právě tady a teď nabízí příroda kolem nás a přestat se spoléhat na skleníkové a dovozové květiny. Podle čeho vybírat? Zkuste to podle barvomluvy květin a inspirujte se jarní květinovou náladou.

Brides.com, foto Ashley Sawtelle

Co je to květomluva, bylo dobře známé už našim předkům. Dnes tento pěkný zvyk už skoro vymizel, nicméně snad každá žena ráda dostává krásnou, jemnou, voňavou květinu. Svatební kytice má svou symboliku a když ji ještě obohatíte o symboliku květin, které do ní vyberete, získá pro vás další rozměr.

Svatba je událost na které hrají květiny zcela nezastupitelnou roli. Plánujete svatbu v tomto období? Můžete dát přednost jarním, právě rašícím květinám. Sezónu mají černuchy, gerbery, frézie, stračky, anemonky, hyacinty nebo šeříky.

Stylemepretty.com

Z čeho lze vybírat?

Na jaře kvete také mnoho dalších květin, které šikovná floristka dokáže skvěle svázat do nádherné a neopakovatelné svatební kytice.

TIP: Floristku podle vašich představ hledejte v mobilní aplikaci Bride Advisor. Ke stažení pro nevěsty zdarma!

Všichni známe konvalinky, také modrá podléška nebo fialka se se dá použít do kytice jen a pouze na jaře. Jemná kytička s názvem devětsil lékařský bude vypadat nádherně ve vašich rukách, pokud ji necháte uschnout, může vám jednou pomoci z nemoci.

Stylemepretty.com

Nesmíme zapomenout ani na tulipány, ačkoliv, ty lze díky důmyslnému květinovému průmyslu získat i v jiných obdobích roku.

Flowerbouquet.info

A co narcis? Líbí se vám? Měl by, podle květomluvy se jím vyjadřuje kompliment kráse ženy. Pokud je narcis bílý, ještě dodává, že obdivuje vaši hrdost. Pokud je narcis žlutý, říká, že i přes všechny neshody jste stále ta jediná, o kterou dotyčný stojí.

K velmi oblíbeným jarním květinám patří pryskyřníky (ranunculus).

Southernliving.com

A radovat se mohou milovnice pivoněk.

Modwedding.com

Barevné ladění

Řeč barev dnes ženy běžně znají a užívají k tomu, aby vhodně vyjádřily svou osobnost. Barevnost svatební kytice se velmi často odvíjí do přání nevěsty nebo hlavních barev svatby.

Wedding.toptancilar.com.tr

Co to zkusit i jinak? Každá barva něco vyjadřuje, má svou vibraci, a pokud se podíváme na jejich kombinaci v kyticích, můžeme se hodně dozvědět. Anebo si sestavit kytice podle toho, co cítíme a chceme partnerovi sdělit. Jarní kytice mohou být velmi pestré a máme tak mnoho možností se vyslovit.

Barvy mají široké spektrum vyjádření, soustředíme se na svatební mluvu květin: Bíla už klasicky reprezentuje nevinnost, upřímnost a čistotu srdce. Fialová barva je barva duchovního rozměru, věrnosti a rozvážnosti. Modrá květina hlásá intelekt, krásu a věrnost. V některých květomluvách se k ní uvádí i nešťastná láska.

Červená mluví o lásce, vášni, síle, ale i stydlivosti. Růžová přináší romantiku, lásku, něhu a mladost. Žlutá barva obecně prospěch v lásce. Oranžová je bohatství, hojnost a hřejivost. Černá vnáší moudrost a důvěru.

V žádné kytici nemůže chybět zelená – to je naděje, štědrost, nový život, plodnost a žádostivost.

Svatební kytice může být klasická, ale také zcela originální, netradiční, zvláštní a úplně podle vás a jen pro vás. Proč se vázat konvencí a zvyky?

Když se teď podíváte na svoji svatební kytici, co hezkého vám říká?

Jak dostat do kytice jarní vibrace

Zkombinujte jarní květiny, výmlouvnou a svěží barevnost a udělejte ze své svatební kytice posla lásky a jara. Radost z nového života můžete vyjádřit jásavými jarními barvami.

Ohtheweddingday.com

Krásná je i pastelová něha.

Stylemepretty.com

Okouzlující budou zahradní květiny.

Wedding-venues.co.uk

 

Zdroj fotografií: Pinterest.com, Brides.com, úvodní foto Interflora.co.uk

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close