Fantastické barevné palety pro podzimní svatbu v roce 2022

Barvy pro podzimní svatbu

Svatba na podzim nemusí být vůbec nezajímavá. Právě naopak, příroda hraje všemi barvami – a stejně tak může i vaše veselka. Najděte inspiraci v báječných kombinacích barev, které rozzáří vás podzimní den.

Barvy pro podzimní svatbu
Unsplash.com

Každé roční obdobísvé barevné vyzařování. Jaro je radostné, svěží, pastelové a jemné. Léto je bohaté a pestré, plné barevných variací, které doplňují tlumené tóny zrajícího obilí. Zima je klidná, má ostré kontrasty a prim hrají chladné barvy. No amelancholický podzim vystihují syté, smyslné odstíny převážně z teplejší barevné palety – barvy zralého ovoce, barevných listů a pomalu usínající přírody.

Inspiraci pro podzimní svatbu můžete najít v přírodě, podzimních plodech, jako jsou například jablka či dýně, nebo v oblíbených svátcích. Co byste řekli třeba na Halloweenskou veselku?

Nemusíte ale nutně naplňovat nějaké specifické téma. Stačí vybrat vhodnou barevnou kombinaci a zavládne nefalšovaná podzimní atmosféra. Letošní móda se zhlédla v následujících barevných paletách.

Žlutá, blush, zelená

Barvy na podzimní svatbu

Žluté tóny jsou s podzimem spojeny celkem jasně. Žluté jsou některé zralé plody, žluté jsou v říjnu mnohé listy stromů, zlatisté bývá často i podzimní světlo odrážející se od tohoto spadaného listí. Podzimní žlutá je sytá, teplá, zlatavá.

Pro svůj svatební den ji můžete zjemnit spojením s pleťovými tóny a přírodní zelenou. Vznikne tak kombinace neokoukaná, ale velice efektní.

Barvy pro podzimní svatbu
Lovenfreshflowers.com / Allthingsconsideredevents.co.uk / Yell Marrymetampabay.com / Onefabday.com / Codasevents.com / Marrymetampabay.com

Námořnická a oranžová

Barvy na podzimní svatbu

Námořnická modrá vyzařuje klid a stabilitu, tedy pocity, které ve svatební den, plný rozjitřených emocí a stresu, často nejvíc postrádáme. Využít uzemňujícího působení temně modré tedy není na škodu.

Velice dobře ji rozjasní sytá oranžová, která k podzimu také nerozlučně patří. A kupodivu se k modré výborně hodí. Dodá jí jiskru a lehké napětí, a samozřejmě naprosté říjnové ukotvení.

Barvy pro podzimní svatbu
Aislesociety.com / Brides-book.com / Whimsicalwonderlandweddings.com / Pinterest.com / Etsy.com / Zazzle.com

Terakota, rez, karamel

Barvy na podzimní svatbu

Zemité tóny vykouzlí tu správnou, lehce melancholickou a nostalgickou náladu, kterou si spojujeme s podzimem. Jestliže vás láká monochromatické ladění svatby, ale nechcete, aby vaše barevné schéma bylu nudné, zakomponujte do něj různé odstíny z podobné strany barevné palety – například právě solidní terakotovou, tlumenou rezavou a jemnější karamelovou.

Uvedené barvy navíc skvěle ladí s typickými podzimními dekoracemi a přírodninami, jako jsou dýně či barevné listí.

Barvy pro podzimní svatbu
Lingsmoment.com / Shoprevelry.com / Junebugweddings.com / Goodseedfloral.co

Šampaňská, lososová, šalvějová

Barvy na podzimní svatbu

Šampaň je nádherná barva, která zvýrazní slavnostní charakter svatebního dne bez ohledu na roční období. Výborně poslouží samostatně, pokud se rozhodnete pro jediný odstín, stejně jako ve spojení se zlatou, bílou nebo růžovým zlatem.

Podzimní naladění jí dodá spojení s jemně lososovou – teplou oranžovo-narůžovělou barvou. Společně připomenou první, lehce se zabarvující listy raných podzimních dní. To vše harmonicky doplní tlumená zelená – využít zde můžete hojnost listů a travin.

Barvy pro podzimní svatbu
Cakesdecor.com / Alowcountrywed.com / Stylemepretty.com / Etsy.com / Instagram.com @Lovelybride / Claritynco.com

Vínová, fialová, černá

Barvy na podzimní svatbu

Syté barvy ostružin, švestek či vína, které těší naše chuťové i zrakové buňky na podzim, budou také výbornou volbou pro podzimní paletu na svatební den! Tyto barvy jsou slušivé a ke svatbám se hodí. Jsou slavnostní a elegantní. Dá se s nimi výborně pracovat a také je jich kolem hodně – ať už pro dekorování využijete zmíněné plody, podobně zbarvené květiny nebo třeba textilie.

Ve spojení s černou pak podtrhnete klasické a luxusní vyznění designu. Anebo také halloweenské tajemno, pokud se rozhodnete jít touto cestou.

Barvy pro podzimní svatbu
Instagram.com @Arelieventdesign / Zazzle.com / Shoprevelry.com / Ruffledblog.com / Moncheribridals.com / Pinterest.com / Loveincmag.com

Béžová, hnědá

Barvy na podzimní svatbu

Myslíte si, že nikdy není dost neutrálních tónů? Spojení jemné béžové s bílou je zaručenou klasikou, kterou vykouzlíte dojem elegance a uhlazeného stylu. Hloubku této dvojici dodá intenzivní čokoládová. Získáte tak design, který vyzařuje klid a vážnost a může být pozadím pro jeden či dva barevné akcenty například ve svatební kytici. Velmi oblíbené je toto spojení u boho a rustikálních témat.

Paleta odkazuje na přírodu, k jejím vytvoření tedy logicky využijete mnoho přírodnin. A nezapomeňte na čokofontánu na sladkém baru a horkou čokoládu v hrníčcích svatebčanů.

Barvy pro podzimní svatbu
Fabmood.com / Thecopperquail.com / Etsy.com / Mosshounddesigns.com / Weddingsinhouston.com / Inspireuplift.com

Tlumená modrá a zelená

Barvy na podzimní svatbu

Pokud jste příznivci jemných, zastřených barev, pak poslední paletka je stvořená přímo pro vás. Tlumená pudrová modrá a k tomu šalvějově zelená, to je příjemná, relaxační dvojice, která vás zbaví stresu. Hodí se pro uvolněnou, přírodní a neokázalou svatbu, kde kvete romantika.

Připadá vám tato kombinace spíše letní? Vzpomeňte si na zamlžená podzimní rána. Co je důležité – pro zasněnou podzimní náladu by obě barvy měly mít spíše tlumenější intenzitu a větší hloubku.

Barvy pro podzimní svatbu
Weddingforward.com / Ruffledblog.com / Junebugweddings.com / Foilinvite.co.uk / Aislesociety.com

Zdroj úvodní fotografie: Atlantisbanquetsandevents.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close