Vtipné a kreativní způsoby, jak darovat novomanželům peníze

Jak dát peníze jako svatební dar

Pozvali vás na svatbu a chtějí místo věcného daru peníze? Finanční příspěvky jsou oblíbené a praktické, nejsou ale příliš osobní. Máme proto pro vás nápady na neokoukané způsoby, jak darovat peníze.

Jak dát peníze jako svatební dar
Unsplash.com

Peníze patří mezi nejoblíbenější svatební dary. Novomanželé tak získají příspěvek na svatební cestu, zvelebení společného obydlí nebo na cokoliv jiného. Někdy si také přejí, aby hosté jejich jménem darovali částku na nějakou určenou charitu.

Přečtěte si, jak si svým svatebním hostům říct o peníze místo svatebního daru.

Pro hosty tím odpadá nutnost složitého shánění konkrétního daru nebo vymýšlení něčeho, co nevěstu a ženicha potěší.

Pokud vás ale peníze jako dárce nějak neuspokojují, protože to považujete za nudné a neosobní, můžete zkusit využít svou kreativní stránku a darovat je nějakým originálním způsobem.

11 zábavných způsobů, jak darovat peníze

1. Vložte finanční příspěvek do přání. Ano, klasika. Můžete nicméně doladit alespoň přání. Vymyslete osobní vzkaz, nakreslete obrázek, přilepte fotografie, zkrátka, udělejte z obyčejné gratulace něco, co si vaši přátelé zapamatují a budou si to chtít uschovat na památku.

2. Bankovky mezi listy knihy. Pěkné vylisované bankovky vložte mezi stránky náhodně nebo na začátek každé kapitoly. Hodí se k tomu například cestopis nebo cestovní deník, pokud jsou obdarovaní cestovatelé. Jestliže víte, kam plánují vyrazit na líbánky nebo jakou mají vysněnou destinaci, může to být průvodce spojený s tímto místem. Plánují-li vybudovat si nové hnízdečko lásky, věnujte jim příručku o rekonstrukci bytu nebo navrhování interiéru. Jestli na cestování nejsou a byt mají jako klícku, zkuste citáty o lásce a manželství, nějakou humornou publikaci a podobně. Nezapomeňte novomanžele upozornit, aby si knihu určitě alespoň prolistovali.

Jak dát peníze jako svatební dar
Pinterest.com

3. Dejte je do krabice od kapesníků. Jste vtipálci? Zamaskujte svůj příspěvek jako něco obyčejného, například tahací kapesníky. Vezměte prázdou krabici od kapesníků a poskládejte přeložené bankovky na střídačku do sebe tak, jako jsou poskládány kapesníky. Poslední lístek nahoře může být papírek s osobním vzkazem pro novomanžele. Vložte bankovky do krabice od papírových kapesníků – tu můžete zvenčí ozdobit nebo nechat, jak je. Povytáhněte osobní vzkaz, aby vykukoval ven.

4. Darujte penízkovník. Pro milovníky zahradničení se hodí stromek nebo urostlá květina v květináči, ale „speciálního druhu“. Penízkovník vzniká tak, že na větvičky obyčejné rostliny navážete nebo kolíčky připevníte bankovky či mince.

Jak dát peníze jako svatební dar
Pinterest.com

5. Drahocenné balónky. Pořiďte průhledné balónky (pokud budou obsahovat také barevné konfety, tím lépe). Do balónků vložte srolované bankovky a nafoukněte. Můžete k nim pořídit nějakou malou drobnost, jako například rámeček na fotky, čokoládu, knihu, vázičku… a ke krabičce s tímto drobným dárečkem balónky přivažte. Novomanželům pak s tímto dárkem předejte také špendlík…

6. Bankovková origami. Bankovky poskládejte do podoby srdíček nebo jeřábů, kteří symbolizují naději a dlouhý život.

Tip: Složte si jeřába nebo srdíčko podle návodu.

Jak dát peníze jako svatební dar
Doverpublications.com

7. Bonboniéra. Že je život jako krabice čokoládových bonbónů, to věděla už máma Forresta Gumpa. A vy můžete tuto skutečnost využít pro svatební dar, který zaručeně potěší. Kupte kvalitní bonboniéru, polovinu bonbónů snězte a na jejich místo poskládejte bankovky. Bude to od vás doslova sladké překvapení.

8. Truhla s pokladem. Vytvořte mix skutečných a čokoládových mincí a schovejte je do dekorativní truhličky.

Jak dát peníze jako svatební dar
Walmart.com

9. Dekorace pro Popelku. Zamíchejte mince mezi písek, kamínky nebo mušle a to vše vložte do nějaké dekorativní skleněné nádoby nebo vázy. Obsah můžete pěkně navrstvit a vytvořit tak ozdobný vzor.

Tip pro milovníky vaření – mince smíchejte s barevnými luštěninami a dejte do kuchyňské dózy.

A novomanželé mají na první společné večery o zábavu postaráno, když budou drobné předměty třídit.

10. Novomanželský kalendář. Obdoba adventního kalendáře na první rok manželství! Na každé měsíční výročí připravte jednu krabičku, balíček nebo okénko. Skvělé je prostřídat s penězi drobné dárky, sladkosti či poukázky.

Jak dát peníze jako svatební dar
Somekindoffashion.de

11. Obraz. Zarámujte peníze do klasického nebo 3D rámu. Bankovky jsou jasné, krásně ale budou vypadat také mince.

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close