5 otázek RSVP, na které se můžete zeptat svých hostů ve světle COVID-19

svatba covid

Nový koronavirus a jím způsobená nemoc COVID-19 tu s námi zjevně ještě nějakou tu dobu budou. S ohledem na rizika a omezení, která přináší, jsme dali dohromady otázky, na které se můžete ještě před svatbou zeptat svých hostí, a přizpůsobit tak své svatební veselí. Víme také, jak je pozvaným položit.

Svatba a COVID-19, svatba v rouškách.

Pokud si chcete ulehčit svatební plánování, určitě jste zvolili možnost tvorby svatebního webu. Je to lehká a zábavná forma plánování a komunikace. Váš svatební web tvrdě pracuje na sbírání informací, které vám usnadní rozhodování a ušetří spoustu financí. Kromě sdělování cenných informací svým hostům vám může mimo jiné pomoci sledovat účast hostů, usnadnit rezervování pokojů a zvolit catering vyhovující všem.

Všechny tyto podrobnosti jsou důležité, ale s ohledem na stav aktuálních událostí je třeba ve světle COVID-19 položit další otázky. Přidejte je do odpovědní kartičky nebo formuláře, tzv. RSVP. Ať už máte obavy o bezpečnost a pohodlí vašich hostů, logistiku nebo vše výše uvedené, při plánování podrobností je třeba vzít v úvahu aktuální otázky.

Zapojení vašich přátel a rodiny prostřednictvím vašeho svatebního webu vám pomůže určit další preventivní opatření, která musíte podniknout pro zdraví a bezpečnost ve svůj velký den. Přečtěte si o šesti otázkách RSVP, které byste měli svým hostům položit ve světle COVID-19.

Víte, že? RSVP je zkratka z francouzského „répondez s’il vous plaît“, což znamená „odpovězte, prosím“. Hosté by tak, pokud jsou slušní, na vaši výzvu měli zareagovat.

RSVP kartička, svatební pozvání.

Obecné otázky RSVP

Hlavním důvodem shromažďování odpovědí z RSVP kartiček je určit, kolik hostů se plánuje zúčastnit a co nejvíce o nich zjistit . Pokud jste kvůli COVID-19 museli svatbu přeplánovat, musíte posoudit, zda ti, které jste pozvali, mohou být přítomni v novém termínu.

Nezapomeňte zahrnout otázky, které jste si možná předtím položili. To může zahrnout časové plány hostů, požadavky na ubytování a volbu pokrmů.

Navíc byste měli zvážit momentální situaci COVID-19. Můžete mít hosty, kteří se trochu bojí cestovat na vaši svatbu, protože pobyt v uzavřeném prostoru s velkým počtem lidí může být pro některé znepokojující. Měli byste počítat s možným onemocněním přímo u hostů apod.

Abychom zmírnili jakékoli váhání nebo strach na straně vaší i hostů, zde je několik otázek specifických pro COVID-19, které můžete přidat do sekce RSVP na vašem svatebním webu.

RSVP kartička, svatební pozvání.

Otázky RSVP v procesu plánování

  1. Ptejte se na možnosti ubytování. Zda je nutné objednávat hotel, nebo mají možnost separovaného ubytování či odvozu domů.
  2. Můžete je zábavnou formou upozornit na sociální distanc, například u objímání a podobně.
  3. Podle situace vláda zavání povinnost nošení roušky, tedy je můžete upozornit a připravit na nutnost mít u sebe roušku.
  4. Zvažte, kolik hostů spadá do rizikové skupiny.
  5. Zjistěte, jak budou hosté cestovat na svatbu. Pokud máte například zahraniční hosty, měli byste si také prověřit všechna opatření související s COVID-19.
RSVP kartička, svatební pozvání.

Ve světle pandemie budou mít svatby v dohledné budoucnosti trochu jinou podobu. Otázky, které se kdysi mohly zdát nezdvořilé nebo zvědavé, jsou nyní všeobecně přijímány, protože zdraví a bezpečnost jsou pro každého nejdůležitější. 

Ať už bude vaše svatba mít jakoukoli formu, zeptejte se formou RSVP na otázky, které vaše hosty uklidní a utěší, a zároveň vám poskytnou základní informace, abyste mohli přijmout příslušná opatření. Před svým velkým dnem získáte podklady pro jakékoli pokyny nutné pro hladký a bezpečný zážitek pro všechny, kdo slaví váš svazek.

RSVP kartička, svatební pozvání.

Zdroj fotogtrafií: Archiv redakce

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close