Jak ušetřit za zásnubní a snubní prsteny

Levné snubní prsteny

Snubní prsteny patří k důležité svatební výbavě, zároveň však mohou udělat pořádný zářez do rozpočtu. Jak ušetřit, a přitom mít skvělé prstýnky, které budete rádi nosit?

Levné snubní prsteny

I když výměna prstenů není podmínkou pro platné uzavření manželství, tradice ho vyžaduje. Svatba bez snubních prstenů by nám připadala neúplná a ochuzená o romantické kouzlo. Pokud plánujete nízkorozpočtovou veselku, právě prstýnky vám mohou pořádně zamotat hlavu. Přitom je spousta možností, jak ušetřit.

Víte, kdy se poohlížet po snubních prstenech? Nechte si správný čas připomenout s naší mobilní aplikací Bride Advisor!

Využijte alternativní materiály

Klasickým kovem pro snubní prsteny je zlato, a to jak oblíbené žluté, tak i moderní bílé nebo růžové. Zlato je trvanlivé a krásné, ale také patří k dražším kovům. Prsteny z levnějších materiálů přitom poslouží stejně dobře.

Popularitě se těší chirurgická ocel, která dlouho vydrží. Ocelové prstýnky pořídíte ve srovnání se zlatem opravdu za pár korun. Zajímavou a také dostupnou variantou je damascénská ocel s jedinečnou kresbou.

Méně odolné, ale zato krásně zářivé, je stříbro, jež na první pohled od bílého zlata ani nerozeznáte. Protože se snadněji opotřebí, je vhodnější pro případy, že snubní prsten nebudete nosit denně. Můžete kovy také nakombinovat. Pokud např. žena plánuje, že bude mít prsten na ruce prakticky non stop, zatímco muž, třeba kvůli práci, svůj exemplář uloží do krabičky a vytáhne jen při zvláštních příležitostech, pořiďte pro ni něco odolnějšího a pro něj zvolte stříbro.

Velmi zajímavě vypadají snubní prsteny z titanu, který je extra odolný. Dobře se nosí, protože je neuvěřitelně lehký. A stejně jako ocel je vhodný i pro alergiky. Mezi ekonomické a trendy možnosti patří také wolfram, keramika nebo dřevo.

Levné snubní prsteny

Recyklujte

Máte v rodině nějaké staré zlaté šperky či jiné předměty, které už nijak nevyužijete? Přineste je do zlatnictví a nechte si snubní prsteny vyrobit z vašeho vlastního kovu. Je to ekologické, protože zužitkujete již jednou využitý materiál, a navíc šíleně romantické. Vaše prsteny tak doplní originální příběh a získají další rozměr.

V jednoduchosti je krása

Vliv na cenu prstenů má také design. Čím komplikovanější zdobení, bohatší výzdoba drahými kameny a delší nápisy, tím vyšší bude cena. Vsaďte proto na minimalismus! Kouzlo lásky zpečetí stejně dobře jednoduché hladké kroužky. Některé materiály, jako např. wolfram si o jednoduchost přímo říkají.

Levné snubní prsteny s kameny

Chcete-li přesto zdobené snubní prsteny, vybírejte obezřetně, i mezi kameny se dají najít úsporné varianty. Je to např. již známý zirkon, který dokáže zdařile napodobit diamant. Jeho nevýhodou je menší odolnost, takže se během nošení za čas ošoupe.

Prakticky novinkou je umělý moissanit, drahokam, který má vysoký lesk jako diamant, kterému se přibližuje i tvrdostí. Klenotníci ho považují ne za náhražku diamantu, ale za samostatnou originální kategorii drahých kamenů.

Levné snubní prsteny

Služby v ceně

Protože nejspíš zamýšlíte nosit snubní prsteny po dlouhou dobu, ptejte se u vašeho vybraného klenotníka, jak je na tom s doplňkovými službami v ceně nákupu. Někteří nabízejí např. doživotní úpravu velikosti či vyčištění u nich zakoupených šperků zdarma.

Zdroj fotografií: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close