30 nápadů na letní svatební menu, které lákají na první pohled

svatební letní menu

Sestavit svatební menu je jedním z nejdůležitějších úkolů, které musíte řešit včas. A existuje tolik možností, které je třeba zvážit, od slavnostního oběda, odpoledního rautu, večeře, až po recepci formou bufetu. A i když na formátu vašeho jídla záleží, to, co budete podávat bývá nejdůležitější.

Letní svatební menu

Pokud jde o vaše letní svatební menu, nechcete servírovat něco příliš těžkého. A zejména v létě se můžete soustředit na sezónní suroviny a chutě. Zkuste se inspirovat tipy zkušených odborníků na svatební catering: 

  1. Vsaďte na interaktivitu. Využijte třeba jednohubkové lžičky, tak vaši hosté zvládnou ochutnat z každého pokrmu trochu a vytvoříte také bezpečné a hygienické prostředí pro jídlo.
  2. Vytvářejte tematické bary. Nakombinujte různé suroviny v jednom stylu (sweet bar, sýrový bar, uzeninový bar), ať si každý vybere, co mu chutná.
  3. Udržujte vše čerstvé. Léto přináší menu s čerstvým sezónním jídlem, které obsahuje více bobulí, melounů a exotického ovoce, spoustu čerstvých bylin nebo ryb. Nebojte se trošku zaexperimentovat.

S ohledem na tyto klíčové tipy jsme sestavili seznam nápadů na svatební menu pro inspiraci.

Neokoukané svatební pohoštění

Sushi bar

Japonské jídlo je stále populárnější, věnujte mu kousek prostoru i na vaší svatbě. Je lehké, snadno stravitelné, chutné i zdravé. A poslouží i jako námět ke konverzaci.

Caprese špízy

Nic nevystihuje letní chuť tak, jako čerstvá rajčata, mozzarella, bazalka a balsamico. Špízy caprese jsou svěžími jednohubkami, které vaše hosty zcela nezasytí, a umožní jim tak ochutnávat dál.

FOTO MIKKEL PAIGE PHOTOGRAPHY

Losos vs. čerstvé kuře

Pokud se rozhodnete pro servírovanou večeři, zvažte čerstvé a lehké varianty hlavního jídla, jako je losos nebo grilované kuře. Pro podtržení letních chutí nezapomeňte na citron nebo praženou červenou papriku.

Čerstvý pizza chléb

Přemýšlíte o tom, že nabídnete pizzu, ale obáváte se, že by to mohlo být pro hosty příliš těžké jídlo? Jednoduchý pizza chléb s prosciuttem, olivami, rukolou a citronem je lehčí a stejně skvělou alternativou.

FOTO KATIE PARRA PHOTOGRAPHY

Čerstvé ovoce

Čerstvé tuzemské a exotické ovoce je dokonalým odrazem léta a ve vašem prázdninovém svatebním menu by tedy nemělo chybět. Rozhodněte se pro čerstvé ovocné poháry se směsí jahod, malin, borůvek a ostružin, které zachytí chuť sezóny.

FOTO STOCKSY

Bar s mořskými plody

K létu stoprocentně patří čerstvé mořské plody. Připravte si lahodné, lehké variace s řadou omáček pro zábavnou interaktivní stanici, kde se hosté zastaví a pobaví.

FOTO HAZELNUT PHOTOGRAPHY

Jahodový salát

Udržujte saláty lehké a sezónní. Čerstvá rukola, letní jahody, kozí sýr a mandle vám dobře poslouží. Nic nepokazíte čerstvou zálivkou nebo balsamikem.

Humří rohlíčky

Překvapte hosty čerstvou zajímavou specialitou. Ano, mini rohlíčky a humr. Pokud humr není vaší oblíbenou surovinou, požádejte kuchaře o obměnu pomocí kuřete nebo tuňáka.

FOTO KT MERRY PHOTOGRAPHY

Obložený stůl

Připravte stůl s oblíbenými uzeninami a sýrem, krekry a ovocem. Vaši hosté si zamilují rozmanitost a možnost vytvořit si vlastní talíř s občerstvením dle svých chutí. Opravdu skvělá a krásná volba pro rustikální svatby.

Žlutý meloun a prosciutto

Léto a čerstvé melouny, to patří k sobě. Obalte meloun prosciuttem a získáte lahodnou a kreativní chuťovku plnou letní svěžesti.

FOTO ADRIANA TUAZONA

Pečená řepa

Červená řepa je dokonalým zemitým základem pro letní salát nebo samostatně jako příloha. Přidejte ricottu a med nebo oříšky, aby vynikla její nádherná chuť.

Rybí tacos

Léto je relaxace a zábava na slunci, možná dokonce s margaritou v ruce. Pohodové a zábavné jsou také mini rybí tacos s limetkou. Je to něco jiného, něco, co vaše hosty zaručeně zaujme.

FOTO BIRDS OF A FEATHER PHOTOGRAPHY

Tatarák z tuňáka

Jak udržet nabídku na svatebním stole lehkou? Přidejte čerstvé ryby, jako je tuňák. Lahodnou a velmi oblíbenou jednohubkou je tuňákový tatarák.

FOTO AMY & STUART PHOTOGRAPHY

Mini kornouty se zmrzlinou

Kdo říká, že v nabídce nemůžete mít zmrzlinu? Koneckonců je léto! Podávejte mini zmrzlinové kornoutky v různými příchutěmi zmrzliny. Své příznivce si najde mezi malými i velkými hosty. Nabídněte ji před večeří nebo po ní jako zábavnou letní pochoutku – načasování je jen na vás.

FOTO ERIN MCGINN

Chřest ve slanině

Udělejte z čerstvé zeleniny hvězdu předkrmů, ale dodejte jí grády chutí uzené slaniny. Jedná se o perfektní spojení surovin pro rustikální venkovní svatbu.

 FOTO HENRY & MAC

Vegetariánské čerstvé rolky

Naservírujte čerstvé plněné rolky vyrobené ze sezónní zeleniny. Nezapomeňte na zajímavou omáčku, která to všechno doplní. Skvělá volba, i pokud se mezi vašimi hosty nacházejí vegetariáni nebo vegani.

FOTO O’MALLEY PHOTOGRAPHERS

Ananasovo vepřové mini hamburgery

Tropické ovoce dodá svatbě letní nádech. Pokud hledáte něco originálního, zkombinujte ananas a skvěle upečené a okořeněné vepřové maso a vložte směs mezi minihoustičky. Tímto pokrmem hosty určitě překvapíte.

FOTO O’MALLEY PHOTOGRAPHERS

Čokoláda na skořápce

Proč nehodit něco sladkého do prostoru i během koktejlové recepce? Co říkáte třeba na čokoládovou pochoutku podávanou v ústřicové skořápce? Nalaďte své hosty na hravou, plážovou notu!

FOTO RYAN RAY 

Salát ze špaldy a kadeřávku

Kdo říká, že salát je nudný? Nabídněte nečekanou variantu salátu plnou zdraví a zároveň začleňte letní příchutě. Smíchejte špaldu a kadeřávek a k tomu přidejte zálivku z čerstvých jahod.

 FOTO TAYLOR MCCUTCHAN

Mozzarella s kandovanými rajčaty

Vezměte čerstvé chutě ze salátu caprese a trochu je upgradujte. Vytvořte jednohubky z marinované mozzarelly a kandovaných rajčat! Tyto úpravy posunou klasiku o další laťku výše.

 FOTO REBECCA YALE PHOTOGRAPHY

Ústřicový bar

Máte rádi plody moře? Ústřice budou jedinečným a zábavným zážitkem, který se dá přidat k letní svatbě. Vytvořte svým hostům bar s ústřicemi na rozpůlené skořápce, které si mohou dochutit různými omáčkami.

 FOTO SASITHON PHOTOGRAPHY

Hrášková bruschetta

Využijte to, co se sklízí během letní sezóny. Hrách je rozhodně na seznamu letní zeleniny. Ozdobte bruschettu hráškovým pestem a měkkým sýrem.

FOTO AMY & STUART PHOTOGRAPHY

Čerstvá ryba se sezónní zeleninou

Léto, to je bez pochyb čerstvá ryba a čerstvá zelenina. Sáhněte po rybě, která je vám nejblíže, a přidejte na gril červenou papriku, chřest a čerstvá rajčata. Nikdo neodolá.

Fíková bruschetta

Speciální párty si žádá speciální suroviny, například čerstvou chuť fíků. Fíky patří na začátek léta a jsou ovocem, které se dokonale hodí ke kozímu sýru. Dejte toto spojení na bruschettu a máte lehkou a jednoduchou, ale efektní pochoutku.

 FOTO KELLY BROWN

Grilované krevety

Čerstvé mořské plody se hodí pro každé roční období, ale v létě jsou obzvláště chutné. Rozhodněte se pro grilované krevety a doplňte je citronovou omáčkou.

FOTO SARA LOBLA

Salát z černých fazolí a kukuřice

Svěží příchuť sladké kukuřice, spojená s plností černých fazolí, je metaforou pro letní pokrm. Podávejte na jednohubkové lžičce s čerstvým salátem.

FOTO CAMERON CLARK

Čerstvý salát a burrata

Burrata je lehoučký, čerstvý pařený sýr z kravského mléka, který se opravdu dokonale hodí k čemukoli. Nechte jeho zářivou bělost vyniknout na pozadí domácích rajčat v jednoduchém salátu.

FOTO MAYA MARÉCHAL

Koláče z lilku

Lilek je na vrcholu v letních měsících, ale často je považován spíše za podzimní zeleninu k pečení. Nenechte se tím omezit. Využijte lilek jinak a vytvořte z něj lehké, osvěžující pyré, to podávejte na křehkých košíčcích s čerstvými rajčaty a bazalkou.

FOTO SIDNEY BENSIMON

Italské antipasti

Antipasti je tradiční první chod formálního italského jídla. Nabídněte hostům závan Středomoří s tímto talířem italských pochoutek. Mezi typické součásti patří uzená masa, olivy, papričky peperoncini, nakládané houby, ančovičky, artyčoky, různé italské sýry (například provolone nebo mozzarella), nakládaná masa a zelenina v oleji nebo octě.

FOTO PAT FUREY

Nanuky z rosé

Tyto nanuky pro dospělé jsou velmi zábavným nápadem, jak jedinečným způsobem servírovat oblíbený letní alkohol – růžové víno. Smíchjte s ovocnou dření, případně celým ovocem, a nechte zmrznout. Podávejte nanuky během koktejlu nebo ještě později večer po večeři.

 FOTO AARON DELESIE

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close