Plánujete svatbu? Zjistěte, jak na to, v novém kurzu od ostravské agentury Simply Yes

Jak si zorganizovat svatbu

Přípravy svatby jsou náročná věc. Pokud nevěsta nezachová chladnou hlavu, snadno se v nich ztratí. Cílem SvatebníhoBlogu.cz je pomáhat nevěstám, ženichům, svědkyním nebo maminkám svatby, aby zrealizovali veselku v pohodě, bez nervů a v rámci zvoleného rozpočtu. Proto naší pozornosti nemohla uniknout zajímavá novinka z Ostravy – kurz svatebních příprav!

Jak si zorganizovat svatbu

Pustila se do něj ostravská svatební agentura Simply Yes. Sestry Míša a Lucie už dlouho pomáhají párům připravit svatbu snů. Protože dobře vědí, jak složité může svatební organizování být, chtějí ho ulehčit těm snoubencům, kteří z jakéhokoliv důvodu preferují zhostit se toho na vlastní triko.

Kurz se koná už 19. březnav ostravském A Café. O čem bude a kdo se může zúčastnit, to nám nejlépe řekne přímo osoba nejpovolanější, tedy jedna z organizátorek, Lucie Olšarová.

Tajné tipy od profíků

Proč jste se rozhodly uspořádat svatební kurz?

S myšlenkou vlastního workshopu jsme si pohrávaly už snad dva roky, ale dřívější realizaci nám trochu komplikovala nepředvídatelná protiepidemická opatření. Tím, že se setkáváme na schůzkách se snoubenci většinou na začátku jejich plánování svatebního dne, tak už víme, že mají buď spoustu otázek a jsou svatebním plánováním zcela „nepolíbení“, neví kde začít, co bude potřeba; nebo naopak, mají jasnou představu, jak by vše mělo být, která ale není reálně možná např. z časových důvodů. Pro mnoho nevěst je to úplně první svatba, na které budou, a zrovna je to ta jejich, z čehož jsou ještě více nervózní. A jelikož jsme si vědomy, že i služby naší agentury jsou zásahem do rozpočtu snoubenců, rozhodly jsme se vytvořit cenově dostupný workshop, kde (nejen) nevěstám předáme všechny dosud nasbírané zkušenosti a rady, jak si ten svůj den užít bez starostí i bez profesionálního koordinátora.

Kdo se může přihlásit?

Každý, kdo plánuje svatbu. Nastávající nevěsty, ženichové, ale také třeba svědkyně či družičky, na kterých leží spousta svatebních povinností.

Co na účastníky čeká?

Budeme se věnovat jednotlivým fázím předsvatebních příprav, podíváme se na jejich časový harmonogram a samozřejmě dojde i na zásadní položku – svatební rozpočet. Samostatný blok bude věnován svatebnímu dni. Představí se profíci z oboru, kteří také prozradí praktické tipy, jak na to bez profíka, nebo poradí, do čeho a proč se opravdu vyplatí investovat a kde se naopak dá ušetřit. Bude i prostor na otázky a na konci neformální debata, kdo bude mít zájem, může využít individuální konzultaci. Program bude nabitý a snažíme se, aby to byly hlavně přínosné informace z praxe. Po celý den bude připraveno občerstvení a účastníci si odnesou studijní materiály, aby si nemuseli všechno zapisovat.

Jak si zorganizovat svatbu

Neplánujete do budoucna nějakou online podobu?

Jelikož je to pilotní kurz, tak jsme se rozhodly on-line podobu zatím nenabízet. Ale je to varianta, o které uvažujeme pro další ročníky, aby byl workshop dostupnější pro nevěsty ze vzdálenějších koutů ČR, případně SR.

Máte 3 nejzásadnější tipy pro snoubence, kteří si chtějí zorganizovat veselku sami?

Já bych řekla, že úplně nejdůležitější je si uvědomit, že je to váš den a měl by být jen o vás. Takže pozvěte hosty, které máte rádi, kteří pro vás něco znamenají, a ne souseda rodičů jen proto, že se to sluší. Pokud milujete dýňovou polévku, klidně ji vyměňte za tradiční vývar. A jestli se už teď cítíte nervózně z toho, že budete muset vstávat v 5 ráno, abyste se stihla připravit na obřad v 11 hodin, klidně ho odložte na 3 odpoledne.

Kurz Klíč ke svatbě bez starostí

Jak si zorganizovat svatbu

Více informací najdete na webu agentury, kde se můžete také na kurz přihlásit. Počet míst je omezený, tak neváhejte!

Zdroj fotografií: Simply Yes

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close