Halloweenská svatební inspirace pro podzimní veselku

Dýně, halloween, podzimní svatba

Halloween. Motiv tajemna, spojení s duchy a lehkého mrazení v zádech ozvláštní vaši svatbu, takže na ni hosté jen tak nezapomenou. Inspirujte se s námi tímto svátkem, který můžete pojmout mnoha způsoby. Od elegantní, přes veselou, až po hororovou stylizaci jen pro odvážné snoubence.

Halloweenská svatba, svatební inspirace
Whitetraditionsbridal.com

Halloween, nebo u nás Dušičky či svátek Všech svatých je období, kdy se podzim přehoupne ze své jásavě barevné podoby do upršeného, mlžného sychravého počasí. Kdy jindy si připomínat spojení s duchy a zemřelými, než v tento tajuplný čas?

Pokud vás téma strašidel, jiných světů a samozřejmě všudypřítomných dýní láká, vězte, že jím můžete ozdobit i svoji svatbu. Někomu postačí drobné detaily upomínající na aktuální roční dobu, jiný to pojme zgruntu a vytvoří dokonalou děsuplnou veselku ze záhrobí.

Theweddingplaybook.com

Dýňovou klasikou nic nezkazíte

Základním motivem tohoto období jsou dýně. Pokud nechcete svatebčany děsit, zkuste připomenout Halloween těmito dekoracemi.

Vyveďte svatbu v tónech oranžové a rudé, přizpůsobte tomu i svatební kytici či korsáž, které mohou ozdobit miniaturní modely dýní nebo jen barevné ladění.

Bridesupnorth.com / Blog.embellishedweddings.com

Vydlabané tykve poslouží jako vázy, jmenovky a stolní dekorace, využijete je při focení a vyniknou i na svatebním dortu.

Natradiční dekorací spojenou s podzimem je také jablko a další podzimní plody.

Chybět samozřejmě nesmí ani záplava světýlek. Ať už v podobě svíček nebo lucerniček. Využít můžete stylově i vydlabané dýně nebo „prastaré“, voskem obalené lahve místo svícnů.

Confettisweethearts.com / Weddingforward.com / Brit.co / Loveincmag.com / Etsy.com / Fabmood.com

I na Halloween to jde elegantně

Přestože se Halloween zdá na první pohled jako strašidelné a pro svatbu možná až příliš divoké téma, můžete ho pojmout i elegantně. Zvolte oslnivou kombinaci rudé, černé a zlaté nebo třeba neobvyklou zlatobílou.

Brides.com / Somethingturquoise.com / Pinterest.com / Offbeatbride.com / Blog.beau-coup.com

Představte si tajuplný zakletý zámek plný vznešených dam a pánů, kteří tančí a skvěle se baví na čarovném plese.

Nezapomeňte tématice přizpůsobit nejen dekorace, ale i tiskoviny, sladký bar a samozřejmě ženicha a nevěstu. Kdy jindy, než teď, je příležitost pro originální svatební šaty, šaty pro družičky či svatební dort s prvky černé?

Weddingforward.com
Loveincmag.com / Etsy.com / Theeverylastdetail.com / Loveincmag.com

S úsměvem jde všechno líp

Strašidýlka, postavičky jako vystřižené z filmů Tima Burtona nebo veselá barevná mexická stylizace, to je velba pro ty, kde se nechtějí na své říjnové či listopadové svatbě tvářit zcela vážně.

Popsugar.com / Buzzfeed.com / Theeverylastdetail.com

Vsaďte na živé barvy, exotické motivy, vysmáté lebky a tančící kostlivce, protože to v Mexiku v tyto dny letí.

Theperfectpalette.com / Weddingforward.com / Bespoke-bride.com

Strašidelně přituhuje

Možná vás ale přece jen láká spíš to tajemno a děsivo? Navoďte atmosféru tím správným osvětlením. Ideální je, když vám vyjde zamračené počasí, sázkou na jistotu je podvečerní svatba v lese nebo opuštěném domě.

Noivaansiosa.com.br

Tip: Co říkáte na živý smyčcový kvartet jako hudební doprovod k obřadu? Ty pravé muzikanty, ale nejen ty, najdete v mobilní aplikaci Bride Advisor. Stáhněte si ji do mobilu zdarma, pomůže vám s plánováním a jsou v ní i články ze SvatebníhoBlogu.cz!

Zkombinujte elegantní ladění s děsivými detaily, při kterých tuhne krev v žilách a nechte své hosty příjemně se bát. Připravte pro ně napínavou stopovací hru nebo detektivní příběh ke společnému luštění.

Womangettingmarried.com / Glitternspice.com / Theeverylastdetail.com / Pinterest.com / Vdsa5213.blogspot.sn
Stayglam.com

Jen pro skutečně odvážné

Ne každý má žaludek na to, dotáhnout gotické a strašidelné téma svatby k dokonalosti. Pokud je to ale váš styl, nenechte se svazovat konvencemi!

Theperfectpalette.com / Greenweddingshoes.com

Připravte si originální líčení, šperky a samozřejmě výzdobu a občerstvení. Věnujte hostům na památku lahvičku čerstvé „krve“ v podobě kvalitního červeného vína nebo čarodějný lektvar maskovaný jako medovina, zvolte si adekvátní playlist.

Sayitwithcake.org / Instagram.com / Rocknrollbride.com / Weddingforward.com
Kateaspen.com

Jen se držte základních pravidel vkusu a směřujte to spíš ke gothic eleganci než k cirkusové prvoplánovosti. Vydloubnuté oči a useknuté prsty jako dezert se hodí na dětskou party, ale na svatbě by už na někoho mohly být skutečně za hranou. A vezměte v úvahu, kdo na svatbě bude, jestli převaha kamarádů vašeho ražení, nebo spíš konzervativní prarodiče.

Etsy.com

Tip pro nerozhodné. Pokud si nejste jisti, absolvujte obřad a oběd s rodinou v klasičtějším outfitu a prostředí a na večerní party to potom pořádně rozjeďte!

Whimsicalwonderlandweddings.com
Weddingchicks.com
Huffpost.com

Zdroj úvodní fotografie: Mywedding.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close