7 nápadů, s nimiž bude vaše vánoční svatba nezapomenutelná

Ať už vás k termínu veselky na přelomu roku přivedl Covid-19 nebo jste fanoušky zasněžené zimní romance, taková vánoční svatba může být neskutečně okouzlující. Přečtěte si, jaké trendy dekorace ji dotáhnou k dokonalosti.

Vánoční svatba
Ruffledblog.com

Vánoce mají zvláštní, magickou atmosféru. Proč jí tedy kousek nepřenést do vaší prosincové, nebo i lednové svatby? Máme pro vás pár tipů, které vám zaručí romantickou náladu Vánoc.

Vánoční zeleň

Vánoční atmosféru nejsnadněji vykouzlí vánoční strom. Můžete si ho sami nazdobit v barvách vaší veselky. Nebo využijte předvánočního období: pokud se berete v prosinci, je šance, že nějaký stromeček bude součástí výzdoby vaší restaurace. Odpovídá vašemu stylu svatebního dekoru? Super, máte o práci méně.

Vánoční svatba
Loveandlavender.com

Vtipné: Nechcete klasický ozdobený strom? Jděte na to jinak a udělejte z něj rozcestník, který hosty nasměruje, kam si mají sednout.

Vánoční svatba
Ruffledblog.com

A nemusí být ani ozdobený, novomanželské foto před krásným zasněženým smrkem v přírodě bude okouzlující.

K dalším skvělým dekoracím, které vám připomenou Vánoce, patří rozhodně jehličnaté větvičky (a šišky), jmelí nebo cesmína s jejími červenými bobulkami. Klasikou bude vánoční věnec na dveřích či svátečně vyzdobená okna.

Svatba o vánocích
Loveandlavender.com / Phoenixgardenca.com / Ruffledblog.com

TIP: Pověste jmelí na viditelném místě a vytvořte Kiss Point, kde se budou moci hosté políbit.

Začleňte vánoční zeleň i do svatební kytice, vyniknou v kombinaci bílými růžemi nebo třeba liliemi. Kontakty na zkušené floristky najdete v aplikaci Bride Advisor, je ke stažení do mobilu zdarma a ušetří vám spoustu starostí se svatebním plánováním.

Vánoční svatební kytice
Phoenixgardenca.com

Vánoční barvy 2020/21

Co si budeme povídat, když svou svatbu vystrojíte v kombinaci zelené, červené a zlaté, nikdo nebude na pochybách, o co vám jde.

K méně obvyklým, zato však letos oblíbeným variacím, které pořád ctí sváteční styl, patří růžové zlato s vínovou, nebo lesní zelená + černá + bílá, dále čokoládová a rudá. A ledové akcenty vnese bleděmodrá s bílou a narůžovělou.

Vánoční svatba
Elegantweddinginvites.com
Vánoční svatba
Elegantweddinginvites.com
Vánoční svatba
Elegantweddinginvites.com
Vánoční svatba
Elegantweddinginvites.com

Samet

Zatímco v létě nás vizuálně ochlazují vlající průsvitné šifonové šály, v zimě hledáme něco hutnějšího. Takovou vánoční textilií letošního roku je samet. Můžete ho naaranžovat na svatební tabuli nebo si z něho ušít svatební šaty i šaty družiček.

Vánoční svatební výzdoba
Haarpersbazaar.com
Sametové střevíčky na svatbu
Marthastewart.com

Osvětlení

Co by to bylo za zimní svatbu bez záplavy světýlek? K vánočnímu období nerozlučně patří, ať už na vánoční strom nebo kamkoli v prostoru. Využijte toho, že se brzy stmívá a rozzařte svoji vánoční veselku se světelnými řetězy, svíčkami, nebo třeba pravými retro světly na vánočn ístromeček.

Vánoční světýlka na svatbu
Emmalovesweddings.com

Přidejte prskavky k volnému rozebrání. Vytvoří hezké pozadí i k půlnočnímu tanci.

Vánoční svatba - prskavky
Loveandlavender.com

Horká čokoláda

Nebo jiné teplé nápoje, které zahřejí, potěší každého zimního svatebního hosta. Pro děti připravte zmíněnou čokoládu nebo baby punč, pro dospělé horký cider, vánoční punč s ovocem, svařené víno nebo nějaký nápaditý zimní alkoholický koktejl.

Vánoční svatba
Emmalovesweddings.com

A nezapomeňte k popíjení naservírovat také vánoční cukroví a perníčky! Vy budete za hvězdu a vaše vánoční svatba získá další střípek atmosféry.

Pohodlí

Vánoce jsou svátky klidu, pohodlí a radosti. K tomu patří chumlací deky pro zmrzlíky, měkké pohodlné židle, polštáře a umělé kožešinky. Udělejte si svoji vánoční svatbu útulnou, příjemnou a milou.

Vánoční svatba
Ruffledblog.com

TIP: Je na místě, kde budete mít hostinu, krb (nebo krbová kamna)? Neváhejte a připravte pěkný plápolající oheň.

Rodina

Vánoce jsou také svátky, které chceme trávit v kruhu rodinném. Letos je síla rodiny a nejbližších ještě více zdůrazněna pandemií Covid-19, která ovlivňuje také skladbu svatebních hostů. Na rodinná pouta upozorní třeba fotografie, promítání nebo vtipné rodinné historky na svatebním webu či ve svatebních novinách.

Vaše vánoční svatba se tak stane oslavou nové, vznikající rodiny, stejně jako té původní, z které jste vyšli.

Svatba na Vánoce
Weddingfast.date

Zdroj úvodní fotografie: Charlotte Palazzo Photography, charlottepalazzo.co.uk

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close