Svatební fotografie, které nesmí chybět ve vašem albu

Ženich a nevěsta, svatba, zamilovaní

Svatební fotografie jsou tou nejkrásnější vzpomínkou na váš velký den. Víme, které nesmí chybět ve vašem svatebním albu.

Novomanželé, svatba
Brides.com, foto Sergio Sandona

Nevěstu a ženicha stíhá po celý den tolik povinností, že organizovat focení je to poslední, na co mají v té chvíli pomyšlení. Připravte si proto dopředu témata a náplň fotek, kterými se chcete v budoucnu těšit. Můžete si je dokonce poznamenat na papír nebo do excelové tabulky a své nápady předat na úvodní schůzce fotografovi.

Zkušený a profesionální fotograf si s vámi dá osobní nebo alespoň online schůzku, během níž vám také sám rád poradí, jaké svatební fotografie jsou obvyklé, a doplní, pokud byste na něco zapomněli.

Skvělé fotografy, kteří mají se svatebním focením velké zkušenosti, najdete v mobilní aplikaci Bride Advisor. Je pro vás k dispozici zdarma a je to chytrý pomocník i pro organizování a plánování svatby a krocení rozpočtu. Stahujte zde.

Abyste měli rozhodování a vymýšlení jednodušší, máme pro vás několik tipů na zásadní svatební fotky, které nesmíte vynechat.

Momentky z příprav

Drobné okamžiky z ranních příprav nevěsty a ženicha přinášejí mnoho emocí a vzpomínek, dokážou během chvilky zase navodit ten pocit rozechvělého těšení. Proto většina nevěst chce zachytit líčení, česání, oblékání, ženich zase např. vázání kravaty.

Laurelcreative.net

Velmi působivé je připevňování závoje, pokud ho máte, nebo ukradená chvilka na poslední přípitek s družičkami za svobodna.

Stylemepretty.com
Pinterest.com

Signifikantní chvíle

Naprostou nutností ve svatebním albu je první setkání snoubenců ve svatebním, s nímž se často pojí předávání kytice a připínání korsáže. Ten pohled, kdy jeden druhému vyrazí dech..

Vtipné může být odhalení nevěsty v plné kráse družičkám.

Weddingforward.com

Kouzelně působí chvilka dojetí nevěsty s maminkou nebo tatínkem, kteří se loučí se svou holčičkou, aby přivítali vdanou ženu.

Bridalguide.com

Detaily

Asi každá nevěsta bude chtít na památku vyfotit kytici a tradiční je i fotka se snubními prsteny.

Hannah Marilyn
Hannah Marilyn

Pokud si potrpíte na design, jistě si necháte zajímavě nafotit svatební detaily. Střevíčky a doplňky, šaty, naaranžované pozvánky, připravené dárečky, vyskládané korsáže či vývazky čekající na svou chvíli.

Blog.wedsites.com

A pak je tu svatební dort – takové umělecké dílo si zaslouží kus pozornosti. Nezapomeňte pak zaznamenat i tradiční krájení dortu.

Brides.com, foto Lisa Poggi

Hlavní místa a okamžiky

Stylově působí vyzdobená místa spojená s vaším slavným dnem. Ať už je to ulička k oltáři, místo obřadu nebo stoly, prostírání a detaily výzdoby na hostině (před příchodem hostů).

Brides.com, foto Meg Smith Photography

Z hlavních chvil, které musíte mít zachycené ve vzpomínkách, je to příchod snoubenců, svatební slib, předávání prstenů, první novomanželský polibek.

Brides.com, foto Justin Lee

Efektní je odchod čerstvých novomanželů od oltáře v dešti okvětních plátků, rýže nebo bublin.

Brides.com

Pokud se držíte svatebních tradic, foťte i je.

Lidé

Svatbu tvoří lidé. Poproste proto o pózování různé skupinky hostů a požádejte fotografa, ať fotí momentky z tance a zábavy. Chybět by nemělo zaznamenání prvního novomanželského tance.

Flickr.com
Brides.com, foto Jillian Mitchell
Weddingforward.com

Krásně vypadá foto nevěsty s družičkami.

Stylemepretty.com

Novomanželé se také obvykle fotí se svědky a rodiči, dojatý úsměv zaručeně vyvolají nejmenší hosté.

Weddinginspirasi.com

Tip: Na večerní zábavu si připravte prskavky nebo svíčky – půlnoční polibek ozářený světýlky je bezkonkurenční.

Portréty novomanželů

Zlatým hřebem svatebního alba jsou bezesporu portrétní snímky novomanželů. Dávno pryč jsou doby, kdy krátce zapózovali ve strnulých postojích ve fotografově studiu. Dnes se vymýšlejí různé originální kompozice pro romantický a zamilovaný efekt, který mají svatební fotografie navodit.

Bridalguide.com

Protože tipů na okouzlující a moderní portréty nevěsty a ženicha je obrovské množství, připravujeme je pro vás do dalšího článku, který si budete moci přečíst už brzy.

Sviticipismena.cz

Zdroj úvodní fotografie: Pxhere.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close