Vivienne Westwood Couture 2023: Inspirováno noční oblohou

Vivienne Westwood Couture 2023

Legendární značka pro nevěsty s duší rebelky představila i letos skvělé kolekce svatebních šatů. Pro řadu Couture a rok 2023 našli designéři inspiraci na noční obloze.

Vivienne Westwood Couture 2023

Královna korzetů a provokativní extravagance Vivienne Westwood nás sice na sklonku loňského roku opustila, ale její módní dům pokračuje pod bedlivým dozorem Andrease Kronthalera v zavedeném stylu, který tak milujeme. Pro rok 2023 tak vznikly dvě linie svatebních šatů. Odvážná Couture posouvající hranice svatební módy a dostupnější i tradičnější (pokud lze u Vivienne Westwood takové kategorie vůbec používat) Made-to-Order.

Kolekce Couture našla protentokrát inspiraci v noční obloze plné hvězd. Odráží se jak v názvech jednotlivých kousků, tak i v jejich pojetí. Perly, krajka, zlaté prvky a průsvitné materiály odkazují na hvězdy, nebeská tělesa a mlhovinu. Tak tajemné jako hlubiny nočního vesmíru jsou pak metalické barvy a látky objevující se na některých šatech.

Šaty mají typické westwoodovské korzety, zvlněné linie dekoltů, záplavu načechrané látky, pláště, závoje, doplňky. Hraje se zde s kontrasty hladkého povrchu a textury, krátkých a dlouhých délek, svatební tradice a neobvyklých detailů. Originální střihová řešení vedou ke vzniku jedinečných siluet, které si nespletete.

Romantika pod hvězdami

Angelica Mini

Vivienne Westwood Couture 2023

Něžný a současně provokativní model tvoří ultra ženskou linii díky korzetu s hlubokým dekoltem s mašlí a náznaku sukně v doslova mikro délce. To vše v jemné krajce, která vyniká nejen na těle, ale také na unikátních spirálových rukávech. Model může sexy nevěsta doplnit o plášť s kapucí z recyklovaného tylu.

Luminara

Vivienne Westwood Couture 2023

Zasněnou kráskou v třpytivém brnění se stane nevěsta v těchto svatebních šatech. Dominuje jim korzet zdobený krajkovou strukturou s krystaly, který skvěle kontrastuje s tónovaným lurexovým hedvábným krepem splývajícího dekoltu s malým výstřihem a kolem boků nařasené sukně.

Stella

Vivienne Westwood Couture 2023

V hlavní roli hra s látkou. Šatům Stella jednoznačně vévodí asymetrické řešení tvořené nařasenou látkou na straně, která dále splývá do dramatické postranní vlečky. Oko upoutá také dekonstruovaný korzet s hlubokým vykrojením v přední části. A samozřejmě látka pokrytá 3D okvětními plátky.

Supernova

Vivienne Westwood Couture 2023

Asymetrický korzetový model zaujme perlovým povrchem, kombinací dlouhého a krátkého rukávu, spoustou nápadných mašlí i minisukní z transparentního tylu, který tvoří také efektní dlouhý plášť suplující vlečku. Kombinace prvků dodává modelu nádech romantiky jako z jiných světů.

Moonlight

Vivienne Westwood Couture 2023

Šaty v úzké siluetě připomínají svým pojetím antické sochy. Asymetrický korzetový živůtek na jedno rameno zdobí pohyblivé perlové řetízky, sukně s uzlem na boku v měkkých obloucích splývá k zemi. Výrazným dekorativním prvkem šatů je také nádherný zlatavý hedvábný krep, z něhož jsou ušity.

Interstellar

Vivienne Westwood Couture 2023

Korzetové úzké šaty s hlubokým výstřihem a v netradiční délce ke kotníkům přitahují pozornost díky úchvatné stříbřité krajce, která v kličkách obepíná tělo a tvoří nepřehlédnutelnou čtyřmetrovou watteau vlečku. K modelu patří vysoké designové rukavice ze stejného materiálu.

Lyra

Vivienne Westwood Couture 2023

Elegantní minimalistické šaty v patchwork stylu střídajícím kontrastní materiály jsou neuvěřitelně ženské. Modelovaný korzet s přiznanou strukturou zvýrazňuje pas a dotváří útlou siluetu, kterou vyvažuje netradičně pojatá vlečka.

Cassiopeia

Vivienne Westwood Couture 2023

Inspirace z historie. Ať už alžbětinské, z níž si model vypůjčil siluetu a styl, nebo módní, protože je odkazem na kolekci Vivienne Westwood Gold Label z roku 2014/15. Cudné šaty zdobí krajkový stojáček, nabrané balonové rukávy, zlaté řetízky a okouzlující lehoučký krajkový materiál ve zlaté barvě.

Angelica Cloud

Vivienne Westwood Couture 2023

Záplava vrstveného, transparentního, nařaseného tylu tvoří lehoučkou, a přesto pevně danou siluetu pláště se zvýrazněnými rameny, vznášejícího se jako obláček přes korzetové body. Spirálové rukávy model doplňují a dotvářejí éterické kouzlo nebeské mlhy.

Zdroj fotografií: Viviennewestwood.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close