Krátké svatební šaty. 19 stylových tipů pro každou nevěstu

Krátké svatební šaty

Krátké svatební šaty na vaši veselku jednoznačně vnesou svěží vítr. Pokud hledáte ty pravé, z našich 19 tipů si zaručeně vyberete, ať je váš styl jakýkoliv.

Krátké svatební šaty
Brides.com

Zatímco některé nevěsty touží po dlouhé oslnivé róbě až na zem, vy možná dáváte přednost zkrácené délce svatebních šatů. S krátkými svatebními šaty dáte zcela jasně najevo, že máte svůj styl a zkostnatělé tradice do něj rozhodně nepatří. Krátké svatební šaty jsou módním vyznáním a umožní vám ukázat vaše sexy nohy.

Krátké šaty umí být stejně slavnostní, jako ty dlouhé. Nabízejí velké množství variací, takže ty své si mezi nimi najde skutečně každá nevěsta. Hodí se na svatbu ve stodole, na radnici, na zámku i v luxusním resortu.

Váháte mezi délkami? Nedělejte kompromisy. Na slavnostní obřad oblékněte dlouhou róbu a krátké svatební šaty vám pak poslouží během odpolední svatební oslavy.

K výhodám krátkých svatebních šatů patří také to, že jsou praktické pro pohyb během svatebního dne – nikde vám nepřekáží žádná dlouhá sukně nebo obruče spodničky. A protože na ně padne méně materiálu, ušetříte nějakou tu korunu. A to nejen při jejich pořizování – pokud vám záleží na tom, aby vaše svatba byla šetrná k životnímu prostředí, krátké svatební šaty vám budou vyhovovat – snadněji než plesový model je využijete i po svatbě.

Krátké svatební šaty
Onefabday.com

Jak nosit krátké svatební šaty

V krátkých svatebních šatech se nevyhnete pohledům na vaše nohy. Vyberte si proto takové šaty a takovou délku, v nichž se budete cítit dobře. Povolené jsou svatební šaty v koktejlové délce nad kotníky, šaty ke kolenům, nad kolena, stejně jako odvážné minišaty.

Zajistěte si dokonale hladké nožky. S depilací se svěřte do odborné péče kosmetičky, zvážit můžete také umělé opálení – ať ze solária nebo samoopalovacím nástřikem. Jestli si netroufáte na holé nohy, zkuste punčochy ve spreji. Vypadají přirozeněji než silonky a nehrozí, že vám ujede oko.

Ke krátkým šatům jsou prakticky nezbytností nápadité střevíčky. Udělejte si z bot dominantu svého vzhledu.

Přemýšlíte, jestli se ke krátkým svatebním šatům hodí závoj? Rozhodně ano! Elegantní bude krátký birdcage závojíček, hravost vyjádří nadýchaný závoj k ramenům. Klasický dojem vyvolá závoj v délce vašich šatů. A módní jiskru kontrastu dodá ke svatebním minišatům závoj dlouhý až na zem.

Pohrát si takto můžete i s odepínací vlečkou nebo svrchní sukní. Kombinujte, objevujte, nebojte se zkoušet, co vás osloví.

Svatební kytice ke krátkým šatům by měla být spíše menší, to ale neznamená, že musí být usedlá. Naopak, povzbuďte floristku k nápaditému výběru květů a ke hravé, svěží vazbě. Buďte originální a klidně si vezměte jen jeden výrazný květ nebo snítku zeleně.

Krátké svatební šaty
Onefabday.com

Krátká délka svatebních šatů bude slušet každé postavě. Mimořádně v nich vyniknou drobné a malé nevěsty. Pokud jste naopak hodně vysoká, dejte si pozor na padnoucí délku sukně a rukávů – ať nevypadáte, že jste si šaty půjčila od mladší sestry.

Nevěstám s plnějšími tvary budou krátké šaty také slušet. Jen opatrně zvolte míru zdobení a vyhněte se tomu, které by vám zbytečně přidávalo objem, jako jsou populární volány a nadýchané rukávy.

Tip: Přečtěte si, jak vybírat svatební šaty podle postavy.

Nechte si včas připomenout, kdy se poohlížet po svatebních šatech! Mobilní aplikace Bride Advisor vám pošle zprávu, až bude pravý čas, ať to neprošvihnete a nemusíte vybírat jen ze zbytků, které na váš termín zůstaly. Stáhněte si ji už dnes, ať se na ni můžete spolehnout při svých svatebních přípravách.

19 skvělých tipů na krátké svatební šaty

Koktejlové. Délka nad kotníky nebo do půli lýtek svědčí spíš vyšším, štíhlým ženám. Je velmi elegantní a slavnostní. Krajkové provedení už jen podtrhne jedinečný dojem z těchto svatebních šatů.

Krátké svatební šaty
Davidsbridal.com

Klasické. Elegance doslova čiší z tohoto klasického setu od Johanny Ortiz s hranatým výstřihem a nadýchanými rukávy.

Krátké svatební šaty
Brides.com

Pouzdrové. K jednoduchým pouzdrovým šatům se svrchní krajkovou vrstvou vyniknou nápadné střevíčky nebo šperky. Jsou skvělou volbou jako hlavní svatební šaty ke svatebnímu obřadu, stejně jako model na převlečení na odpolední svatební hostinu.

Krátké svatební šaty
Davidsbridal.com

Vyšívané. Ozdobte své krátké svatební šaty populární květinovou výšivkou. Ve zlatém provedení jako u modelu Marchesa Notte dodá výšivka modelu neuvěřitelný šarm.

Krátké svatební šaty
Brides.com

Asymetrické. Chcete něco poutavého? Vsaďte na asymetrii. Tento prvek je velmi vděčný, protože se nedá přehlédnout, a přitom odpoutá oko od případných nedokonalostí postavy.

Krátké svatební šaty
Brides.com

Formální. Krátké svatební šaty mohou mít všechny atributy tradičních, formálních svatebních šatů, až na délku sukně. Tak jako tento model od Caroliny Herrery.

Krátké svatební šaty
Brides.com

Minimalistické. Stačí perfektní materiál a dokonalé provedení každého švu a nic dalšího nepotřebujete. Minimalistické svatební šaty nechají vyniknout vaši osobnost.

Krátké svatební šaty
Davidsbridal.com

Baletní. Nadýchaná sukně a hladký živůtek modelu od Catherine Deane nám připomínají baletku. Jste-li křehká nevěsta, které tento styl sedí, zvažte podobné svatební šaty. Budete jedinečná a okouzlující.

Krátké svatební šaty
Onefabday.com

Krajkové. Krajka je vždy sázkou na jistotu a je úplně jedno, jaký střih nebo délku sukně šaty mají. V krajce budete jednoduše zářit, a i když zvolíte krátké svatební šaty, nikdo nebude na pochybách, kdo je tady nevěsta. Kombinace krátké rovné minišaty a dlouhý rukáv je také ověřená časem.

Krátké svatební šaty
Brides.com

Barevné. Bílá je sice tradiční barvou pro svatební šaty, ale pokud ji nechcete, neváhejte. I barevné svatební šaty jsou nádherné.

Krátké svatební šaty
Davidsbridal.com

Zdobené peřím. Zvýrazněte své vnady nepřehlédnutelným zdobením. Peří nikdy nezklame – je svůdné a zábavné.

Krátk ésvatební šaty
Davidsbridal.com

S asymetrickou sukní. Nemůžete se rozhodnout mezi krátkou a dlouhou sukní? Zkombinujte je! Vpředu odhalte nohy a vzadu nechte slavnostní délku až na zem, klidně i s vlečkou. Příkladem je tento model Suzanne Neville s hladkým živůtkem a květinovou aplikací na sukni, který vám zajistí pozornost všech okolo.

Krátké svatební šaty
Onefabday.com

Sexy. Kdo říká, že svatební šaty nemůžou být sexy? Oblečení má vliv na to, jak se cítíme. A pokud se chcete cítit svůdně, vyberte si model na tělo s hlubokým dekoltem.

Krátké svatební šaty
Onefabday.com

Ke krku. Sofistikovaně působí kombinace odhalených nohou a skrytého dekoltu. Brandon Maxwell to řeší pláštíkem, který lze v případě potřeby sundat.

Krátké svatební šaty
Brides.com

S dlouhými rukávy a vlečkou. Vera Wang má vždy dokonalé nápady, mezi něž patří i tyto krátké svatební šaty s výraznými zvonovými rukávy a hlubokým výstřihem na zádech. Vlečku si můžete připnout nebo odepnout podle toho, jakou máte zrovna náladu.

Krátké svatební šaty
Davidsbridal.com

S třásněmi. Do období secese a art deco nás přenesou rovně střižené svatební šaty s výšivkou a třásněmi. Je to doba, která je pro nevěsty stále inspirující.

Krátké svatební šaty
Onefabday.com

Neokázalé. Máte malou, neokázalou svatbu, třeba jen ve dvou? Pak asi nepotřebujete šaty, kterými okolí vyrazíte dech. Zvolte pohodlí a jednoduchost. Model Theia celý září láskou. V těchto šatech vás nebude nic omezovat a své ano si můžete patřičně vychutnat.

Krátké svatební šaty
Brides.com

Retro. Vsaďte na kouzlo látek a nemusíte řešit doplňky. Jednoduché a působivé současně jsou tyto šaty s tříčtvrtečním rukávem. Prostý áčkový střih doplní výrazný materiál s retro vzorem, který je sám o sobě natolik úžasný, že další ozdobné aplikace už nepotřebuje.

Krátké svatební šaty
Onefabday.com

Odvážné. Kratičká sukně a výrazně zdobený vršek s květinovými aplikacemi zanechají dojem v každém, kdo tyto šaty značky Rime Arodaky uvidí. Jestli jste odvážná nevěsta, pro kterou je móda hra a zábava, vsaďte na podobnou kombinaci rebelství a elegance.

Krátké svatební šaty
Brides.com

Zdroj úvodní fotografie: Wedding-spot.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close