Máte tetování? Udělejte z něj promyšlenou součást svatebního stylingu

Nevěsta a ženich, tetování na paži

Zdobí vaše ruce, záda nebo jinou část těla tetování? Pak možná přemýšlíte, jak ho ve svatebních šatech skrýt. Ale proč ho naopak nezakomponovat do svatebního stylingu? Je to ozdoba, díky které mohou vaše svatební šaty získat zcela nový rozměr. Podívejte se na naši inspiraci.

Nevěsta s tetováním, ženich
Rocknrollbride.com, foto Feather and Stone

Svatba a svatební šaty, to navozuje dojem něčeho mimořádného a důstojného. Na důstojnost průběhu a vzhledu svatebního obřadu pamatují koneckonců i úřady. To však vůbec není v rozporu s tím, abyste vyzdvihli svoje tetování. Může podtrhnout vaši osobnost a jako nevěsta či ženich budete ještě stylovější, než kdybyste ho skrývali nebo ignorovali. Při výběru svatebních šatů je proto nezapomeňte vzít v úvahu a zakomponujte ho do vašeho celkového stylu, aby byl dojem dokonalý.

Buzzfeed.com

Na co myslet při výběru svatebních šatů pro nevěstu s tetováním:

  • Chci být za rebelku nebo elegantní dámu? Uzpůsobte tomu, jak velká část tetování bude vidět a nakolik se stane jen doplňkem nebo naopak hlavním akcentem outfitu. Podle toho budete sahat po odhalenějším svatebním modelu (ramínka, odhalená záda, holá ramena) nebo naopak hledat rafinované vrstvení.
  • Při zkoušení šatů zkontrolujte, jaký kus tetování bude vykukovat, aby výsledný dojem nebyl divný, např. protože bude vidět jen část ornamentu, nebo jak se váš obrázek snese se vzorem zdobení na šatech. Možná budete muset vyzkoušet víc modelů, než budete spokojená. Salony, kde vám ochotně vyjdou vstříc, najdete v mobilní aplikaci Bride Advisor, kterou si stáhněte zdarma – pomůže vám i při organizaci a plánování veselky.
  • Jaký je styl vaší kérky? Je figurální nebo ornamentální, minimalistická nebo složitě propracovaná, černá nebo barevná? Od toho všeho se může odvíjet styl vašich svatebních šatů – kontrastní nebo naopak souladný.

Intimateweddings.com

Jak kouzlit s tetováním

Při výběru šatů zvolte takový střih, který vaši tetováž přesně odhalí. Skvěle zde zahrají šaty s vykrojením na tom správném místě, s odhalenými zády nebo rameny. Podobně pro nevěsty s tetováním na noze bude jedinečným tipem vysoký rozparek.

Weddingchicks.com, foto Hannah Magro Photography

Skvěle k šatům půjdou také ozdoby, které mohou vypadat jako součást modelu, kdy na zdobení šatů naváže výzdoba kůže.

Tattooednow.com

Malé tetování může nahradit šperk nebo být takovým tím drobným detailem, který „zahraje“ při bližším pohledu.

Confettidaydreams.com, foto Christine Le Roux Photography

Naopak barevný velkoplošný výtvor se může stát dominantou vašeho stylu.

Mywedding.com

Styl tetování obvykle odráží zájmy a vkus svého nositele a možná ovlivní i vaše svatební téma, jako je tomu např. svateb gotických, rockabilly, boho, ale třeba i květinových a podobně. Barvám na vašem těle můžete dokonce přizpůsobit barevnost svatby!

Gemgrace.com

Pokud máte jemné, elegantní, květinové či filigránské tetování, bude samo o sobě motivem, který se hodí k jemným, ženským, rozevlátým  šatům. Vynikne ke stylu boho, vintage, ležérnímu a přírodnímu. Můžete ho nechat zazářit k minimalistickým šatům nebo naopak doplnit podobným stylem krajky.

Whimsicalwonderlandweddings.com

Ke geometrickému a minimalistickému tetování budou pěkné jednoduché šaty bez ozdob nebo elegantní róba čistých linií.

Carolinero.com

TIP: Že kérku nemáte, ale k šatům se vám líbí? Efekt tetování vytváří třeba průsvitné krajkové rukávy či aplikace na zádech. Anebo můžete zvolit dočasné svatební tetování, které sladíte i s družičkami a ženichem.

Weddingforward.com / Society19.com / Herzpost.com

Chcete své tetování přece jen zakrýt? Decentně ukryté a přitom nepřehlédnutelné bude pod průsvitnou látkou, která vytvoří kouzelný vrstvený efekt.

English-wedding.com, foto Sophie Bowdler

A co ženich

Má váš vyvolený potetovaná předloktí? Pak mu nic nebrání vyrolovat si rukávy.

Pokud má ozdobený krk, je zde varianta jít bez kravaty a s rozepnutým límečkem. Jinak mají muži v tomto oproti ženám nevýhodu a např. kérku na zádech během obřadu jako ozdobu nevyužijí, zatímco vy můžete. Tak hurá do toho.

Ruffledblog.com

Inspirace

Inspirujte se dalšími nápady, jak skloubit tetování a svatební šaty.

Eeddingchicks.com, @cushem78
Myweddingdiario.com
Stylemepretty.com, foto Alicia Price
Rocknrollbride.com
Weddingchicks.com, @carolinetran
Elegantwedding.ca
Weddingchicks.com

Úvodní foto: Huffpost.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close