Mimalistické svatební šaty – móda nebo životní styl?

V dnešním článku navážeme na historii minimalismu a podíváme se, jak se dnes oblékají nevěsty, které holdují tomuto stylu. Minimalismus je životní styl, není to jen způsob oblékání a bydlení. Je to upřednostnění kvality a funkčnosti. Ve svatební módě se k tomu přidává ještě čistota střihu, elegance a dokonalost provedení.

Značka Céline ve světě minimalismu znamená kvalitu

V Paříži v roce 1945 založila návrhářka Céline Vipiana se svým manželem módní butik, kde prodávali dětské boty. Luxusní zboží a oděvy začali vytvářet až v 50. letech. Od té doby se mnoho změnilo.

Pro značku Céline pracovali mnozí významní návrháři, například Michael Kors. Od roku 2008 reprezentují značku modely z dílny kreativní ředitelky Phoebe Philo, která po téměř desetiletém působení od Céline v tomto roce odchází.

Philo je autorkou dokonalé luxusní módy, která se zdá být tak jednoduchá, intuitivní a ekologická. Jedná se o minimalistické pojetí nejen šatů, ale i kabelek, které reprezentují tu nejvyšší kvalitu. Střih a proporce jsou inovativní a speciální. Oděvy z dílny módního domu Céline se dobře nosí, vynikají svou kvalitou zpracování a originalitou.

Současné minimalistické pojetí šatů

Moderní nevěsty vnímají minimalismus jako elegantní šaty, které jsou krásné střihem, materiálem, případně sestavené z několika prvků. Upřednostňují kvalitní materiály. Střih, který vytvoří padnoucí šaty lichotící postavě a zdůrazní jedinečnost nevěsty, potřebuje kvalitní materiál.

Pokud je minimalismus váš životní styl, bytostné přesvědčení nebo způsob jak žijete a žít chcete – pak jistě víte, co hledat a podle čeho se orientovat při výběru šatů, které umocní vaši individualitu.

Pokud nežijete minimalisticky uvádíme několik zásadních bodů, podle kterých poznat, zda vybrané šaty snesou zařazení do skupiny minimalismus.

Co minimalismus není

Málo látky – rozhodně to neznamená „čím méně látky použijete, tím minimalistější jste“. Nikoli, látka hlavně musí být vysoce kvalitní a používá se podle záměru.

Jednobarevnost – pokud je něco jen bílé, černé nebo v neutrálních tónech, neznamená to, že také splňuje kritéria minimalismu. Ve skutečnosti jsou střih a silueta mnohem důležitější než barva. Mistři dokáží použít i vzorované látky k vytvoření skutečného šperku minimalistického šatníku, nebo kombinovat několik barev.

Jednoduchý střih – neznamená to, že konstrukce celého oděvu je postavena na jednoduchém střihu. Často se pod elegantními šaty skrývají série složitých střihů a detailní vypracování.

Jeden druh látky – to také není hlavní kritérium. Kombinovat látky stejné barvy v různých tónech,  druzích nebo texturách, je skutečně vrcholné umění.

Minimalismus se rozšířil i díky tomu, že lidé začali více přemýšlet nad investicemi do oblečení. Nejen, jak šaty vypadají, ale z čeho jsou ušité a budou-li tak vypadat i za pár let.

Hlavní je, abyste se ve svůj svatební den cítili skvěle. Šaty jsou by měly být vaší druhou kůží. Zviditelněním vašeho vnitřního Já nebo vaší duše.

Jakému stylu dáváte přednost vy?

 

Zdroj fotografií: Pinterest, Pixabay.com

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close