Amsale jaro/léto 2023: Romantická inspirace jazzovými kluby v New Yorku

Amsale jaro/léto 2023

Jarní kolekce svatebních šatů Amsale je plná elegantních, stylových modelů, které vás přenesou do zlaté éry jazzu. Ocitnete se v klubu, kde zpívá Billie Holiday, svět se skládá z kouřových světel a stínů a voní dobrodružstvím.

Amsale jaro/léto 2023

Zakladatelka značky Amsale Aberra (1054-2018) se narodila v Etiopii, v 19 letech odešla studovat do USA a v zemi už zůstala. K navrhování svatebních šatů se dostala nečekaně. Chystala svou vlastní veselku a nebyla spokojená s nabídnou přezdobených modelů, které nabízely obchody, poplatně tehdejší módě. A proto si navrhla svatební šaty sama. Měly úspěch a nasměrovaly talentovanou ženu v její další kariéře.

Značka Amsale se stala synonymem pro designově úspornou, stylově čistou svatební a večerní módu, kterou milují celebrity i obyčejné nevěsty. Styl tohoto módního domu zachovává i nový hlavní designér Michael Cho. Je jím elegantní jednoduchost, která je přitom díky dokonale propracovaným detailům velmi působivá. Pracuje se tu s precizní ruční prací, moderní ženskostí, smyslem pro detail a nenápadným glamour kouzlem. Svatební šaty Amsale jsou optimistické a romantické, inspirované přírodou, sny a atmosférou okamžiku.

Na výlet po jazzových klubech

Zasněná romantika jazzových klubů ve starém New Yorku s pohlcující hudbou a atmosférou radosti a optimismu. Ikonické zpěvačky jako Billie Holiday v roli hlavních hvězd na obálkách magazínů, osvětlené náladotvorným bodovým světlem, takže vypadají jako noční květiny. Jedinečné, nádherné květiny kvetoucí jen v noci, tolik odlišné od tradičních denních zahradních květin, které si spojujeme se svatbami. Takhle nějak se zrodila inspirace pro svatební kolekci Amsale jaro/léto 2023.

Na šatech z této kolekce tak rozkvétá tropická povijnice bílá nebo tajuplný noční kaktus královna noci, třpyt hvězd vnášejí pajetky a krystaly, atmosféru soumraku připomínají kouřově levandulové a blush odstíny. Svatební šaty v této kolekci se sochařskou precizností modelují elegantní, ženské siluety. Vidíme plesové róby s bohatými sukněmi, vlečkami a zdůrazněnými dekolty, stejně jako ostře řezané kalhotové kostýmy. Kolekce opět pracuje s variabilním kombinováním samostatných dílů, což nevěstě umožní proměňovat se během svatebního dne a s minimálním úsilím být pro každý významný okamžik jiná a jedinečná.

„Svatební den je pro nevěstu dnem, kdy může a má zazářit, a my jsme chtěli vytvořit modely, které jí umožní vyjádřit svou osobnost a díky nimž se bude cítit maximálně sebevědomá.“

Vedoucí kreativního oddělení Sarah Swann

Modely pro noční divu

Marisol

Amsale jaro/léto 2023

Okouzlující model z hedvábného krepu v jemné barevné kombinaci ecru/blush. Úzká silueta kopíruje postavu, objem přidávají 3D aplikace ve tvaru květin ručně zdobených třpytivými pajetkami a krystalky. Na jednom rameni se pak aplikace přelévá do asymetrického ramínka. Slavnostní ráz podtrhuje tylová watteau vlečka.

Noor

Amsale jaro/léto 2023

Amsale jaro/léto 2023

Šaty z lehoučkého hedvábného gazaru upoutají na první pohled nádhernou stříbrnou výšivkou na živůtku. Ten je korzetový bez ramínek, s rovným výstřihem a hlubším vykrojením vzadu. Užší áčkovou sukni překrývá širší svrchní sukně s vlečkou a pokud toužíte být sladěná komplet od hlavy k patě, můžete přidat dlouhý závoj se stejnou výšivkou, jaká je na živůtku.

Primrose

Amsale jaro/léto 2023

Amsale jaro/léto 2023

Objem, bohatství látky a majestátnost. To jsou tři slova, která se jako první vynoří při pohledu na tyto svatební šaty. Primrose z lesklého taftu má širokou princeznovskou sukni s menší vlečkou a modelovaný živůtek se sníženým pasem. Wow efekt zde zajišťuje jednak nápaditá manžeta zdobící dekolt, ale také bohaté odnímatelné rukávy s volány.

Kalhotový kostým

Amsale jaro/léto 2023

Prakticky opakem předchozího modelu je tento účelný moderní look bez velkých kudlinek. Vypasované sako se zapínáním na jeden knoflík zdobí malé peplum, pod sakem se ukrývá korzetový top. K tomu se hodí úzké cigaretové kalhoty, jimž hravost dodává krátký zip u kotníků. Trochu nevěstovské jemnosti vnáší odnímatelná tylová svrchní sukně/vlečka.

Olena

Amsale jaro/léto 2023

Jemnost noční víly do sebe vtělily šaty Olena. Mají korzetový živůtek s rovným výstřihem a sníženým pasem, na který navazuje rozšiřující se nabraná sukně protažená do vlečky. Romantický dojem vyvolává celoplošná trojrozměrná výzdoba aplikacemi ve tvaru nočních květů. K šatům lze pořídit také odpovídající dlouhý závoj se stejným motivem na lemu.

Kabátové šaty

Amsale jaro/léto 2023

Na převléknutí na svatební party se skvěle hodí kabátkové minišaty z hedvábného saténu s dvouřadým zapínáním, které využijete i po svatbě jako delší sako.

Little White Dress s krátkým sakem

Amsale jaro/léto 2023

Amsale jaro/léto 2023

Pro neformální nevěsty, které netouží po dlouhé róbě, je zde řada Little White Dress nabízející neokázalé elegantní modely. Z ní se do hlavní kolekce dostaly šaty s lodičkovým výstřihem, přeloženou vrstvou v pase a áčkovou sukní koktejlové délky. Hlavním tahákem je originální řešení odhalených zad s malou mašličkou. Look doplňuje krátké dvouřadé sáčko.

Este

Amsale jaro/léto 2023

Amsale jaro/léto 2023

Dechberoucí elegance úzkých pouzdrových šatů s korzetovým vrškem bez ramínek s tvarovaným výstřihem a překládaným efektem. Úzká sloupová sukně je opět doplněna širší svrchní sukní do řasené vlečky s velmi zajímavým obloukovým zakončením do tvaru okvětních lístků. K šatům se hodí bohatě zdobený návlek na paže s motivem drobných kvítků, který tvoří vhodný kontrast k minimalistické jednoduchosti šatů.

Martine

Amsale jaro/léto 2023

Amsale jaro/léto 2023

Velmi žensky působí tyto pouzdrové šaty na tělo s mírně se rozšiřující sukní a odnímatelnou vlečkou. Hluboký zavinovací výstřih s manžetou a spadlými ramínky modeluje elegantní dekolt a upozorňuje na pěkné paže. Okouzlujícím dojmem pak působí žakárový květinový vzor pokrývající celé šaty. K nim se hodí vzít dlouhý závoj se stejným motivem.

Luca

Amsale jaro/léto 2023

Svatební šaty klasického střihu s netradičními efekty. Top se srdíčkovým dekoltem doplňují špagetová ramínka a rafinovaný tvar zádového vykrojení. Tylová sukně nasazená v pase se postupně rozšiřuje do elegantního objemu. Kouzlo něžnosti dodávají ručně vyráběné květiny rozprostřené po celých šatech. K dispozici je také závoj se stejným květinovým motivem.

Tatum

Amsale jaro/léto 2023

Model okouzluje už svou jemnou, tlumenou levandulovou barvou doplněnou světlejším potiskem květin. To ale není vše. Krásnou postavu tvaruje řasený živůtek se zavinovacím efektem bez ramínek, zato s hlubokým vykrojením na zádech, a naprosto vás dostane bohatá sukně s řasením vzadu a na bocích, prodloužená do vlečky.

Bea

Amsale jaro/léto 2023

Jemný dívčí look vám zajistí svatební šaty Bea, které vsadily na vrstvení, třpyt a iluzi. Svrchní tylová vrstva, překrývající korzetový živůtek bez ramínek, je pošitá třpytivými pajetkami a korálky a vytváří transparentní ramínka výstřihu do V. Stejná vrstva třpytivého tylu tvoří také sukni a je protažená do menší vlečky.

Zdroj fotografií: Amsale.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close