Secesní svatba ve stylu Alfonse Muchy. Šik, elegantní a sexy inspirace

Svatba ve stylu Alfonse Muchy, secese. Nevěsta.

Máte rádi plakáty Alfonse Muchy s jejich bohatou zdobností, záplavou květin, elegantními šperky a oslavou ženskosti? Uspořádejte si v jeho stylu jedinečnou secesní svatbu, na kterou vaši hosté jen tak nezapomenou. Víme, jak na to.

Secesní svatba, svatba podle Alfonse Muchy. Ženich a nevěsta.
Asyaphotography.com

Své slavné plakáty tvořil Alfons Mucha na samém sklonku 19. století, v době, kdy celý svět nadšeně očekával novou éru a budoucnost vypadala nádherně. Společnost byla šťastná a všichni se chtěli bavit. A to je přece ideální atmosféra pro oslavu nového manželství.

Muchův styl, neboli art nouveau či secese, je známý velkou dekorativností, důrazem na detail, oblými liniemi a spoustou jemných přírodních motivů, jako jsou květy nebo motýlí křídla. Je oslavou smyslné ženskosti a kvetoucí přírody. Vtělit ho do svatebního stylu tedy nebude vůbec obtížné.

Secesní svatba
Mrspandp.com

Začněte tiskovinami

Jako výtvarník zanechal Alfons Mucha obrovské množství inspirace. Tiskoviny v jeho duchu jsou přímo nutností. Ať vyberete geometrické vzory, květinový motiv nebo stylizovaný muchovský portrét vás dvou, styl bude hostům rázem jasný. Vše podtrhne typické písmo.

Zazzle.com / Aandbebridalshop.com / Glamourandgraceblog.com

Nemáte ještě grafika, který by vám s výrobou pozvánek pomohl? Najdete ho v mobilní aplikaci Bride Advisor. Stáhněte si ji a ušetřete si nervy při svatebním plánování. Je to zdarma!

Vyberte místo

Secesní svatba se může odehrát v nějakém romantickém kusu přírody či zahradě v plném květu, které podtrhnou přírodní inspiraci. Dokonalou perlou je horský pavilon Tančírna v Javorníku v Rychlebských horách.

Tančírna
Georgshalle.cz

Elegantně se budete cítit v kulisách historické vily, z nichž mnohé dnes slouží jako hotely nebo restaurace a pořádají i svatby. Příklady: Villa Voyta Praha, Löw-Beerova vila Brno, Vila Primavesi Olomouc, Villa Hrdlička Česká Lípa. Synonymem pro secesní palác je pak Obecní dům v Praze.

Možná najdete nějaký i menší altánek nebo kašnu, které se stanou krásnou kulisou pro vaše svatební fotografie.

Nevěsta u kašny, secesní svatba.
Storyboardwedding.com

Bohatá výzdoba

Secesní svatba si žádá zdobnost. Dekorace místa pro svatební obřad a hostinu by měla být bohatá. Všemu vévodí rozevláté květinové kompozice, v nichž dominují pivoňky, velkokvěté růže i exotické květy. S tím ladí i kytice nevěsty, která je také velká a volně uvázaná.

Weddingchicks.cz / Festivalbrides.co.uk / Decoweddings.com / Heyweddinglady.com / Boards.styleunveiled.com
Secesní svatba, květinová dekorace
Mrspandp.com

Přidejte zlaté doplňky, klícky, křišťálové flakonky, paví pera, vlající drapérie a závěsné krystaly. Chybět by nemělo ani luxusní sametové sofa.

Barevnost bude nejčastěji teplá. Zlatá, okrová, bílá, vínově rudá či smaragdová podtrhnou elegantní a stylový dojem.

Mrspandp.com / Wedluxe.com / Glamourandgraceblog.com
Asyaphotography.com

A co takhle muchovská dekorace do fotokoutku?

Art nouveau svatba, dekorace do fotokoutku, papírový měsíc.
Offbeatbride.com

Jídlo a pití jako dekorace?

Dotáhněte vše k dokonalosti a domluvte se s personálem kuchyně na bohatě nazdobených talířích. Vyberte bohaté, barevné a šťavnaté menu, využijte jedlé květy. Pijte rudé víno a šampaňské. Originální bude také květový čaj, který si hosté sami připraví.

Secesní svatba
Mrspandp.com

Sladký bar ozdobí jemné zákusky s květinovým dekorem a samozřejmě secesní svatební dort.

Svatební dort ve stylu Alfonse Muchy.
Flickr.com / Bridalguide.com

Nevěsta jako Sarah Berhnardt

Plakáty se slavnou pařížskou herečkou Muchu proslavily. Stylizujte se do jejího looku i vy. K tomu budete potřebovat volné a vlající svatební šaty ve vintage stylu, které mohou zdobit například bohaté korálkové aplikace, květinové výšivky, krajka a vlečky. Holá záda či vysoké rozparky nejsou vůbec na škodu.

Secesní svatba, vintage nevěsta.
Mrspandp.com
Secesní svatební šaty, vintage svatební šaty.
Tidebuy.com / Cameobridal.co.uk / Bellethemagazine.com
Burnettsboards.com

Skvělým detailem jsou filigránsky zdobené střevíčky a kabelka.

Svatební střevíčky.
Salonofthedames.com / Decoweddings.com

Vlasy nechte rozpuštěné nebo vyčesané do velkého, ale volného uzlu v týle. Ohromte hosty s bohatým květinovým věncem nebo ozdobnou zlatou čelenkou na hlavě a jemně zdobenými šperky.

Styleunveiled.com / Joanneflemingdesign.blogspot.com / Bellasugar.com / Etsy.com
Svatební šperky.
Identitydiamonds.com / Crystalsgems.com

Ženichovi nesmí chybět v klopě korsáž s velkým květem a secesní manžetové knoflíčky. Berete si přece dokonalého gentlemana.

Svatba, novomanželské focení.
Asyaphotography.com

Zdroj úvodní fotografie: Storyboardwedding.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close