Slavnostní účes podtrhne vzhled nevěsty. Toto jsou trendy svatební účesy pro rok 2020

Co by to bylo za nevěstu bez speciálního slavnostního účesu. Někdy ale není lehké se rozhodnout, který ze všech těch krásných kadeřnických výtvorů si vybrat. Přinášme vám inspiraci v podobě účesů, které budou hitem v sezóně 2020. A potěšující je, že řada z nich je nadčasových a budou vypadat skvěle i v dalších letech!

Foto Heather Waraksa

Dlouhé nebo krátké, nakadeřené či rovné, spletené do uzlu nebo rozpuštěné? Ozdobené vlasovými šperky a doplňky nebo cudně přikryté závojem? V oblasti svatebních účesů je toho opravdu hodně na výběr.

Účes musíme vyladit se stylem svatby a svatebních šatů, které nevěsta zvolí. K bohémskému nebo vílímu stylu budou krásné rozpuštěné a polorozluštěné vlasy i volný, ležérní uzel. Zato vznešená elegance si žádá propracovaný výčes nebo hollywoodské vlny.

Pixabay.com

Vyberete-li si z vlasových stylů a doplňků, které vám v tomto článku představíme, budete na své svatbě skutečně zářit.

Květinová víla

Obřím hitem letošního roku jsou podle návrhářů květiny ve vlasech. Můžete zvolit jednoduchý květ na stranu, stále oblíbený květinový věneček nebo korunku, ale když květiny milujete a chcete do toho jít doslova po hlavě, klidně si nechte ve vlasech vytvořit pořádné aranžmá. Hodně květin v účesu si návrháři zamilovali a někteří doporučují skoro až „kytice do vlasů“.

Prettydesigns.com
Unsplash.com

Samozřejmě volte květy a bohatost aranže podle svatební barevnosti a stylu. Máte možnost mít ve vlasech květiny ze své svatební kytice? Bude to naprosto dokonalé.

Zaplétání

Už pár let se všeobecné oblibě těší copy. A tak bylo jen otázkou času, kdy tento trend pronikne i do svatebního světa. Zaplétání dokáže i bez ozdob vytvořit velice zajímavé a efektní účesy.

Weddingwire.com

A nemyslete si, že máme na mysli jen klasické holčičí cůpky. Kadeřnice ovládají nejrůznější techniky zaplétání a proplétání, umí vytvořit korunky z copů, různé vrkoče, vlasy můžete mít úplně zapletené či spletenou jen horní část vlasů a zbytek nechat volně splývat na záda.

Podmínkou pro tento styl účesu jsou samozřejmě dlouhé a zdravé vlasy, ale použít se dají i různé příčesy. Copaté účesy se, stejně jako květinové, báječně hodí pro uvolněný, neformální styl, boho a rustikální nevěsty.

Unsplash.com

Žehlení

Zcela opačný dojem vzbudíte, když budete mít naprosto hladké, pečlivě vyžehlené rozpuštěné vlasy s pěšinkou uprostřed. I bez ozdob bude tento účes vypadat svátečně, když vlasům dodáte zářivý lesk. Musí být samozřejmě zdravé, umyté a pečlivě upravené.

Danielle Elizabeth Inc.

Tento minimalistický účes perfektně doplní taktéž minimalistické svatební šaty, ideálně ozvláštněné nějakým zajímavým, sofistikovaným detailem.

Krátce a strukturovaně

Možná jste z předchozích řádků nabyli dojmu, že trendy ve svatebních účesech se týkají jen dlouhovlasých nevěst. Můžeme vás ale uklidnit. Kadeřníci nabízejí možnosti i pro nevěsty s kratším sestřihem.

Mnohdy se slavnostní dojem pro krátký účes vytvoří doplňky, jako jsou čelenky nebo sponky. Ale jde to i bez toho. Letos bude totiž v kurzu struktura. Bohaté a vrstvené účesy vypadají skutečně slavnostně, i když vlasy sahají jen na ramena.

Weddingwire.com

Barvy a barvičky

Absolutním hitem pro odvážné a trochu rebelské nevěsty jsou barevné vlasy. Ale nemluvíme tady o obyčejné blond, zrzavé nebo kaštanové. Chcete-li být nezapomenutelná nevěsta, jděte do jemně růžové, lila nebo zelenkavé.

Samotnou barvu může doplnit ještě ombré efekt. Věřte, že tento váš vlasový styling si svatební hosté rozhodně zapamatují.

Weddingwire.com

Třpytivé čelenky

Pokud chcete mít klasický dlouhý či kratší závoj, vezměte si ho. Super trendy ale letos budou jiné vlasové ozdoby: vedle už zmíněných květin ve vlasech, které ale víc než doplňkem jsou součástí účesu, se budou letos nosit výrazné čelenky, hřebínky a sponky.

Měly by být osázené kamínky, flitry či glitry, třpyt a lesk se víc než doporučují. Podle návrhářů mají být výrazné, klidně vycpané pro větší objem, případně doplněné malým závojíkem, zkrátka nepřehlédnutelné.

Reem Acra

Krásně dozdobí jednoduché účesy a budou kontrastem k minimalistickým svatebním šatům.

Stuhy a mašle

Podobnou funkci plní také výrazné stuhy a mašle. Jsou-li to předvázané hotové mašle na připnutí, opět mohou být vycpané a třpytivé. Nosí se ale i uvázané přímo ve vlasech s volně splývajícími dlouhými konci.

Stuhy a mašle perfektně doplní copy a ohony.

Weddingwire.com

Být sama sebou

Našly jste se v některém z těchto účesů? Skvělé, teď jen najít tu pravou kadeřnici, která vám ho vytvoří. Třeba na ni natrefíte v mobilní aplikaci Bride Advisor, která je zdarma ke stažení na internetu. Najdete tam nejen tipy na svatební dodavatele, ale také přímé kontakty, takže se s nimi můžete rovnou spojit.

Prettydesigns.com

Pokud vás ale žádný účes nezaujal a stejně byste raději jemné vlny, ležérní culík nebo volný uzel, jděte do nich. Budou v této sezóně také populární, i když se nejedná o horké novinky. Svatební styling musí nevěstě sedět, aby se po celý den cítila krásná a sama sebou. Jen tak si svůj den naplno užije.

 

Zdroj úvodní fotografie: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close