Barevná a chic. To je svatba ve stodole podle trendů roku 2024

Svatba ve stodole 2024

Láká vás romantická svatba ve stodole, ale máte pocit, že letos frčí spíš exkluzivní místa, zámky a hotely? Nenechte se mýlit, stodoly jsou pořád velmi oblíbeným místem pro oslavu manželství. Když do prostředí zakomponujete trendy této sezóny, všichni budou nadšení.

Svatba ve stodole 2024
Unsplash.com

Přes nejrůznější glamour vlivy jsou rustikální svatby pořád oblíbené. Nejen mezi snoubenci, ale i hosty. Nabízejí totiž uvolněné, neformální pozadí pro příjemnou oslavu, umožňují slavit na čerstvém vzduchu v nenuceném prostředí.

Jaké trendy vládnou rustikálním svatbám v roce 2024?

Výrazné barvy. Letošní svatby jsou barevné a to platí i pro ty, které se odehrávají ve stodole. Samozřejmě, že k rustikálnímu stylu se skvěle hodí jemné pastely a pokud se vám líbí, směle do nich. Ale skutečným hitem jsou syté, intenzivní, zářivé tóny vyjadřující radost a energii.

Bohaté květinové dekorace. Záplava květin vládne veselkám už delší dobu. A k venkovskému prostředí se mimořádně dobře hodí. Vsaďte při své svatební výzdobě na květy a zeleň. Dodají dotek přírody, ale také elegance.

Zdobené stropy. Stodola s trámovými stropními konstrukcemi nabízí dokonalou příležitost pro výzdobu: trámy, ale i svislé sloupy hustě omotejte světelnými řetězy nebo rostlinami. Květinové stropy jsou letos velkým floristickým trendem a právě tady najdou skvělé uplatnění.

Speciální bary. Cool vibes vytvářejí stylové bary. Samozřejmě s příslušnou nabídkou: potěšte hosty zemitými koktejly, servírujte whisky, gin nebo pivo z místních minipivovarů.

Nápaditý catering. Stejně tak můžete oslnit podávaným občerstvením. Připravte něco nápaditého, originálního. Ať už mluvíme o samotných pokrmech nebo neokoukaném způsobu servírování, jakým jsou například samoobslužné stanice, kde si každý zkompletuje svoje jídlo podle chuti, nebo o jednohubkách na lžičku či porcích do skleničky. Jinou možností je dodat jídlu příběh, například tím, že ho budete připravovat z lokálních a udržitelných surovin.

Udržitelnost. Právě udržitelnost je již stálou součástí přemýšlení o svatbách. Ve stodole se budou přírodní a poctivé materiály jako dřevo nebo kámen nejlépe vyjímat, padne tam také lokální občerstvení a místní sezónní kvítí.

Využití okolí. Už jsme zmínili zdobení trámů ve stodole, stejně tak ale můžete jako dekoraci využít i venkovní okolí. Nachystejte například pohodové posezení pod ovocnými stromy, které ozdobte třeba světly nebo stuhami.

Rustikální dekorace. Juta a dřevěná kolečka se už úplně nenosí, ale jsou jiné druhy dekorací, které mají venkovský šmrnc, ale přitom i špetku elegance. Jsou to třeba koše s květinami, pařezy a samorosty, květinové oblouky a stěny z – nejlépe lokálních – květin. Svatební tabuli nezapomeňte doplnit o mosazné svícny a lucerny. Hravost zaručí velký letošní hit – jedlé dekorace zakomponované mezi květinami na stolech.

Elegantní tabule s rustikálním twistem. Chcete svatbu ve stodole, ale zároveň toužíte po elegantní svatební tabuli? To se nevylučuje. Potáhněte stoly klidně zářivě bílými ubrusy. Můžete je ale doladit třeba takovým drobným detailem, jako je rustikální potisk či výšivka. Dobrým řešením jsou také běhouny – tím, že kryjí jen střed stolu, zaručí vytříbený styl, ale současně umožní, aby vynikla kresba dřevěné desky stolu.

Vhodné místo. Samozřejmě, základem pro úspěšnou rustikální veselku je dobře vybraná lokalita. Proto tady máme 3 úžasné tipy.

Hajnýho stodola na Šumavě

Hajnýho stodola
Hajnyhostodola.cz

Hajnýho stodola je příjemné místo uprostřed šumavské přírody. Součást bývalé Schwarzenberské hájovny vyklidili a zvelebili současní majitelé pro rodinnou svatbu. Pak jim ale přišlo líto vymazlený prostor nechat opět ladem, a tak se rozhodli začít ho nabízet pro svatby i dalším párům.

Hajnýho stodola
Hajnyhostodola.cz

Ideální místo pro snoubence, kteří milují přírodu a chtějí prožít celou svatbu na jednom místě. Obřad na louce, hostinu ve stodole nebo na dvoře před ní, zábavu v dalších prostorách, jako je samostatný bar, chladná rautová místnost, ohniště, louky a les k relaxaci nebo pro svatební focení. Vybraná menší skupinka se může také ubytovat.

Hajnýho stodola
Hajnyhostodola.cz

Kapacita:

  • stodola – 80 osob
  • ubytování – 14 osob

Statek 100dola v Lanškrouně

Statek 100dola
Statek100dola.webnode.cz

Statek 100dola má nejen vtipný název, ale také nabízí skvělé prostředí pro svatbu. Leží v obci Luková nedaleko Lanškrouna a má více než stoletou historii, během které se ale na statku vystřídali jen tři majitelé. Z toho ti poslední, Jirgesovi, koupili už rozpadající se objekt a citlivě ho rekonstruovali s využitím svých znalostí historie a starých zapomenutých řemesel.

Statek 100dola
Statek100dola.webnode.cz

Snoubencům a jejich hostům nabízejí skvělou atmosféru, rozmanité prostory (stodolu, dvůr a velkou zahradu, hospůdku, kuchyni, herničku pro děti). Výhodou je, že objekt se dá celý uzavřít, takže máte zaručené soukromí a bezpečí.

Statek 100dola
Statek100dola.webnode.cz

Na statku můžete mít obřad, oslavu i nocleh. Zajistí pro vás vše, co si budete přát. Jídlo, pití, sladkosti, dekorace, květiny, koordinaci svatby, hudbu, vizážistku… Pokud máte své dodavatele, lze se domluvit na kombinaci.

Kapacita:

  • celkem – až 200 osob
  • stará stodola – 120 hostů
  • hospůdka – 50 hostů
  • ubytování – 50 hostů

Stodola u Bečvy, Hranice na Moravě

Stodola u Bečvy
Facebook.com/stodolaubecvy

Stodola u Bečvy, to je příjemné místo na břehu řeky, nedaleko Hranic na Moravě. Pocestným nabízejí výborné občerstvení, usměvavý personál a pěkné prostředí s romantickými kachlovými kamny s krbem jako v pohádce. Samozřejmostí je venkovní posezení pod ořechem. Děje se tady spousta akcí, třeba nedávno svatební mini-trh.

Stodola u Bečvy
Facebook.com/stodolaubecvy

Tam se toto místo představilo z pohledu toho, co zajímá snoubence. Díky kontaktům na dodavatele vám pomůžou zařídit, co potřebujete, ve spolupráci se svatební koordinátorkou Janou Kubáčovou se o vás postarají od A do Z.

Stodola u Bečvy
Facebook.com/stodolaubecvy

Je to zbrusu nové svatební místo, buďte těmi, kdo ho vyzkouší jako jedni z prvních. Mají ještě volné termíny pro letošní rok, pro bližší informace navštivte jejich facebookové stránky, kde můžete majitele také kontaktovat.

Zdroj úvodní fotografie: Curradinebarns.co.uk, foto Tammie Louise Photography

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close