Svatební noviny stále potěší hosty i v roce 2024

Svatební noviny

Jak zabavit svatebčany, když se vzdálíte na focení? Jak jim předat důležité informace? Připravit něco na památku? Odpovědí jsou svatební noviny. Přečtěte si, jak je pojmout v roce 2024.

Svatební noviny
Brides.com

Svatební noviny byly v určité době nezbytnou součástí snad každé svatby. Pak se trochu stáhly z výsluní, ale jejich čas opět přichází. Je to drobnost, která vaše hosty potěší, pobaví, rozesměje nebo informuje o všem důležitém.

Pro vás to může být příjemně strávený čas při svatebních přípravách, kdy trochu zvolníte a budete se sami bavit. Bude jen a jen na vás, co do nich dáte, jak je pojmete obsahově, vzhledově, zkrátka můžete tam obtisknout svoji osobnost.

Proč mít svatební noviny

Svatební noviny
Novinissimo.cz

Vyplníte pauzy v programu, hlavně, když vy jako novomanželé musíte na chvíli pryč, třeba na focení nebo převlékání.

Pokud se hosté mezi sebou příliš neznají, získají témata pro konverzaci.

Noviny můžete pojmout romanticky jako příběh vaší love story, nebo jako humoristický a křížovkářský magazín s vtipy a luštěnkami. V každém případě hosty pobaví či dojmou a přispějí k patřičné náladě celé svatby.

Když připojíte pár stránek s omalovánkou, hrou či pohádkou, zabavíte i ty nejmenší hosty.

Noviny můžou být také zdrojem důležitých informací. Přidejte do nich program dne, menu, nápojový lístek, odkaz k prohlédnutí svatebních fotek a tak dále.

Pro hosty to bude pěkná památka na vaši svatbu, kterou si odnesou domů. Nezabere moc místa, ale když ji po letech vytáhnou, rádi zavzpomínají, jak příjemně jim s vámi ten den bylo.

Tip: Určitě si schovejte jeden výtisk také vy, ať se máte nad čím smát nebo dojímat.

No a nakonec – zasloužíte si v tento den být na titulní stránce aspoň jednoho magazínu, nemyslíte?

Co do nich

Svatební noviny
Monarej.cz

Lámete si hlavu, jaký by měl být obsah vašich svatebních novin? Inu, je to celé na vás.

Obvykle obsahují představení snoubenců. Popis vašeho seznámení nebo žádosti o ruku, něco o vašich zájmech a koníčcích nebo nějaké veselé či dojemné příhody z vašeho vztahu. Vaše osobní příběhy zajímají hosty v tento den nejvíc.

Většinou nechybí ani harmonogram dne, případně menu nebo nápojový lístek, popis nabídky sladkého baru atd. Případně další praktické informace, například ohledně ubytování. Přidejte i návod, jak nechávat svatební audiovzkazy, co dělat se svatebním stromem nebo instaxem, pokud něco takového máte.

Zařazena bývá i zábavná složka – různé vtipné horoskopy, křížovky nebo sudoku, kvíz o tom, jak dobře znáte novomanžele, nebo i novomanželský dotazník, jak se oni sami znají navzájem. To vše proložte vtipy o manželství nebo dojemnými příběhy o lásce.

Dalším tipem jsou obecnější informace o svatebních výročích, tradicích a zvyklostech.

Přidat můžete různé svatební hry nebo už zmíněnou sekci pro děti.

Pokud se vaše svatba koná na nějakém zajímavém místě, nebojte se přidat informace i o něm, třeba hosty inspirujete k procházce už během dne nebo k rodinnému výletu někdy v budoucnu.

A co potom s nimi? Můžete je rozmístit na židle před obřadem, nebo je položit ke každému místu u svatební tabule. Pěknou vintage variantou je malý roztomilý kolportér, který je bude rozdávat u příchodu k obřadu nebo na hostinu.

Moderní svatební noviny v roce 2024

Svatební noviny
Vepisto.cz

Rozhodně jsou osobní. Sdílejte s hosty svůj příběh. Jak jste se potkali, co je pro váš vztah důležité, co vás čeká. Můžete tímto způsobem také dát do souvislostí téma svatby – například když popíšete svoji vášeň pro Sicílii, kam jste jeli na svoji první společnou dovolenou, hned bude jasné, proč máte středomořsky laděnou veselku.

Vypadají profesionálně. Klidně si je nechte ve stylu módních magazínů vytisknout a svázat na kvalitní papír i s lesklou obálkou! Připravte si cool a elegantní design, skvělé fotky, atraktivní obsah.

Šetří přírodu. Milý je ale také klasický novinový styl na tenčím papíru svázaném stužkou – když zvolíte recyklovaný papír, ochráníte přírodu.

Pokud si netroufáte sami, svěřte se do rukou odborníků, třeba Moniky Rejlové (Monarej) nebo Novinissimo. Další možností jsou šablony ke stažení, ty profesionální koupíte třeba na Vepišto.cz

Tip: Jestli se nechcete připravit o tu zábavu z tvoření, ale chtěli byste trochu podpořit, přihlaste se na kurz výroby svatebních novin.

Zdroj úvodní fotografie: Newspaperclub.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close