Polaroid na svatbu zdarma vám půjčí Polagraph. Víme, jaké novinky mají pro svatební sezónu

Polagraph – půjčovnu instantních fotoaparátů, jako je Polaroid a Instax – z našich stránek už dobře znáte. Největší peckou v jejich nabídce z pohledu nevěsty a ženicha je asi to, že nabízejí zapůjčení foťáku zdarma při zakoupení pouze nafocených fotek. Pro letošní svatební sezónu ale přinášejí řadu dalších skvělých novinek. Jaké to jsou a jak je ovlivnila pandemie koronaviru? 

Obrázky s retro nádechem a hotové papírové fotky ihned k dispozici, to je fotokoutek od Polagraphu. Jejich služby jsme vám představili už dříve, najdete je samozřejmě v mobilní aplikaci pro organizování svatby Bride Advisor a dlouhodobě také nabízíme slevu pro čtenáře našeho magazínu. Proto jsme také chtěli zjistit, co je nového v této svatební sezóně.

Novinky ve světě skvělých svatebních fotek od Polagraphu

I v letošní nezvyklé svatební sezóně přinášíte novinky. Začněme tou možná největší, a tou je nyní již možnost nafocení nejen polaroidových, ale i klasických digitálních svatebních fotografií vaším profesionálním fotografem. Jak tato služba funguje?

Jsme sice primárně analogoví fotografové, ale protože jsme si vědomi, že ze svatby většinou chcete mít obojí – polaroidy, autentické analogové fotky třeba z jednorázovek, ale i digitální fotky z celého dne, rozhodli jsme se pustit i do těchto vod.

Máme dva fotografy, Kristinu a Honzu, se kterými už dlouho spolupracujeme a fotí pro nás prakticky vše. Vlastně skoro všechny fotky, které můžete vidět na sociálních sítích Polagraphu, jsou právě od nich. Proto jsme si jisti, že se na ně můžeme maximálně spolehnout a svěřit jim do rukou celou svatbu, během které jsou schopni udělat mnoho krásných a perfektních digitálních fotek, ale zároveň i nafotit fotoalbum plné Polaroidových portrétů svatebčanů a doplnit ho jejich přáními a podpisy. Funguje to perfektně, a zatímco na digitální fotky si holt novomanželé musí počkat, než budou upraveny, ty polaroidové a analogové dostanou od našich fotografů ještě v den svatby.

V reakci na výrazné změny ve svatební sezóně kvůli koronaviru jste si pro zákazníky připravili různé zajímavé nabídky…

Víme, že bylo kvůli koronaviru mnoho budoucích novomanželů postaveno před rozhodnutí, jestli svatbu uskutečnit nebo odložit, ať už na podzim nebo na příští rok. Jasně, že fotograf ani Polaroid není to nejhlavnější svatební téma, ale i tak jsme si říkali, že bychom jim rádi usnadnili toto těžké rozhodování a alespoň trošku pomohli ulehčit od situace, a proto jsme zavedli několik věcí, které se zatím skvěle osvědčily.

Především si u nás můžete rezervaci udělat zcela nezávazně a kdykoliv ji stornovat. Snížili jsme také minimální počet snímků, které si k zapůjčenému foťáku musíte odebrat, protože si myslíme, že tento rok přeje i komorním svatbám v menším počtu lidí. Také jsme rozjeli zasílání Polaroidů a Instaxů kurýrem až domů, aby nebylo nutné pro foťák běžet do města. V hlavně máme ještě spoustu dalších vylepšení, ale doufáme, že korona-problémy jsou už za námi. Svatební sezóna je v plném proudu a jsme moc rádi, že mnoho párů to neodradilo a jejich vysněný a jistě dlouho chystaný den se rozhodli uskutečnit, i když to ještě před pár týdny mohlo vypadat beznadějně. Teď už ale máme spousty zpráv a fotek ze spousty moc povedených svateb!

Váš klasický hit ale zůstává – půjčení fotoaparátu zdarma. Který fotoaparát je mezi snoubenci nejoblíbenější nebo který doporučujete?

Ano, stále půjčujeme zdarma klasické Polaroidy a Instaxy. Zdarma si půjčíte foťák a zaplatíte pouze za fotky, které s ním nafotíte. Nejoblíbenější je Instax Wide, který dělá fotky velikosti 9x10cm a který máme na letošní sezónu za super cenu 28 korun za fotku, což je oproti loňskému roku další příjemná změna.

Zábavné svatební focení

Máte tipy na originální foto pro novomanžele?

Klasikou, která je velmi oblíbená, je Polaroidové fotoalbum. Náš fotograf (anebo kdokoliv z vašich blízkých, koho focením pověříte a zapůjčíte pro něj od nás foťák) s Polaroidem v ruce na svatbě odchytne rodinné příslušníky a nejlepší přátele, aby je Polaroidem vyfotil, fotku ihned nalepil do fotoalba, nechal napsat přání a podpis a na konci dne tak novomanželům předal krásné fotoalbum plné vzpomínek, přání a fotek těch nejbližších. Je to vždycky až dojemný moment, a navíc je super, že novomanželé mají fotky ihned v ruce. Polaroidy jsou taky skvěle autentické, všem to na nich sluší a mají neskutečnou atmosféru. Zaručený úspěch.

Nově teď také děláme portréty novomanželů na velkoformátový Polaroid 8×10. Ten si můžete představit jako takový ten starý fotoaparát z filmů – takové to, kdy se fotograf schová pod černou plachtu a vy se nesmíte ani pohnout, aby fotografie byla ostrá – pak foťák strašně cvakne, zakouří se z něj a je hotovo. To samozřejmě trochu přeháním, ale je to skutečně starý veliký profesionální fotoaparát, který však fotí Polaroidy ve velikosti papíru A4. Fotka je také hotová ihned a má všechny charakteristiky klasického Polaroidu, jako krásné barvy, jemnou kresbu a retro nádech. Ty fotky jsou vážně neskutečně krásné a díky svojí velikosti jsou opravdu nenapodobitelné a jedinečné. Mnoho novomanželů si takto nechá udělat předsvatební portrét, který si pak pověsí doma – anebo i přímo na svatbě tak občas fotíme portréty rodiny a podobně.

Co je lepší – klasický statický fotokoutek, nebo fotograf, který pobíhá mezi svatebčany a dělá momentky?

Strašně záleží na tom, jak máte svatbu naplánovanou, jaké místo máte pro focení vybrané a také samozřejmě kdo a jak bude fotit. Já jsem příznivce spíše toho „pobíhání“ mezi hosty, protože fotky jsou pak autentičtější a i rozmanitější, což je dáno tím, že se lidé fotí na různých místech a v různých pózách či situacích.

Ale fotokoutky jsou velmi populární, protože se dá velmi hezky pracovat s jejich vizuálem, dají se vymyslet krásné rekvizity a podobně. Právě třeba rekvizity děláme na míru s různými českými ilustrátory, jako třeba Karolínou Strykovou, a mají velký úspěch.

A co vás nejvíc oslovuje na polaroidových/instaxových fotografiích?

Polaroid vám okamžitě vykouzlí úsměv na tváři. Ten moment, kdy fotka vyjede z fotoaparátu a vybarvuje se vám v rukou, je k nezaplacení. Navíc je to vždy jeden jediný originál, neexistuje možnost ho namnožit, okopírovat, vyretušovat. Zkrátka tak, jak to fotograf vyfotí, tak fotka vyleze, tak ji dostanete a když ji ztratíte, tak už je prostě po ní.

Tyhle vlastnosti Polaroidu jsou v dnešní době ohromně výjimečné a obzvlášť si jich ceníme. Kromě této autentičnosti je samozřejmě ale oblíbený i pro svoje vizuální kvality, kdy má nenapodobitelný vzhled – nejenom daný tím typickým formátem a rámečkem, ale i barevností, jemnou kresbou a často také nedokonalostmi, které mu dávají takový ten oblíbený retro nádech.

Kontakty

Pro úplnost připomínáme všem, kdo jsou touto svatební fotozábavou stejně nadšení jako my, kde a jak Polagraph kontaktovat.

Můžete je také navštívit v jejich prodejnách/galeriích v Praze (Husinecká 14) a Brně (Pekařská 34).

 

Zdroj fotografií: Polagraph.cz

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close