Namíchat si na svatbu vlastní parfém na míru? U Alchymisty v Brně to je možné!

Která žena by neměla ráda svět vůní! Správně vybraná vůně pozvedne náladu, zažene stres, vytvoří tu pravou atmosféru, ba dokonce může za jistých okolností působit i léčivě. Toužily jste někdy po parfému vytvořeném jen a jen pro vás? Své přání si můžete splnit v parfumerii Alchymista v Brně.

Kdy jindy by měla žena krásně vonět, když ne ve svůj svatební den? Vlastní parfém na míru dodá vašim vzpomínkám na svatbu další rozměr, připomenete si ji pokaždé, když podobnou vůni ucítíte. A je to neuvěřitelně romantické.

Namíchání parfému je navíc samo o sobě krásným, nevšedním zážitkem, který můžete spojit se svatebními přípravami, užít si ho třeba s maminkou nebo svědkyní, nebo jím zahájit rozlučku se svobodou.

Jak to probíhá

Parfumerie Alchymista sídlí v centru Brna v Solniční ulici, ale pozor, ať nebloudíte, vchod je z Opletalovy. Vzhledem k velkému zájmu je nutné se na schůzku předem objednat. Rezervační systém mají na webu, takže si můžete v klidu vybrat volný termín. Pokud by se však náhodou stalo, že vám žádný nebude vyhovovat nebo už bude všecko plné, stačí zvednout telefon a domluvit se osobně. Pro tyto naléhavé případy se vždy najde nějaký extra rezervační čas, takže se nemusíte bát, že byste to do svatby nestihla. Budete-li si chtít namíchat parfém přímo na svůj svatební den, ozvěte se týden až dva předem a určitě něco najdete.

Číslo telefonu: 775 949 733

Ve stylové prodejně plné tajemných lahviček vás uvítá sám Alchymista, tedy majitel obchůdku pan Hassan Šejk. Potom si pohodlně sednete, dáte si šálek kávy nebo čaje a popovídáte si. O vás, o tom, jaké vůně máte ráda, co byste od parfému chtěla, kdy ho hodláte používat. Budete samozřejmě také čichat a vybírat, co se vám líbí. Možná se mezi řečí dozvíte i něco ze zajímavého životního příběhu Alchymisty.

Pan Hassan pochází z rodiny výrobců parfémů. Narodil se v Jordánsku a vyrůstal v Sýrii, tedy zemích, kde se parfémy vyráběly už v době, kdy Evropa neměla o něčem takovém ani ponětí. Poté studoval výrobu vůní také ve Francii, kolébce moderního parfémářství. Můžete si tedy být jistí, že svému řemeslu dokonale rozumí.

To ale není vše. Správný výrobce parfémů musí mít nejen teoretické znalosti, ale především talent a čich. A k tomu umění poznat, co kterému klientovi sedí. Ani jeno panu Hassanovi nechybí, přesto se zpočátku se živil v sektoru finančnictví. Až když ho životní cesta zavedla do Brna, rozhodl se vrátit k tomu, co ho nejvíc baví, a založit si tady krámek, kde by si každý mohl namíchat svou vlastní vůni. A zbytek už zažijete na vlastní kůži.

Když vás Alchymista trochu lépe pozná, přidá své znalosti vůní a vaše představy a přání a doporučí vám ideální voňavou kompozici. Můžete si samozřejmě zvolit i cokoliv jiného, ale ženy, které už svůj parfém mají, se shodují, že se trefil. A pak konečně přichází zlatý hřeb celého setkání, kdy si pod odborným vedením pana Hassana vlastnoručně namícháte svoji vůni.

Sezení trvá asi 30 minut a stojí 700 Kč. Za to si odnesete 50 ml jedinečného parfému v krásném flakonku. A k tomu luxusní zážitek, díky němuž jste se cítila jedinečná a který zdůraznil punc jedinečnosti i u vašeho významného dne.

Zážitek jako dárek

Je asi zbytečné dodávat, že vlastní parfém není nutné využít jenom ve svatební den a jen pro nevěstu. Alchymista nabízí také dárkové poukazy, které se mohou hodit jako neotřelé poděkování pro maminky nebo dárek k Valentýnu, výročí a narozeninám. A světe div se, pro parfémy si sem přicházejí i muži. Co takhle sladěné svatební vůně pro ni i pro něj?

Pokud se do svého parfému zamilujete a budete ho chtít používat opakovaně, není problém. U Alchymisty si veškeré kombinace pečlivě evidují. Možná je ale lepší volbou příště si namíchat zase jinou kompozici, třeba pro nadcházející roční období, další speciální příležitost nebo i jen pro jinou náladu. Co říkáte?

 

 

Zdroj: Alchymista.cz, Unsplash.com

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close