„Přála jsem si trochu osobnější přístup a vidět i v drobnostech lásku k řemeslu.“ říká Bára, majitelka e-shopu se svatebními doplňky

Mnoho nevěst se při vybírání svého svatebního outfitu potýká s menším problémem, kterým je často volba spodního prádla a podvazů, které si lze na svůj „den D“ vzít. Ano, je zde možnost, vzít si to, co již máme doma, proč si ale neudělat radost a nekoupit si nějaké, jenž budou přímo „svatební“. Svatební blog opět trochu pátrall a narazil na tento krásný e-shop, nesoucí příhodný název Do roka a do dne. A kromě dobrého jména, má i dva majitele, kteří se nám rozhodli odpovědět na několik otázek.

Na vašich webových stránkách jsem si všimla jmen autorů projektu. Proto by nás zajímalo, kdo jsou Bára a Tom?

V první řadě jsme manželé, parťáci a dva lidi, co se mají rádi. Poznali jsme se před sedmi lety na vysoké škole v ateliéru Grafického designu, který jsme oba vystudovali. Tomáš po škole u grafiky zůstal a pracuje jako grafický designer, já se trochu zaběhla a v tuhle chvíli působím jako redaktorka lifestylového časopisu.

Co nám můžete říct o projektu Do roka a do dne? Jak celý nápad vznikl, kdo za tím stál?

Celý nápad vznikl před dvěma lety, když jsme s Tomem plánovali svatbu. Byla jsem zklamaná z výběru svatebních šatů i z kvality doplňků, které jsou u nás k dostání. Přála jsem si trochu osobnější přístup a vidět i v drobnostech lásku k řemeslu. Mrzelo mě, že jsem doplňky nakupovala v zahraničí a v tu chvíli jsem si řekla, že bych budoucím nevěstám ráda dopřála možnost nakoupit kvalitní a s láskou vyráběné produkty i tady u nás. Tak se vlastně zrodil nápad na e-shop. Oslovila jsem několik dodavatelů, s Tomem jsme vyladili internetové stránky, a zhruba po roce jsme náš e-shop spustili. Já mám na starosti obchod a Tom se stará o všechny technické záležitosti. V tuhle chvíli je to pro nás spíš koníček, ale rádi bychom ho postupně rozvinuli do fungujícího byznysu.

Co ve svém e-shopu nabízíte? Je něco, čím u nevěst „bodujete“?

Velký úspěch mají především svatební podvazky a hedvábné kalhotky. Nakupují je jak samy nevěsty, tak družičky a kamarádky jako dárek. Ne každá nevěsta má možnost, koupit si vlastní svatební šaty. Podvazek je však něco, co vám může zůstat na památku po celý život, časem ho můžete darovat své dceři, a tak pak své… Zkrátka se může stát takovým “rodinným stříbrem,” které se bude v rodině předávat z generace na generaci. Proto si dáváme záležet, aby byly všechny naše produkty kvalitní, vyrobené tak, aby se z nich naše nevěsty mohly radovat i po letech.

Máte i kamennou prodejnu nebo se zaměřujete pouze na internetový prodej?

Zatím fungujeme jen jako e-shop, ale do budoucna bychom rádi otevřeli i kamenný obchod.

Kromě e-shopu, jsou i nějaká jiná místa, kde jste?

Můžete nás najít na Facebooku, na Instagramu (pod tagem @dorokaadodne) a nově teď i na Pinterestu. Nejvíc fanoušků máme v tuto chvíli na Instagramu. Tahle platforma nás hodně baví. Sdílíme na ní nejen naše produkty, ale i spoustu svatebních nápadů a inspirace.

Máte pro budoucí nevěsty nějaký tip či radu? Čím se při své práci řídíte?

Je pro nás hodně důležité upřednostnit kvalitu před kvantitou. Raději pořídíme jednu opravdu kvalitní věc, než tři méně kvalitní. To je i naše rada pro budoucí nevěsty. Svatba bývá poměrně drahou záležitostí, dobře si tedy zvažte, do čeho chcete zainvestovat, a bez čeho se naopak obejdete.

Je nějaký váš produkt, který byste mohli doporučit? Co je u vašich zákaznic oblíbené?

Těší nás a velmi oblíbené jsou již zmiňované svatební podvazky. Krásné jsou ale i ručně vyráběné ozdoby do vlasů. Díky ruční výrobě je každý kousek originál.

Máte s vaším projektem nějaké další plány do budoucna?

Plánů máme v tuhle chvíli spousta. Rádi bychom do projektu zapojili i české návrháře a lokální značky, a určitě chceme rozšířit sortiment i o drobné dárky a dekorace.

Je něco, na co se mohou nevěsty těšit? (nějaká akce, novinka, apod.)

V nejbližší době je to rozšíření sortimentu o jednoho amerického dodavatele, se kterým v tuto chvíli jednáme.

Chcete našim čtenářkám něco vzkázat?

Nespěchejte. Svatba je krásná událost, kterou si budete pamatovat navždycky. Užijte si proto každou chvíli svatebního dne i jeho plánování. Zároveň si ale uvědomte, že svatba je jen jeden den ve vašem životě, a nevadí, když nebude 100% perfektní. To nejdůležitější je, s kým pak celý svůj život strávíte.

Zaujala vás nabídka e-shopu? V tom případě vám doporučujeme, shlédnout sociální sítě, na kterých najdete  ještě více informací a širší nabídku.

Instagram, Pinterest, Facebook

Zdroj: Do roka a do dne, Martin Faltejsek

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close