Macramé dekorace jsou stále tady. Prohlédněte si jejich podobu pro rok 2021

Macramé svatební dekorace, boho svatba

Boho a přírodní svatby byly obřím trendem v uplynulých několika letech a také letos jich ještě hodně uvidíme. Oblíbenou výzdobou pro tento typ svateb je macramé. Inspirujte se našimi tipy na svatební macramé dekorace.

Svatební macramé dekorace, boho svatba
Designrulz.com

Boho svatba je pohodová, nekonvenční a neformální. Velice často se jedná o komorní události, což vyhovuje požadavkům na veřejné akce v covidové době.

Oblíbeným motivem je příroda: záplava lučních květin, pampová tráva, les. I nevěsta připomíná lesní vílu. Dekor je neokázalý, ale přesto do detailu promyšlený. Snad žádná boho svatba se neobejde bez macramé prvku.

Macramé, česky drhání, je technika, kterou se vytvářejí nádherné krajkové vzory z provázků zavazovaných na uzlíky. Dají se tak vytvořit všelijaké šperky či dekorace, od jednoduchého náramku, po velké ozdobné stěny. TIP: Naučte se tuto techniku a vytvořte si vlastní macramé dekorace a šperky.

Jotopie na Youtube.com

Macramé dekorace pro letošní rok

Macramé ozdoby vyniknou na zmíněných boho oslavách, ale skvěle doplní také rustikální a přírodní veselky, či dokonce retro událost ve stylu 70. let.

V roce 2021 jsou tyto dekorace věrny pojetí boho-chic. Tedy velmi propracované, jemné a vyladěné. V této sofistikované podobě kombinují boho rozevlátost s nádechem elegance. Nejsou to jen lapače snů, ale spousta jiných detailů. Objevují se na neočekávaných místech, jako například svatební kytice či příbory.

Nejčastěji je na svatbách k vidění přírodní bílá barva, ale nic vám nebrání vyladit vaše macramé dekorace v barevných tónech vaší svatby.

Macramé stěna

Macramé dekorace na svatbu
Offbeatbride.com

Klasické svatební oblouky a slavobrány jsou vždy oblíbeným prvkem. Podpoří slavnostní náladu, ukážou styl vaší svatby a vypadají luxusně na svatebních fotkách. Ozdobte je drhaným motivem a živými květinami.

Nebo si vyberte nástěnný závěs, paraván a podobnou velkoplošnou dekoraci.

Závěs na květiny

Macramé dekorace na svatbu
Designrulz.com

Květináče nebo vázy visící ze stropu mohou vyvolat magický dojem. A když se budou vznášet v objetí jemné drhané krajky, bude to velmi efektní a éterické. Vše můžete ještě prokombinovat se světelnými řetězy a máte perfektní náladovou výzdobu.

Dekorační běhoun na svatební tabuli

Macramé svatební dekorace, boho svatba
Onefabday.com, foto Ben Q Photography

Macramé perfektně doladí svatební stůl. Šik styl vytvoří křišťálové sklenice, elegantní zlaté příbory a kaligraficky psané jmenovky. Venkovský styl zase podtrhne dřevo a přírodní kvítí.

Drobnosti na svatební stůl

Boho svatba, boho chic, macramé
Onefabday.com
Macrame dekorace, drhané svatební dekorace, boho svatba, venkovská svatba
Paperandlace.com

Dekorace na příbory, vázičky, svícny, jmenovky… Drhaná drobnost může být přesně tím prvkem, který odliší vaši svatební výzdobu od ostatních, a stane se onou pověstnou třešničkou na dortu.

Ozdoby na židle

Macrame svatební dekorace, boho svatba
Onefabday.com, foto Iluminen

Populární jsou závěsy na opěradlo židle pro nevěstu a ženicha, ale originální budou třeba i drhané polštářky na venkovskou lavici nebo do relaxačního koutku.

Součást svatební kytice

Svatební kytice, macrame dekorace
Onefabday.com, foto Dawn Charles Photographer
Macramé korsáž pro ženicha
Southboundbride.com

Ozdobte svou svatební kytici macramé wrapem na stonky. Mezi živé květy můžete nechat zakomponovat macramé květinu. Anebo, pokud nepotřebujete živou kytici, nechte si rovnou vyrobit celou drhanou kompozici – ušetříte přírodu a kytka vám nikdy neuvadne!

A dolaďte i svého novomanžela – macramé dekorace jako součást jeho korsáže se vzorem, který odpovídá vaší svatební kytici, bude zlatým hřebem vašeho svatebního stylu.

Motiv na svatební dort

Macramé svatební dort, boho svatba
Onefabday.com

Máte macramé svatbu? Nezapomeňte na svatební dort! Ať už ho necháte ozdobit marcipánovým vzorem, nebo skutečnou drhanou ozdobou. Vaše cukrářka a dekoratérka se mohou kreativně vyřádit.

Motiv nádherně vynikne v přírodní a bílé barvě, kdy vytváří něžný a čistý dojem.

Závěs na zasedací pořádek

Svatební macramé dekorace, drhané dekorace na svatbu, boho svatba, venkovská svatba, boho-chic
Onefabday.com, foto Story + Colour

Z dalších detailů může zaujmout třeba síť na zavěšení zasedacího pořádku. Náš tip – macramé vypadá perfektně zkombinované s matně zlatým či mosazným kovem a geometrickými detaily.

Dárek pro svatební hosty

Macramé svatba
Etsy.com
Hammocktown.com / Somabu.com / Pinterest.com

Jak dosáhnout dokonalosti, pokud jde o svatební styl? Darujte hostům drobnou drhanou upomínku. Klíčenka, náramek nebo malý lapač snů jim vždy připomenou vaši svatbu.

O hosty pečujte i během dne a připravte třeba vlastnoručně drhané žabky pro unavené nožky. Ocení je pochopitelně především hosté letní veselky. K odpočinku zase bude lákat macramé houpací síť.

Svatební macramé dekorace, boho svatba, nevěsta
Ropeandroot.com
Macramé dekorace, výzdoba svatebního stolu
Paperandlace.com
Southboundbride.com / Pinterest.com / Thespruce.com

Zdroj úvodní fotografie: Amazon.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close