11 tipů, jak se cítit skvěle ve svatebních šatech

Nevěsta, svatební šaty

Svatební šaty, to je vysněná nádhera: hluboké výstřihy, holá záda, korzety, krajkové vlečky. Pokud se na své svatbě chcete cítit šik, ale současně i příjemně, věnujte pozornost našim tipům, jak si užít celý svatební den v pohodlí.

Svatební šaty, nevěsta
Pixabay.com

Svatební den je dlouhý a nabitý událostmi, které chcete naplno prožít. Výběr pohodlných šatů, v nichž si budete moci ty nádherné chvíle užívat, aniž by vás cokoliv omezovalo, je proto skutečně důležitý. Možná už máte v hlavě své vysněné šaty, ale když konečně dojde na věc a vy je objevíte, čeká vás zklamání. Po vyzkoušení totiž zjistíte, že se v nich necítíte. Aby se to nestalo, zaměřte se při výběru svatebních šatů na několik detailů, které mohou rozhodnout o tom, jak se budete ve svůj velký den cítit. A také, jak na něj později budete vzpomínat.

11 tipů pro vaše pohodlí

1. Udržte si svůj osobní styl

Nenechat se přemluvit do svatebních šatů, které jsou sice módní a překrásné, ale není to váš styl, může být jedna z nejtěžších věcí v předsvatebních měsících, ale zároveň i jedna z nejzásadnějších. Vy sama nejlépe víte, jaký je váš osobní styl, v čem se cítíte jako „vy“. Svatební šaty se musí líbit a sedět nejdřív vám, pak ženichovi a až potom se můžete zajímat, co na to ostatní. Oni v nich celý den oblečeni nebudou!

Nevěsta, svatební šaty
Weddingwire.com

2. Vyberte si tu pravou barvu

Uvažujete, proč vůbec mluvíme o barvě, když vy chcete svatební šaty prostě bílé? Protože i bílá má mnoho odstínů a ne každý lahodí všem typům pleti. Ledově bílá, šampaňská, offwhite nebo nazlátlá – to je jen pár možností, které máte. Přečtěte si více v našem dřívějším článku, kde jsme se této otázce věnovali podrobně.

3. Oblékněte tu správnou velikost

Mnoho nevěst udělá tu chybu, že si vybere šaty ve velikosti, do které hodlá do svatby zhubnout. To se ale vždy nepodaří. Těsné a škrtící šaty jsou přitom to poslední, co během svatby potřebujete. Jděte do své skutečné aktuální velikosti. Raději si dejte tu práci a najděte střih, který lichotí vaší postavě. O střizích jsme už dříve napsali podrobný článek. Pokud do dne svatby přece jen zhubnete, salony mají obvykle švadleny, které šaty zaberou, větší velikost z malé se ale dělá obtížněji.

4. Neodhalujte víc, než chcete

Hluboký výstřih patří ke svatebním šatům odedávna. Holá záda jsou zase trendem posledních několika let. Pokud chcete být in, ale necítíte se komfortně, když odhalujete příliš mnoho kůže, zvolte transparentní látku, která vytvoří požadovanou iluzi prosvítající pleti, a přitom zakryje vše, co potřebujete.

Nevěsta, svatební šaty s holými zády
Stylemepretty.com

Jestli máte obavy, že si šaty budou žít vlastním životem, a nechcete, aby vykouklo či sklouzlo, co nemá, využijte tipy od světových stylistů. Proti nečekanému vzniku rozhalenky se hodí oboustranná lepicí páska nebo úplně obyčejný malý zavírací špendlík. Podprsenku bez ramínek nebo samodržící punčochy zajistí silikonové proužky z vnitřní strany. Aby se vám na silonky nelepila sukně, vyperte je v aviváži nebo postříkejte lakem na vlasy či speciálním antistatickým sprejem. Proti odřeným stehnům pak pomůže tuhý antiperspirant.

5. Spodní prádlo je základ

Skutečný základ. Sebelépe padnoucí šaty to nezachrání, když vás škrtí podprsenka. Výběru spodního prádla pod svatební šaty věnujte stejnou pozornost, jako šatům samotným. Ideální je prádlo neviditelné a bezešvé, z prodyšných přírodních materiálů. Krajku si nechte až na svatební noc.

Samostatnou kapitolou je stahovací spodní prádlo pod svatební šaty. Pomůže vytvarovat postavu, ale pokud na ně nejste zvyklá, raději si celodenní pobyt v něm nejdřív vyzkoušejte.

6. Myslete na pohodlné boty

Při nákupu bot se soustřeďte nejen na to, jak vypadají, ale i na pohodlí. Platí totéž, co u šatů: vyberte si svoji skutečnou velikost. Ani příliš velké, ani malé boty, vám nezajistí pohodlí. A jestli na těch luxusních jehlách à la Popelka trváte (což naprosto chápeme!), přejděte k naší radě číslo 7.

7. Na party se převlékněte a přezujte

Exkluzivní model svatebních šatů a střevíčků, který se tak dokonale vyjímal při romantickém obřadu, kdy jste si řekli své ano, a který vypadá tak skvěle na svatebních fotkách, nemusí patřit k nejpohodlnějším. Elegantním řešením je – po oficiální části svatebního dne se prostě převléknout a přezout do outfitu také slavnostního, ale mnohem ležérnějšího.

Svatební šaty
Hwevents.com

8. Mějte KPZ

Ať už ve vlastní kabelce, u svědkyně nebo třeba u maminky, nevěsta by měla být vybavena základními věcmi v „krabičce poslední záchrany“: náhradní silonky, balzám na rty, náplast na puchýře, bezbarvý lak na nehty tvoří nutné minimum. Kdo nechce být překvapen, může přihodit mini šitíčko na drobné opravy a antiperspirant či parfém pro všechny případy. A nezapomeňte na základní pomůcky pro úpravu líčení – pudr a rtěnka to jistí.

9. Odpočívejte

Poslední dny před svatbou jsou nabité většími či menšími dramaty a o stres není nouze. Přesto se snažte hodně spát, relaxovat, pijte čistou, neslazenou vodu a nezapomínejte jíst. Když budete odpočatá, nic vás jen tak nerozhodí a celkově se budete cítit víc v pohodě psychicky, ale i fyzicky.

Nevěsta v bílých svatebních šatech, jak se cítit pohodlně na svatbě
Stylemepretty.com

10. Omezte kávu, alkohol a ovocný džus

Nafouknuté břicho během oslavy své svatby asi nechce řešit žádná nevěsta. Na slavnostní oběd zvolte nenadýmací menu. A už den před svatbou omezte příjem kofeinu, alkoholu i slazených nápojů, které mohou podráždit vaše zažívání.

11. Obklopte se pozitivními lidmi

Vyhýbejte se lidem, kteří mají sklon k přehánění, nevyžádaným radám a zbytečné kritice. Naopak, buďte v blízkosti každého, kdo vás podpoří a povzbudí, ať se ve svůj svatební den cítíte jako královna.

Zdroj úvodní fotografie: Phxere.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close