11 fantasticky osvěžujících letních drinků na svatbu

Letní osvěžující drinky na svatbu

Čeká vás svatba v horkém létě? Myslete na pitný režim svých hostů. Máme pro vás tipy na 11 nejlepších alko i nealko drinků na prázdninovou veselku.

Letní osvěžující drinky na svatbu
Yeahweddings.com

Pestrá nabídka nápojů pro všechny hosty je zárukou úspěšné svatby. Připravte na viditelném a snadno dosažitelném místě designový samoobslužný drink bar s nealkoholickými nápoji nebo zorganizujte barmanskou show. Populární bude degustace vína, bar se šampaňským nebo prosecco van. Čechy jistě potěší také výběr piv.

Barevné koktejly jsou skvělé v tom, že můžete mít alkoholickou i nealkoholickou verzi, jsou tedy vhodné i pro děti či lidi, kteří alkohol nechtějí, ale přitom mají chuť na zajímavý a dobře vypadající nápoj. Míchané nápoje a limonády obvykle hrají všem barvami a lákají k ochutnání. Tady jsou nejlepší tipy pro letošní sezónu.

5 vynikajících receptů na osvěžení bez alkoholu

1. Bellini mocktail

Letní nealkoholické drinky na svatbu
Sansdrinks.com.au

Zářivě žlutý, svěží a dokonale letní. Tak by se dal popsat tento drink pro všechny milovníky sladkého ovoce. Najdete v něm mražené mango, broskev nebo směs tropického ovoce, meruňkový nektar a vineu. Nejlepší je ledově vychlazený, pro pikantnější vyznění ozdobený snítkou máty.

2. Limonáda z lesních plodů

Letní nealkoholické drinky na svatbu
Hy-vee.com

Klasika, kterou určitě potěšíte nejednoho dětského i dospělého hosta. Spojuje v sobě útok snad na všechny smysly. Zrak potěší krásné syté barvy bobulí, čich ovocná vůně a chuťové buňky zase osvěžující sladkokyselé tóny i možnost nejen se napít, ale také mlsat ovoce ze sklenky. Fantastický efekt zajistí zejména, když bobule nejdříve necháte zkaramelizovat.

3. Jablečný fizz s bylinkami

Letní nealkoholické drinky na svatbu
Countdown.co.nz

Jablečný mošt, zázvorová limonáda a troška medu vytvoří perfektní osvěžení pro fanoušky domácké a ne příliš přeslazené chuti. Když přidáte snítku rozmarýnu, tymiánu nebo černého bezu, nápoj získá další, příjemně kořeněný tón. Doplnit můžete ledem a plátky jablíček.

4. Sodovka s levandulí a limetkou

Letní nealkoholické drinky na svatbu
Foodduchess.com

Neotřelá chuť a vůně levandule vás uklidní při každém stresu, což jako nevěsta možná oceníte. Svěží sladká limetka a ledové bublinky vás zase proberou při únavě z horka. Smíchejte přírodní levandulový sirup s limetkovou šťávou a perlivou sodou, ozdobte a podávejte.

5. Melounovo okurkové osvěžení

Letní nealkoholické drinky na svatbu
Artintheage.com

Rozmixujte meloun s okurkou a kouskem řapíkatého celeru nebo fenyklu. Přidat můžete také sladký agávový nektar. To celé podávejte pořádně vychlazené, s drceným ledem a plátky okurky a melounu. Zaručeně tak porazíte každou vlnu veder a udržíte svoje hosty svěží a hyratované.

6 ostřejších míchaných nápojů – s alkoholem

1. Aperol spritz

Letní míchané drinky na svatbu s alkoholem
Ancoraweddings.com.au

Letní klasikou posledních let je bezesporu tento hořkosladký italský osvěžující drink. Vypadá a chutná jako samotné léto a nemůžete s ním udělat chybu. Aperol, prosecco, soda a čerstvý pomeranč tvoří doslova neodolatelnou kombinaci. Nádherná šťavnatá oranžová barva už jen podtrhuje dokonalost nápoje.

2. Melounový vinný střik

Letní alkoholické míchané drinky na svatbu
Bourbonandhoney.com

Střik z bílého vína, s perlivou sodou a ledem, patří k oblíbeným letním drinkům. Je lehký, osvěžující a přitom vcelku spolehlivě zaručí, že vás ani po celoodpoledním lehkém popíjení nebude bolet hlava. Oživte tuto zaručenou kombinaci něčím novým: přijdete plátky limetky a místo ledu vložte do sklenky zmražené kostky melounu.

3. Malinové mojito

Letní alkoholické míchané drinky na svatbu
Spicysouthernkitchen.com

Je vaším favoritem koktejl z bílého karibského rumu, limetky, třtinového cukru, sody, ledu a záplavy máty? Určitě jím potěšíte i nejednoho hosta. Moderní twist vašemu baru dodá jeho malinová variace. Stačí na dno přidat rozdrcené maliny a případně místo klasického rumu použít malinový. Pokud vám vadí malinová semínka, nejdříve plody propasírujte přes sítko.

4. Mražená broskvová sangría

Letní alkoholické míchané drinky na svatbu
Whitneybond.com

Mix vína, brandy a ovoce získá eleganci, když zvýrazníte jeden druh ovoce, v tomto případě broskve. A když to celé podáváte mražené, získáte skvělou ledovou tříšť, ale s alkoholem a připomínkou španělského slunce. Jak na to? Dejte do mixéru plátky zmražených broskví, bílé víno, meruňkové brandy, pomerančový likér triple sec a led. Rozmixujte do hladka a podávejte.

5. Mražená ananasová margarita

Letní alkoholické míchané drinky na svatbu
Asoucykitchen.com

Svatba s letní až plážovou atmosférou se neobejde bez lehoučké margarity. A pokud se vám zalíbila myšlenka alkoholické ledové tříště, hodí se na ni právě i tento nápoj, obohacený o ananas. Zmražené ovoce smíchejte v mixéru s čerstvou limetkovou šťávou, tequilou, pomerančovým likérem a ledem. Rozmixujte a při podávání ozdobte třeba snítkou máty.

6. Hugo

Letní alkoholické míchané drinky na svatbu
Portandfin.com

Hledáte něco lehkého, ne moc sladkého, voňavého a přiměřeně alkoholického, ale zatím jste nenašli? A znáte koktejl zvaný Hugo? Obsahuje prosecco, citrónovou šťávu, čerstvou mátu a bezový sirup. Podává se ve sklenici plné ledu. A pokud je opravdu velké horko nebo chcete mít tento drink ještě lehčí a jemnější, na závěr můžete přidat trochu perlivé vody.

Zdroj úvodní fotografie: Willowthecaravanbar.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close