Vánoční stromeček jako svatební dekorace. Spojte kouzlo Vánoc a jedinečnost svatebního dne

Vánoční svatba

Prosincová svatba získá neuvěřitelné kouzlo, když využijete vánoční výzdobu, která tuto část roku provází. Čtěte v našem velkém vánočním speciálu, jak zakomponovat vánoční stromeček do svatebního tématu.

Vánoční stromeček na svatbě
Marrymetampabay.com

Svatba a Vánoce, to je mimořádně emotivní kombinace. Podívejte se, jak pozvat vánoční atmosféru do vašich svatebních oslav.

K vykouzlení té pravé nálady poslouží v případě Vánoc mnoho známých předmětů a dekorací. Pokud bychom však měli vsadit na jediný symbol vánočních svátků, bude to vánoční stromeček. Když ho využijete, bude každému jasné, jaké svatební téma jste zvolili, a i po letech z fotek vyvolá živou vzpomínku na pohodu toho velkého dne.

A navíc nabízí neskutečné množství designových příležitostí pro výzdobu! Vánoční stromeček může být tradiční, folklórní, minimalistický, moderní, elegantní, hravý i neobvykle originální.

Vánoční stromek jako svatební dekorace
Marthastewart.com, foto Claire Morgan
Vánoční stromek jako svatební dekorace
Mintroom.ca / Onefabday.com
Vánoční stromek jako svatební dekorace
Onefabday.com

Tipy pro svatební dekorování o Vánocích:

  • Vánoční svatba vám pomůže ušetřit za výzobu v případě, že místo vaší oslavy již má sváteční dekorace a ty souzní s vaším vkusem. Pak se vám nabízí využít to, co se na místě už nachází, a zakomponovat do toho dotek vaší osobitosti.
  • Na vánoční výzdobu restaurace ale nespoléhejte. Někde naopak nechávají volný prostor, aby si svou výzdobu vytvořili snoubenci podle svého gusta. Raději se tedy předem zeptejte, jak to s výzdobou mají právě ve vaší vybrané lokaci.
  • Doplňte vánoční stromek o další sezónní zeleň, jako je jmelí, chvojí, cesmína atd. Pomůže nejen zdůraznit téma, ale také vyplnit hluchá místa v prostoru.
  • Nezapomeňte na osvětlení! Vánoční řetězy a svíčky dokreslí atmosféru. V minimalistickém pojetí dokonce postačí ozdobit stromeček jen žárovkami. A nemusí jít ani o tradiční jehličnan.
Vánoční strom jako svatební dekorace
Loveincmag.com
Vánoční svatba
Blog.stylishwedd.com

TIP: Zlákali jsme vás a rozhodli jste se vystrojit si příští rok vánoční svatbu? Nakupte výzdobu v lednu nebo mezi svátky! V povánočních výprodejích pořídíte sezónní drobnosti za supervýhodné ceny.

7 tipů, jak využít vánoční stromeček na vaší svatbě

Využijte vánoční stromeček jako součást prostředí při focení. Krásně bude vypadat jako středobod prostoru i jako pouhá rozsvícená součást pozadí.

Vánoční stromek jako svatební dekorace
Lea-annbelter.com
Vánoční strom na svatebních fotkách
Onefabday.com
´Svatební focení u vánočního stromku
Gettingmarriedinkent.co.uk

Vánoční stromeček v hlavní roli jako dekorace místa obřadu, při kterém si řeknete své „ano“? Ano! Ozdobte okolí oltáře jedním nebo více stromky a na židle přivažte větvičky.

Vánoční svatba
Weddingchicks.com
Vánoční svatební výzdoba
Wedding-venues.co.uk
Výzdoba svatby o Vánocích
Modeandthecity.net / Momooze.com

Co by to bylo za vánoční svatební hostinu bez vánočního stromu? Tato dekorace místnosti, kde se koná vaše svatební oslava, vnese do prostoru sváteční atmosféru.

Vánoční svatební dekorace
Brideandblossom.com
Vánoční svatební výzdoba
Blog.balsamhill.com
Výzdoba vánoční svatby
Purewow.com

Vánoční stromek ale může posloužit i jako výzdoba samotné svatební tabule. Umistěte na stůl ministromečky místo centrální květinové vazby. Využijte motiv také pro jmenovky či ubrousky.

Vánoční stromek jako výzdoba svatební tabule
Wedding-venues.co.uk
Vánoční stromeček na svatební hostině
Marthastewart.com, foto Lori Blythe Photography
Jak skládat ubrousky na svatební stůl
Diys.com

Zasedací pořádek bude zábavnější, když instrukce přivážete na stromeček.

Vánoční stromeček na svatbě
Ruffledblog.com, foto Alicia King Photography

Využijte vánoční stromeček v místnosti při svatební zábavě jako strom přání. Hosté na něm mohou zanechat osobní vzkaz pro novomanžele a tím původně holý stromek během večera ozdobit. A znáte nějaké lepší místo na svatební dary, než pod stromečkem?

Vánoční stromeček na svatbě
Summerscottagehome.com
Vánočn ístrom jako svatební dekorace
Marthastewart.com, foto Kelli Durham

Zamilovali jste se do myšlenky udělat z vánočního stromku centrální téma vaší svatební oslavy? Pak se nabízí také ideální místo – ať už jen pro fotky nebo i pro svatební obřad – a to lesní školka! Vyzdobte venkovní stromečky a nechte se unášet jejich kouzlem.

Vánoční svatba
Boho-weddings.com, foto MadBou Photo
Svatba o Vánocích
Brides.com

Drobnosti a dekorace s motivem vánočního stromku

Pokud máte smysl pro detail, nabídněte hostům také tematický svatební dort a sladkosti ve tvaru stromku. K tomu výborně poslouží například dezert croquembouche, perníkový stromek, ale i obyčejné vyskládané čokoládové kuličky.

Svatba o Vánocích
Onefabday.com / Loveandlavender.com / Preppykitchen.com / Blog.stylishwedd.com / Slice-of-heaven.net
Vánoční svatební sladkosti
Pinterest.com / Petitandsmall.com / Chiarapassion.com
Vánoční svatební sweet bar
Wedding-venues.co.uk

Dárky pro hosty? Jedině s motivem vánočního stromečku! Může jít o pěknou ozdobu, kterou si poté doma pověsí na vlastní stromeček, aby jim každé Vánoce připomínala vaši svatbu, nebo ministromeček na zasazení.

Vánoční sárky pro svatební hosty
Bookmyweddingnow.com / Handmadeweddinginvites.blogspot.com / Etsy.com

Téma mohou nést také svatební tiskoviny: pozvánky, jmenovky, programy a podobně.

Vánoční svatební pozvánky
Domesticallyblissful.com / Etsy.com / 365greetings.com
Vánoční svatební dekorace
Marthastewart.com, foto Maura Mcevoy

Nebo uplatněte jen jednotlivé motivy spojené se zdobením vánočního stromku – světelné i dekorativní řetězy, ozdoby nebo špičky, které podpoří sváteční styl.

Vánoční svatební výzdoba
Wedding-venues.co.uk

Úvodní fotografie: Diys.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close