Svatba s motivem sněhových vloček. Křehká nádhera jako ze zimní pohádky

Svatba s motivem sněhových vloček

Zimní svatba má mnoho předností. Jednou z nich je i křehká krása, kterou nám nabízí motiv sněhových vloček. Chcete se jednou v životě cítit jako (hodná!) sněhová královna? Inspirujte se u nás.

Svatba s motivem sněhových vloček
Impressionsdesign.ca

Plánujete-li zimní svatbu, můžete vzít za své některé tradiční motivy, jako jsou Vánoce, oslavy Nového roku či dekorace v podobě vánočního stromečku, nebo najít své vlastní téma. Třeba sněhové vločky. Využijete to, co je na chladném ročním období nejkrásnější: třpytivý, slavnostní a křehký svět nedotčené sněhové nadílky. Motiv sněhových vloček dodá vaší svatbě neskutečnou, pohádkovou a zasněnou náladu.

Tip: Nastudujte si vše o zimních svatbách na SvatebnímBlogu.cz: jaké pořídit svatební tiskoviny, jaké se hodí barevné palety, jaké vybrat svatební šaty s dlouhými rukávy a do čeho se během svatebního veselí zachumlat. Nezapomeňte také na horké nápoje, které zaručeně zahřejí!

Základem pro téma sněhových vloček jsou pochopitelně dekorace s tímto motivem a v tomto tvaru. Vločky mohou být plastové, skleněné, papírové, ale také vlněné, drátěné, textilní nebo třeba dřevěné. Lze je zakomponovat prakticky do každé součásti svatební výzdoby – od polštářků na snubní prstýnky, přes slavobránu, svatební tabuli, pozvánky, až po outfity ženicha, nevěsty či družiček.

Motiv podpoří dobře zvolená barevnost svatby. Základem bude nejčastěji bílá. Tato barva se stane pozadím, na kterém krásně vynikne stříbrná či ledově modrá. Můžete využít průsvitnost – zapojte zrcadla, sklo a spoustu křišťálových drobností. Nemusíte se ale vyhýbat ani barvám – chladná fialová, lila, vánoční červená nebo lesní zelená jsou skvělé doplňující odstíny, které zimní náladu jen podtrhnou.

Jak stylizovat nevěstu a ženicha

Nevěsta bude vybírat svatební šaty s bohatou korálkovou a třpytivou výšivkou. Ta ani nemusí být ve tvaru vloček, pokud se dostatečně třpytí, aby působila jako čerstvě napadaný sníh. Šaty mohou být také pošity krajkou s motivem sněhových vloček nebo přímo 3D aplikacemi ve tvaru sněhových hvězdiček.

Svatba s motivem sněhových vloček
Weddingchicks.com
Svatba s motivem sněhových vloček
Etsy.com
Svatba s motivem sněhových vloček
Pinterest.com / Dress-this-way.tumblr.com / Bellethemagazine.com

Detailem, který si o ozdobení sněhovými vločkami hlasitě říká a slibuje velký efekt, je svatební závoj.

Svatba s motivem sněhových vloček
Utahbrideandgroom.com

Hodně udělají doplňky. Pokud se rozhodnete pro hladké nebo tematicky neutrální šaty, budou to právě tyto detaily, které vaše téma vyladí. Střevíčky, šperky, korunka nebo i manikúra nenápadně odkážou na zimní nádheru. A chybět nesmí ani vločkový svatební podvazek.

Svatba s motivem sněhových vloček
Etsy.com / Myweddingfavors.com / Ebay.com / Perfectdetails.com / Etsy.com / Sparkleandlace.com

Další možností, kde téma sněhových vloček využít, je svatební kytice. Pokud byste chtěla držet téma až do nejmenšího detailu, zvolte místo kytice vazbu s křišťálových komponentů poskládaných do tvaru vločky. Hezká bude i kytice z textilu nebo s chomáčky bavlny, které vypadají jako sníh. Využijte zimní přírodniny jako šišky a větvičky chvojí, které doladíte tu a tam umístěnou sněhovou vločkou. Anebo umělé vločky zakomponujte do klasické svatební kytice z květin. Tematická bude bílá, ale pokud jste zapojili i některou z výše uvedených barev, dejte ji s klidem i do svatební kytice.

Svatba s motivem sněhových vloček
Etsy.com / Pinterest.com / Classifieds.weddingbee.com / Budget-bride.com / Uniquepasticheevents.com

A co ženich? Pro toho najděte kravatu nebo motýlka s motivem sněhových vloček. Můžete zkusit pohledat tematické manžetové koflíčky či sponu do kravaty. A přirozeně také korsáž jako ozdobu do klopy!

Svatba s motivem sněhových vloček
Zazzle.com / Wedmepretty.com

Stylově se hodí jak světlý oblek, tak i tmavý. Ten druhý navíc lépe vystihne zimní kontrasty a nebude příliš doslovný, pokud jde o téma sněhu.

TIP: Zajímavou alternativou pro léto i zimu může být celobílá svatba. Jen počítejte s možností, že sníh nebude a vy se budete místo toho potýkat s blátem.

Zapojte další účastníky svatby

Družičkám nebo svědkyni můžete vybrat třpytivé stříbrné šaty, které vytvoří iluzi sněhového poprašku. Doporučte jim vhodné zdobené střevíčky, náušnice, nebo jim na zápěstí připevněte místo kytičky náramek zdobený vločkou.

Svatba s motivem sněhových vloček
Purewow.com

Téma sněhových vloček přímo vybízí k tomu, abyste vyzvali k zapojení i ostatní svatební hosty. Poproste je, aby se ozdobili nějakým detailem s tímto motivem, nebo pro ně připravte vývazky se špendlíkem, který bude mít hlavičku zdobenou malou vločkou.

Pozvěte hosty stylově

Když už jsme u svatebních hostů, téma se dá krásně naznačit už při rozesílání svatebních oznámení, pozvánek či save the date kartiček. Pozvánky mohou být klasické papírové či různě prolamované. A naprosto fantasticky budou působit průhledné akrylové pozvánky – jako z ledu a sněhových vloček.

Svatba s motivem sněhových vloček
Proweddinginvites.com
Svatba s motivem sněhových vloček
Elegantweddinginvites.com

Ve stejném designu by se pak mohly nést i další svatební tiskoviny: uvítací cedule a plakáty, směrovky, zasedací pořádek, čísla stolů, jmenovky, menu a nápojový lístek či dokonce svatební noviny.

Vyzdobte prostory a myslete i na malé detaily

Do tématu vylaďte prostory. Dekoracemi sněhových vloček ozdobte slavobránu nebo stůl oddávajícího, nezapomeňte na stylově vyšívaný polštářek nebo krabičku na snubní prstýnky. Ano, i tyto drobnosti hrají svoji roli. Ukážou, že jste si s přípravami dali práci a mysleli doslova na všechno. Rozmístěte je také tam, kde budete slavit. Náš tip – éterické závěsné dekorace!

Svatba s motivem sněhových vloček
Etsy.com / Shelterness.com / Dining-delight.blogspot.com / Meeganmakes.com / Hitched.co.uk

Pokud chcete téma spíše jen symbolicky naznačit, nebo (což by bylo s podivem, ale stát se může) ozdoby ve tvaru vloček neseženete, využijte křišťály. Vypadají úchvatně, elegantně a iluze zmrzlých vloček bude jako živá.

Svatba s motivem sněhových vloček
Happilyeverafteretc.com

Velký prostor pro využití dekorací všeho druhu nabízí svatební tabule. Jmenovky, příbory, sklenice na přípitek, kroužky na ubrousky…to vše s vločkovou výzdobou zazáří. Použijte křišťálové, klidně i broušené sklenice, lesklé svícny, stříbrné příbory.

Naše tipy:

  • Pokud se vaše svatba trefila do období Vánoc, spojte dvě témata a přijdete i vánoční kouličky na stromeček, které mají samozřejmě patřičný dekor – jako samotné ozdoby nebo stojánky na jmenovky.
  • Místo okvětních plátků posypte stůl drobnými vločkami.
  • A takový chlupatý běhoun, připomínající zasněženou krajinu, bude na stole prostě dokonalý.
Svatba s motivem sněhových vloček
Onekindesign.com
Svatba s motivem sněhových vloček
Flickr.com
Svatba s motivem sněhových vloček
Alicreates.wordpress.com / Pinterest.com / Etsy.com

Je venku skutečný sníh? Využijte ho a téma ztvárněte i na kreativních svatebních fotografiích.

Svatba s motivem sněhových vloček
Mywedding.com / Womangettingmarried.com

Sněhové vločky nasladko

Co by to bylo za tematickou svatbu, kdybyste neměli přizpůsobené sladkosti a svatební dort! Cukráři mohou popustit uzdu své tvořivosti a připravit vám nádheru, z níž budou oči přecházet. A opět se nemusíte držet jen čistě bílé!

Svatba s motivem sněhových vloček
Cakecentral.com / Pinterest.com / Flickr.com / Ostty.com / Blueaccordion.com

Cukrovými sněhovými vločkami ozdobíte jakékoliv cukroví. Moderní makronky, perníčky, dortová lízátka, donuty i cupcakes. A samozřejmě i tradiční české linecké, různé druhy slepovaného cukroví nebo košíčky plněné krémem.

Svatba s motivem sněhových vloček
Whatshouldimakefor.com / Pinterest.com / Tulamama.com

Dárky pro hosty? Samozřejmě tematické

A co do závěrečné výslužky vedle cukroví či kousku dortu? Pokud hostům dáváte i drobné dárky, zvažte třeba svíčku, ručně vyráběné mýdlo nebo přívěsek v podobě sněhové vločky. V zimě jistě potěší také palčáky s vyplétaným motivem vloček, které jim můžete rozdat už na začátku oslavy, pokud přes chladné počasí zařadíte i venkovní část. A nezapomeňte dárky stylově zabalit!

TIP: Potisk na krabičky vám navrhne a zajistí každý kvalitní grafik, aby byly v souladu s vašimi ostatními tiskovinami – budete tak za hvězdy, protože i tu poslední maličkost dotáhnete k dokonalosti.

Svatba s motivem sněhových vloček
Etsy.com / Zazzle.com / Weddingandbuttercream.wordpress.com

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close