11 mýtů o zimních svatbách. Jsou všechny pravdivé?

Zimní svatba

Zima nepatří v myslích nevěst mezi nejpopulárnější roční období. Zimní svatba je opředená spoustou názorů, mýtů a legend. Zjistěte, které z nich jsou pravdivé a které můžete s klidem hodit za hlavu.

Zimní svatba
Filmandforestphoto.com

Svatba v zimě je pro někoho naprosto nepředstavitelná, pro jiného splněným snem. I ona má své kouzlo, eleganci třpytivé bělostné krásy. Horké nápoje, palčáky, vlněné plédy a praskající oheň v krbu jsou vrcholně romantické a vaši svatbu odliší od záplavy letních akcí.

Rozhodujete se, jestli uspořádat svatbu v chladném období? Přidáme na misky vah pár věcí, které si lidé o zimních svatbách myslí, a zjistíme, jestli jsou pravdivé.

1. Nemůžeme mít venkovní svatbu

Omyl. Pokud chcete, můžete se vzít i v zimním kabátě a válenkách na zasněžené horské louce. Jediným oříškem může být, jak přesvědčit oddávajícího, aby do toho šel. Ale s trochou diplomacie by to mělo klapnout.

Tepelný komfort zajistí venkovní plynové ohřívače, které dodají také jistý punc elegance. Využít je pak můžete i při venkovním pobytu v rámci svatební oslavy.

Svatba v zimě.
Theknot.com

2. Nevěsta má omezený výběr šatů

Omyl. I v zimě se můžete módně blýsknout. Aktuálně jsou navíc populární šaty s dlouhými rukávy, pro které je zimní svatba ideální. Chcete-li přesto holé paže a ramena, svůj model můžete dokonale vyšperkovat bolerkem, plédem, kožíškem nebo pěknou pelerínkou.

Originální doplňky umí i průměrné šaty pozvednout na zcela novou úroveň, takže v zimě vlastně získáváte eso v rukávu.

Zimní svatba
Herecomestheguide.com

3. Nevěsta nemůže mít páskové střevíčky

Omyl. Pokud se berete uvnitř, můžete si obout, co jen chcete. Vílí šaty a sandálky nejsou zakázány. Jdete-li do zimního typu šatů, jistě najdete takové lodičky, které uspokojí vaše estetické cítění a k teplejšímu modelu dokonale padnou.

Na pobyt venku letní obuv sice opravdu nejsou ideální, ale elegantní kotníkové botky v krémové nebo bílé barvě dodají vašemu modelu šťávu.

Zimní svatba. Boty na zimní svatbu.
Theknot.com

4. Neseženete pořádné květiny

Omyl. Dnešní nabídka květinářství je skutečně široká a většinu květin není problém sehnat i uprostřed nejtužších mrazů. Můžete také vyjít vstříc trendu a nechat si uvázat kytici ze sezónních materiálů nebo mít buket z čekoholiv jiného, než z květin!

Zimní svatba, zimní svatební kytice, zimní korsáž.
Theknot.com

Zimní svatba je skvělou příležitostí zaimprovizovat s výzdobou. Místo živých květin vyberte speciální dekorační květy nebo sáhněte po skleněných krystalech. Nemáte nápad? Obraťte se na dekoratérku ze svatební agentury. Velký výběr najdete v mobilní aplikaci Bride Advisor, kterou si můžete stáhnout zdarma.

5. Je zima

Pravda. Ovšem pocitům chladu můžete snadno udělat přítrž. Otevřete bar s horkými nápoji a servírujte teplé výživné pohoštění. Poskytněte svatebčanům hřejivé plédy a palčáky, kdyby chtěli jít na vzduch, židle zateplete podsedáky nebo kožešinovými přehozy.

Horké nápoje na zimní svatbu.
Theknot.com

Můžete tak vyřešit i drobné dárky – dejte jim termohrneček, sadu na přípravu horké čokolády nebo rukavice.

Zimní svatba, zimní dárky pro svatební hosty.
Theknot.com

Už jsme zmiňovali venkovní ohřívače? A co takhle obří táborák nebo zlaté plameny v krbu? Vykouzlí domácký pocit útulnosti.

Nízké teploty se mohou stát dokonce výhodou. Nepoteče vám make-up, nebudete se potit a vydrží vám účes. Pánské osazenstvo snadněji zvládne pobyt v kravatách a oblecích. Vydrží také dort a můžete si dovolit také máslové krémy a polevy, které se v horku rády roztékají.

Pravda je, že počasí může být nevyzpytatelné a místo bílé sněhové pohádky vám snadno vyjde veselka na blátě. To se ale může stát i uprostřed léta, kdy celý den proprší. Zklamání je v obou případech, řekli bychom, zhruba stejné.

TIP: V každém případě mějte v záloze variantu pro špatné počasí, připravte hry v interiéru a záložní místa pro focení novomanželů.

Svatba v zimě
Herecomestheguide.com

6. Brzy je tma

Pravda. Což je skvělá příležitost pohrát si s osvětlením, dekoračními světýlky, obřími písmeny. Zapojte prskavky, svíčky, lampiony, lucerničky či světelné řetězy. Bude to krásné, tajemné a romantické a zimní svatba tak získá neopakovatelné kouzlo.

Večerní svatba, svatba v zimě, osvětlení na svatbě.
Herecomestheguide.com

7. Hrozí, že hosté po cestě zapadnou

Pravda. Je třeba počítat s komplikacemi v dopravě. Upozorněte hosty na svatebním webu, aby měli zimní pneumatiky a vyrazili s plnou nádrží a s dostatečnou časovou rezervou. Jako při každém zimním cestování.

8. Všude mají volno

Pravda i omyl. Je skutečností, že zima není zrovna vrcholem svatební sezóny, takže restaurace, hotely i jednotliví dodavatelé mají více volných termínů. Snadno tak uspořádáte svatbu i na poslední chvíli za účasti top fotografů, vizážistek i DJů.

Jako nevýhoda se svatba mimo sezónu může ukázat, pokud toužíte po obřadu na hradě či zámku. Mnohé z nich totiž na zimu zavírají a museli byste se vzít jinde. Než se proto pro termín v zimě rozhodnete, zjistěte si na vašem vysněném místě, jestli budou v provozu.

Zimní svatba, svatba na sněhu.
Orangegirl.com

9. Je to levnější

Pravda. Obvykle dříve či později natrefíte na nějakou tu akci, mimosezónní ceny u dodavatelů mohou být nižší. Levnější může být také ubytování. Svatba v zimě tak může být řešením, když máte omezený rozpočet.

ALE! Volné kapacity a nižší ceny neplatí, pokud plánujete svatbu o Vánocích a Silvestru na horách. Tady naopak sáhnete hlouběji do peněženky a také doporučujeme rezervovat termín opravdu hodně, hodně dopředu.

Zimní svatební výzdoba.
Theknot.com

10. Svatba bude kolidovat s Vánocemi a Silvestrem

Pravda. A taky s plesovou sezónou, masopustem, Valentýnem a dalšími akcemi. To, že v zimě je spousta oslav a svátků, přece nikomu nevadí. Vánoční, novoroční nebo Valentýnská svatba bude speciální. A hodně lidí si bere třeba mezi svátky volno, takže je pravděpodobné, že budou mít čas na vaši svatbu dorazit.

Svatba o Vánocích.
Theknot.com

V létě jsou zase dovolené a prázdniny a pozvaní si to obvykle zařídí tak, aby svatbu stihli.

11. Vyjde vám svatební cesta do exotiky

Pravda. Právě naše zima je ideálním obdobím pro dovolenou v teple na jihu. Tak proč toho nevyužít při plánování svatebí cesty?

Svatba v zimě.
Herecomestheguide.com

Zdroj úvodní fotografie: Imperialpalacebanquethall.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close