Svatební trendy 2023: Co čeká snoubence v tomto roce?

Svatební trendy 2023

Máme tady nový rok a s ním přicházejí i nové svatební trendy. Jak tedy budou vypadat svatby v sezóně 2023/24?

Svatební trendy 2023
Unsplash.com

Trendy ve svatebním plánování a designu předpovídají jak zkušení svatební koordinátoři, tak i moderní technologie. Již několik let například přináší předpověď sociální síť Pinterest, která je oblíbeným zdrojem svatební inspirace. Trendy odhadují na základě toho, co budoucí nevěsty a ženichové vyhledávají. Dokážou tak spolehlivě určit například oblíbené svatební téma nebo barevná schémata, která budou in.

Jiné věci se naopak odeberou do historie. S čím se tedy během svatebních oslav v tomto roce nejspíš rozloučíme? Budou to:

  • stejné šaty družiček – již od loňska frčí maximálně podobné téma nebo barevné ladění, ale jinak jsou to individuální modely pro každou družičku, letos se k tomu přidá v rámci udržitelnosti obliba šatů, které už mají dívky ve skříni
  • extravagantní tabule a nástěnky se zasedacím pořádkem hned u vchodu do sálu – podle expertů se bude rozesazení spíše jemně naznačovat přímo u stolu, má to podpořit komunikaci mezi svatebními hosty
  • ohňostroje – šetříme přírodu a finance
  • svatební hashtagy – speciální hashtag se jménem snoubneců nebo jinak podobně přitahující pozornost je považovaný za sebestředný, a proto out

17 trendů pro svatby 2023/24

1. Dramatická výzdoba. Bohatě zdobené stropy či extravagantní dekorace stěn patří k letošním hitům. Ze stropu mohou viset květiny, měsíc a hvězdy, velké křišťálové lustry, lesklé koule vyznávající disko téma… Působivé pozadí pro svatební hostinu pak pomohou vytvořit dechberoucí květinová aranžmá a květinové stěny. Kouzlo budou mít také tapety, které zdobí psychedelické vzory 70. a 90. let.

Svatební trendy 2023
Dwpinsider.com

2. Bohatě zdobené dorty. Letošní svatební dorty budou velké, výrazné a bohatě zdobené. Jako třeba barokní dorty, o kterých jsme psali nedávno. Službu vám udělají také květinové detaily.

3. Netradiční cesty k oltáři. Představujete si, že půjdete k oltáři rovnou za nosem? Samozřejmě můžete, ale objevují se také různě tvarované cestičky se zatáčkami, které magickému okamžiku příchodu nevěsty dodají patřičné napětí a eleganci. Nově se také stále častěji stává, že první půlku cesty jde nevěsta sama jako samostatná žena, až v polovině se pak setká s tatínkem nebo oběma rodiči, kteří ji pár zbývajících kroků k ženichovi doprovodí.

Svatební trendy 2023
Weddingideastrends.com

4. Intimní osobní obřady. Ty jedinečné chvíle, kdy si řeknete své ano, chcete nyní prožívat se svými nejbližšími, v úzkém kruhu rodiny a přátel. Obřady mají také osobní výzdobu a osobní detaily v proslovech. Můžete do nich začlenit také osobní svatební vyznání (přečtěte si, proč je mít a jak na ně) – řeči by však neměly být přehnaně dlouhé, aby se obřady příliš neprotahovaly.

5. Jasné barvy. Z loňska přetrvává obliba výrazných barev. Letos už ne tolik technicolorových, přibyla v nich špetka elegance. Barvou roku podle institutu Pantone se stal růžovomalinový odstín viva magenta, můžeme tedy očekávat, že se objeví ve svatebních paletách. Hodně bude v kurzu také terakota, měděná, rezavá, pomerančová. Barvy se budou vyskytovat jako akcenty v podobě vzorů, textur, obrázků a dalších detailů. Nevěsty by si mohly oblíbit také barevné svatební šaty.

Svatební trendy 2023
Weddingforward.com / Fabmood.com / Weddingforward.com

6. Inspirace svatebním vzhledem Grace Kelly. Pokud jde o nevěsty, celý svět pobláznila vnučka prezidenta Bidena Naomi a její svatba v zahradách Bílého domu. Především její elegantní vzhled inspirovaný právě bývalou hollywoodskou herečkou a monackou kněžnou. Klasické krajkové šaty se stojáčkem, hladký účes a dlouhý závoj budou hitem.

7. Venkovní svatby. Obřady odehrávající se pod širým nebem jsou romantické a okouzlující. Proto se budou snoubencům líbit i v letošní sezóně. Vyhledávaná budou zejména místa s dechberoucím výhledem, zajímavé přírodní útvary a neokoukané lokality. Protiváhou budou zahrady, a to jak luxusní, tak i ty domácí pro cottagecore styl.

Svatební trendy 2023
Wanderingweddings.com

8. Speciální lokace. Protože už se zase může cestovat, přibude svateb v zahraničí. Ale i v tuzemsku najdete zajímavá a krásná místa, jako jsou různé zříceniny či altány, které vašemu obřadu dodají to pravé kouzlo. Obřím hitem se i po vzoru celebrit stávají pro tuto příležitost pronajaté vily, které spojí požadavek luxusu a domáckosti. Ideálně italské, ale není to podmínkou.

9. Rustikální, ale chic. V oblibě bude dřevo a elegance v nenápadném, venkovském stylu. V souladu s tím je i přetrvávající boho styl a minimalisticky nenucené, avšak luxusní pohodlí.

Svatební trendy 2023
Nikknguyenphoto.com / Brides.com / Elegantweddinginvites.com / Emilymarcella.com

10. Speciální menu. Stále častěji se objevuje vegetariánské pohoštění nebo nabídka jídel pro lidi s různými speciálními stravovacími potřebami. Nabídnout můžete také inovativní menu sestavené šéfkuchařem na míru vašim osobním preferencím či originální občerstvení – kanapky, zákusky a další. Ohromte své hosty a knedlíčkovou polévku se svíčkovou nechte raději na nedělní návštěvu u babičky.

11. Sezónní květiny. Květiny budou velkým tématem roku. Ať už vaše srdce dobydou výstřední květinová aranžmá v barvě svatby, romantické květinové stěny či květinové motivy na svatebních šatech nebo svatebním dortu. Kvítí však vybírejte tak, abyste nepoškozovali životní prostředí, poraďte si tedy nejlépe se sezónními květy. Využít můžete také vylisované květiny nebo živé pokojovky v květináči.

Svatební trendy 2023
Apracticalwedding.com

12. Menší svatební kytičky. Vší té květinové opulenci se vymykají svatební kytice pro nevěstu, které jsou naopak menší a jemnější. Výrazně roste obliba jednodruhových kytiček.

13. Perly. Tématem svatby můžete učinit perly. Nebo je nechte alespoň našít na svatební šaty, vetkněte je do uší, ozdobte jimi svatební kytičku.

14. Výšivky. Oblibu si získávají také výšivky. Zejména personalizované vyšívané závoje nebo svatební šaty s osobními texty nebo symboly. Podobný měla loni například Kourtney Kardashian na své italské veselce nebo o několik let dříve Hailey Bieber či ještě před ní Angelina Jolie.

Svatební trendy 2023
Theweddingveilshop.co.uk

15. Udržitelnost. Jde nám o planetu, a proto hledáme cesty, jak si svůj velký den užít tak, aby netrpěla. Tento trend nás asi jen tak neopustí a je to dobře. Udržitelnost navíc umožňuje zařadit opravdu osobní prvky a promyšlené originální detaily.

16. Rozmazané fotky. Snoubenci nehledají dokonalost, ale osobní prožitek a pravdivé emoce. Proto se jim zalíbily fotky imitující retro momentky, které mohou být rozmazané, nestrojené a nedokonalé, ale vyjadřují skutečnou lásku mezi novomanželi a radost z velkého kroku. Inspirací a zároveň nejoblíbenější sociální sítí pro dokumentaci svatby se stává TikTok.

Svatební trendy 2023
Purewow.com

17. Neobvyklé knihy hostů. V duchu požadavku originality jde neokoukané řešení knihy hostů. Vlastně ani nemusí jí o knihu. Své vzkazy a přání mohou například nahrát na záznamník, napsat zezadu na polaroidové fotky nebo na dílky puzzle.

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close